URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Atac vandàlic contra el nostre regidor

Alternativa | 05 Març, 2010 15:57 | facebook.com twitter.com

Des de la Coordinadora de regidors "Diògenes" i Alternativa per Pollença volem manifestar el nostre suport al company regidor Pepe García, com la més contundent repulsa a l’atac vandàlic que ha patit aquesta matinada, en trobar el seu cotxe cobert de pintura groga semblant a la que s’utilitza per pintar els guals i la calçada. L’atac s’ha produït aquesta matinada a l’aparcament del domicili particular del nostre company.

No tenim dubtes de que aquesta agressió està relacionada amb la feina política del nostre regidor. Els responsables d’aquests fets demostren la seva manca d'arguments i d’un mínim de sentit democràtic; és per aquest motiu que actuen amb covardia, nocturnitat, en no conèixer altra via que la d’intimidar i agredir aquells que, com el nostre regidor, no fan més que donar la cara defensant pública i democràticament les idees d’una part dels ciutadans.

També volem dir als responsables d’aquests fets que no creguin que amb actes com aquest ens intimiden. Ni torçaran la nostra voluntat, ni canviaran la nostra línia política, al contrari, continuarem treballant amb més ganes pels ciutadans de Pollença i la resta de municipis, pels nostres programes i per les nostres idees. Aquests actes de d'estil mafiós no alteraran el nostre compromís amb la transformació social, l'ecologisme polític, el socialisme i la resta de les nostres banderes.

L’acte vandàlic ja han estat denunciat a la policia local  i esperam que s’investiguin els fets a fons i es trobi als responsables. També demanam la col·laboració dels ciutadans per tal de trobar els culpables i que ens aportin qualsevol dada que pugui ajudar.

Esperam i desitjam que en el proper ple hi hagi una declaració de condemna unànime d'aquests fets. En un sistema democràtic i a una societat avançada no es poden tolerar aquests tipus d’actituds, venguin de qui venguin.

La coordinadora Diógenes la formam actualment els segents regidors: Pepe García (Pollença, Alternativa. EU-EV), Maria Orts (Capdepera, EU-EV), Guillem Caldentey (Els Verds-Esquerra d'Artà), Conxi Peña (Els Verds-Esquerra de Son Servera), i Virginia Urdangarín (Capdepera, EU-EV).

No escarmenten (Festival 1).

Alternativa | 05 Març, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Al darrer ple es va rebutjar pels vots en contra d'UM-UNPI, PSOE, PSM i PP-UMP, la nostra moció que demanava la realització d'una auditoria interna dels comptes del Festival Internacional de Música de Pollença. Com vam comentar  aquest punt el batle va perdre els nerviós i es va dedicar fonamentalment a insultar donat un lamentable espectacle.

En primer lloc volem deixar clar que fa molt de temps que a Alternativa hem denunciat la situació il·legal dels comptes del  festival i hem demanat la seva regularització. Primer el vam fer de manera interna, fa pràcticament dos anys, i després hem reiterat aquesta petició a comissions, al·legacions i plens. La darrera vegada al ple del mes passat quan encara no havia esclatat l’operació voltor ( demà publicarem un detallat resum d'aquestes peticions). Fins ara la única resposta per part de l’equip de govern a la nostra petició de compliment de la llei era que creaven una ombra de dubtes sobre el Festival, quan realment els responsables d’aquesta ombra de dubtes sobre el Festival són ells, al no aplicar els criteris de control de les despeses públiques que marca la llei.

 

Tant l’anterior interventor com l’actual han denunciat les irregularitats comptables del Festival i han demanat la seva regularització a nombrosos informes. Petició que també ha fet la Sindicatura de Comptes. El  senyor batle que se l’ompli la boca quan diu defensar sempre als TÈCNICS DE LA CASA durant dos anys no els ha fet cap cas. Fa dos anys a la Comissió on vam descobrir les il·legalitats comptables del Festival el batle ja va fer la mateixa promesa que al ple  i que van acceptar la resta de grups per donar-li el seu suport: que presentaria la informació dels comptes del Festival de manera completa... només va tardar un mes en canviar d’opinió i a pesar de que aquesta informació completa mai va arribar  el batle va aprovar aquells comptes incomplets del 2006 sense ficalitzar per l’interventor. Què volen amagar?

A pesar de les nostres advertències i les de l’interventor el senyor batle no només ha mantingut una il·legalitat sinó que a més ha tingut la barra de mentir, una vegada més, declarant  a la premsa que l’interventor tenia tota la documentació (Balears 10 de febrer 2010). Il·legalitats i mentides són un mal coctel per un batle i demostren com va dir el periodista  Matías Valles, després de l’esclat del cas voltor, que la possibilitat d'escarment futur és exigua. Ni el batle ni els grups que l'han donat suport sembla que hagin escarmentat. La llei està per complir-la i marca molt clarament com s'han de fiscalitzar els dobler públics, i per això hi ha un interventor de carrera a l'Ajuntament.

Podeu sentir la lectura de la moció, la nostra primera intervenci i una part de la primera intervenció del regidor PSM. La resta del debat d'aquest punt l'anirem penjant a sucesius articles

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb