URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Dignificar l'oposició

Alternativa | 02 Març, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Feia temps que Turgut no ens regalava un article per debatre i intercanviar opinions. Ja sabeu que si voleu escriure només ho heu d'enviar a: eurxella@yahoo.es o alternativaperpollenca@gmail.com. Aquest bloc és de tots.

Dignificar l'oposició

La política no només es fa des del govern. L'oposició ha de ser elevada al rang d'institució per donar sentit a la democràcia i en pro de la salubritat del sistema. Tenir sempre la idea de que l'oposició son "els que fan cua per entrar" no ajuda a entendre la política al servei de la gent. En aquest sentit, felicitar als membres d'Alternativa per una tasca d'oposició honesta i amb vocació constructiva. Tot és millorable, però han obert un camí que molts haurien de seguir.


Dit això, entrem ara en la convulsió política generada a les Balears amb els casos que afecten a les institucions. No parl ara dels casos de corrupció, que ja se n'ha xerrat molt, sinó de les conseqüències que aquests casos han tengut per les institucions illenques: Govern, Consell i Ajuntaments. La convulsió que estan patint aquestes institucions ve de l'obsessió dels partits a l'oposició d'ocupar el seu lloc després d'uns anys "a la cua". Però ara s'ha demostrat que era un paper que no els corresponia. PSOE i Bloc, partits d'esquerres, varen voler eliminar del mapa el partit mes votat de llarg, el PP. A costa d'una aliança amb UM, totalment contraria als seus principis, sobretot del Bloc. Ara aquests partits pateixen i patiran les conseqüències d'un pacte que mai haurien d'haver fet. No varen entendre, amb els resultats electorals, que el seu espai se trobava a l'oposició? No estarien ara, havent fet una oposició dura i insistent, en una posició de sumar majoria absoluta? De vegades, els partits han de valorar i entendre els resultats. De veritat la majoria de votants volia un pacte com el que se va fer? Un pacte així no podia acabar bé, i efectivament ha petat. Tal vegada el PP va inflar el globus, però a qui se li acudeix agafar-lo quan està a punt d'explotar? Ara que t'ha explotat a les mans, no pots dir que no has fet res.

 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb