URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Pacte contra la crisi.

Alternativa | 11 Març, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

  Ja fa uns mesos que el debat a nivell de política d'estat es centra en la necessitat dels partits d'arribar a un pacte per prendre les mesures necessàries per sortir d'aquesta crisis. Un pacte al qual no sembla tenguin massa ganes d'arribar-hi, però que al mateix temps cap de els dos partits vol assumir la responsabilitat de no aconseguir.

La postura del PP és la de sempre, tot val per desgastar al govern i assolir el poder , acusen al president de ser el primer responsable de la crisi i de no saber actuar davant ella. Parlen de que quan ells governaven l'economia anava bé però s'obliden de que la crisi actual ve d'un model de creixement totalment desorbitat i que es basa en l'especulació, la destrucció del territori i la privatització dels serveis públics. Un model que ens va hipotecar a tots, del qual ells són els màxims responsables però que tampoc el PSOE va saber o voler canviar.

L'interès del PSOE a l'hora de cercar aquest pacte, em sembla més una estratègia del president del govern per justificar unes mesures econòmiques que no són precisament d'esquerres que no pas una voluntat ferme d'arribar a un consens. I que consti que no em sembla malament que els partits polítics intentin consensuar mesures anticrisi, al contrari, crec que per sentit de la responsabilitat és el que haurien de fer, però per reunir-se i parlar no es necessari fer tant de teatre.

Personalment no he votat mai al PSOE, sempre he pensant que aquest partit va vendre la seva ànima per assolir el poder. Però per altra banda he de reconèixer la meva gran alegria quan fa uns anys el PSOE va guanyar les eleccions després de patir el govern del PP (sobretot els quatre darrers de majoria absoluta, on es va destapar la vertadera cara de n' Aznar).

L'arribada de la política de Zapatero i la seva política “talante” va suposar en aquells moments tan grisos un canvi esperançador, al mateix temps semblava que el PSOE s'apropava una política més d'esquerres. Però la veritat és que el president ha perdut molta credibilitat amb el pas del temps i són massa les vegades en les quals ha demostrat una alarmant manca de coherència amb allò que diu i les polítiques que finalment posa en pràctica.

Personalment i reconeixent els meus pocs coneixements econòmics no crec que el millor per sortir de la crisi sigui pactar amb el PP, però si el PSOE creu que ho ha de fer que ho faci,deixi d'embullar al personal i reconegui d'una vegada que ja no és un partit d'esquerres.

Joan Cifre Cerdà.

Vinyeta de  La cueva de daimao

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb