URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La pèrdua d'una subvenció més

Alternativa | 06 Març, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

La situació econòmica de l’Ajuntament  està arribant a una situació límit. Son nombrosos els particulars, empreses  i associacions que s’han dirigit a nosaltres per denunciar els impagaments de l’Ajuntament de factures i serveis realitzats ja fa un any. Cada vegada hi ha més empreses i particulars que no volen fer negocis amb l’Ajuntament  i aquest en comptes  de ser una ajuda per sortir de la crisi seguéis enfonsant encara més als ciutadans en la mateixa.

 Un exemple que resumeix aquesta situació seria com ha quedat deserta la compra d’un cotxe de policia adaptat.  Una cosa totalment increïble. Com és possible que en plena crisi ningú hagi volgut vendre un cotxe a l’Ajuntament?

Al mes de  desembre es va presentar al ple una operació de crèdit de 217.294,77 euros, amb una durada de 6 anys per finançar la inversió del centre de dia (211.438 euros) i un vehicle per a la policia local (5.856 euros). Donada la pèssima situació econòmica de l’Ajuntament es va arribar a aquesta situació de tenir que demanar un crèdit per comprar un cotxe, es tractava d’aprofitar una subvenció de la Conselleria d’Interior del govern balear per a l’adquisició d’un vehicle adaptat per a la policia local (el 90 % de l’import dels vehicles (cotxes i furgons) a subvencionar, fins a un import màxim 18.900 euros per vehicle subvencionat).

Una vegada aprovat, al ple, el credit de 5.856 euros de l’Ajuntament per finançar la resta del cost del cotxe i convocada la compra del vehicle adaptat a la policia local, amb procediment negociat (sense publicitat); sol·licitant ofertes a tres empreses,  cap ni una d’aquestes empreses ha presentat cap oferta a la contractació i  a la Junta de Govern del 5 de gener es va decalrar deserta la mateixa contractació perdent la subvenció.

Per coses com aquesta resulta incomprensible que no s'aprovés la nostra moció del passat dijous demanant.

.- Reduir les dedicacions exclusives del govern municipal (actualment 5 i una del 70%) a tres.

.- Realitzar un pla urgent de pagament als proveïdors, empreses, associacions i particulars en el termini més breu possible.

.- Complir l'acord d'aquest ple de Setembre de 2008 i realitzar un pla d'austeritat amb la participació de tots els grups polítics.

 

Igual a de venir el rei a solucionar la crisi de Pollença (el jueves).

 


 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb