URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Fets, la nostra feina al Festival (2)

Alternativa | 09 Març, 2010 07:01 | facebook.com twitter.com

 Avui publicam un resum la nostra feina al tema de la irregularitat comptable del Festival abans del darrer ple. Com podreu veure és  la tìpica feina d'un grup "feixista" , poc seriós i que no més cerca renou, segons el batle està clar... Vereu que a pesar de les declaracions del batle a la premsa demostram la manca d'informació del Festival a Intervenció i que fa anys que demanam  la regularització de la situació.

Al seu informe del 2005 la Sindicatura de Comptes ja havia advertit a l’Ajuntament de Pollença de que tots els organismes autònoms i l’Empresa Muncipal de Serveis (EMSER) no havien presentat els seus comptes. Llevat del Festival s’ha solucionat aquesta irregularitat a la resta d’organismes autònomes i a EMSER.

El tema del Festival el vam descobrir a  la sessió extraordinària i urgent de la Comissió especial de Comptes, del 16 de maig de 2008  on es va presentar el compte general de l'Ajuntament del 2006 amb pràcticament un any de retard  (es tenia que haver presentat abans del 1 de juny del 2007). A pesar del retard, una vegada iniciada la reunió l'interventor  municipal va explicar que no tenia els comptes del Patronat del Festival de Pollença i que per tant no formaven part del Compte General. En aquest punt el batle va plantejar que si la informació no era completa no estava d’acord en aprovar-la i que s'havia de demanar la informació que mancava(el podeu llegir al pdf). O sigui ja en aquell moment, fa pràcticament dos anys, el batle va fer la mateixa promesa que ha servit per justificar el vot contra l'auditoria de la resta de grups municipals. 

Un mes més tard, el 12 de juny del 2008, es va  tornar a reunir la Comissió per tornar a presentar el Compte General de 2006. A aquella Comissió (pdf) l'interventor seguia sense tenir la informació demanada, només se l'havia lliurat una liquidació del pressupost del Festival  pdf , que no es va afegir al Compte General ja que  la llei marca que s'havia de presentar també el balanç, el compte de resultats econòmic-patrimonial i la memòria. D'aquesta manera l'informe de l'interventor sobre el compte general de 2006 (pdf denúncia la situació irregular d'un Patronat sense NIF i sense control d'intervenció però que ha rebut una transferència de 240.000 euros.El Patronat en el tráfic mercantil actua en nom de l' Ajuntament però sense el control de l'interventor muncipal.

En aquell moment, juliol 2008, vam presentar al·legacions (pdf )demanant que el Compte General de l’Ajuntament s’ajusti a la llei i que s’incloguin al mateix els comptes anuals del Patronat del Festival de Pollença  de manera completa.

Al ple d'abril de 2009 es va aprovar el conveni entre l'Ajuntament i INESTUR (180.000 euros), (acta, pdf) a aquell ple vam demanar  de nou la regularització del festival, la seva fiscalització i vam denunciar la situació irregular dels treballadors. El 21 de juliol de 2009 el Comité d'empresa del personal laboral de l'Ajuntament també va denunciar la situació irregular dels treballadors (cobraven en negre) (pdf ) A l'agost de 2009 tornam a presentar al·legacions al pressuposts del 2009 i demanam una vegada més solucionar la irregular situació del Festival ( pdf )

Al passat mes de desembre de 2009, el nou interventor municipal ens va presentar els seus  informes  el compte general de 2007 i 2008 . Als dos informe l'interventor diu el mateix (informe compte 2007 i informes comptes 2008)

" L'interventor que subsciu no té informació dels comptes d'aquest organisme. En l'actualitat l'Ajuntament està treballant per regularitzar aquesta entitat. El Festival de Pollença NO forma part dels comptes generals de l'Ajuntament de Pollença. Cada any es recomana per part dels serveis d'intervenció que el festival de Pollença funcioni dins el pressuposts de l'Ajuntament com una despesa corrent dins el capítol II"

 Per acabar al ple de gener,abans de l'operació voltor, vam demanar el mateix; la regularització dels comptes del Festival. (pdf).


 Intervencions d'en Tomeu Cifre (PSM) i Tomeu Cifre (PP-UMP) i Joan Cerdà (UM-UNPI) al darrer ple a la nostra moció demanant una auditoria interna del Festival (2ª part de 4). Les declaracions del batle les comentarem al proper article sobre el tema.

http://www.youtube.com/profile?user=alternativapollenca#p/search/0/IOvkEqMttME

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb