URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El final del Patronat fantasma

Alternativa | 03 Març, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

  Començam una sèrie d'articles sobre el Festival de Pollença i els debats sobre aquest tema al darrer ple. Es va aprovar per unanimitat la creació d'una comissió de treball per la constitució d'una fundació privada del sector públic local: Fundació del Festival Internacional de Música de Pollença.

 

Ja era hora que s’hagin decidit a moure un tema que feia temps que estava embussat. Era i és del tot insostenible mantenir un Patronat teòric quan fa temps que la seva  principal funció sembla que sigui simplement donar aparença legal a una il·legalitat majúscula. Il·legalitat que es fonamenta en amagar la major part de la informació comptable tant a l’interventor com als grups de l’oposició. Hem de recordar que el Patronat és l’únic organisme autònom d’aquest Ajuntament que no ha renovat els seus membres i Alternativa no té cap representant al mateix. Igualment el Patronat és l’únic organisme autònom que des de fa quatre anys no presenta els seus comptes a la Sindicatura de Comptes. Com han denunciat reiteradament tant l’anterior interventor com l’actual, el Patronat entre altres coses no disposa de NIF i per tant en el tràfic mercantil actua en nom de l' Ajuntament però els seus comptes fins el moment no han tingut  el control de l’interventor municipal a pesar de rebre important quantitats per part d’aquest municipi.

Pensam que per crear la Fundació és imprescindible fer l’auditoria interna que van rebutjar la resta de grups al ple. Segurament el Festival té un dèficit acumulat bastant important que podem deduir  de l'operació de tresoreria de 240.000 euros que té subscrita des de fa anys... Lògicament l'Ajuntament no pot crear una fundació amb un dèficit inicial i això voldria dir que s`hauria de dotar en el pressupost de 2010 o 2011 una partida per cobrir aquestes pèrdues acumulades, el que a la situació econòmica actual de l’Ajuntament sembla complicat.

Una Fundació té l'avantatge  de la desgravació fiscal que suposa per les aportacions privades però te la desavantage que dificulta el control tant de l'interventor com dels partits de l'oposició i això als temps actuals ha estat un desastre.

 

No sabem si una fundació és la millor forma per gestionar el Festival el que si sabem és que cal gestionar el mateix d’una altra manera, esperam que a aquesta comissió tots els portaveus dels grups polítics amb representació i els funcionaris podam  estudiar els pros i els contras de la constitució d'una fundació del festival i afrontar el 50 aniversari del Festival com es mereix i com sempre hem demanat des d’Alternativa cumplint la llei i amb la transparència que mereixen els nostres ciutadans que a la fi i al cap són els que paguen aquest Festival.

  

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb