URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Caminant per Mallorca (LX). Cova del Pont.

Alternativa | 14 Març, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

La cova del Pont és una d’un conjunt que podem trobar al terme de Manacor. L’entrada és per un enfonsament que deixà a la cavitat amb un forat arrodonit d’uns catorze metres de diàmetre. D’un dels costats parteix cap a dins la cova un caminet antic, quan ja hem baixat un bocí i ens giram per amunt, entenem perquè se diu del pont. Ningú hagués pensat  trobar un pont dins una cova.   

Aquesta cova és coneguda de molt antic, suposadament els pobles primitius la feren servir però també s’han trobat grafits que podrien ser de 1614. Un dels caminets que duen fins a la part baixa pareix haver estat construït per anar a cercar aigua. Ara l’aigua és salabrosa però és de suposar que abans del bum turístic i immobiliari el nivell freàtic estava més amunt i segur que hi havia una bona capa d’aigua dolça que a l’estiu mantenia la frescor i apagava la set de les persones que habitaven i treballaven a la zona i del bestiar.

Al setembre de 1897 s’organitzaren una exposició agrícola i les fires de Manacor, en aquests actes se volia promocionar les visites a les coves dels voltants, la del Pont, la del Pirata i altres. Per això s’havien condicionat amb passadissos, escalons, baranes, seients i algun tancament mal d’entendre.

A finals dels anys noranta, uns espeleo-bussejadors anglesos trobaren la unió subaquàtica entre la cova del Pont i la cova del Pirata. Així pareix quedar clar que abans de l’enfonsament del sòtil i algunes parets, la cova era tota una, a pesar  que ara la part terrestre hagi quedat dividida en dues.

                                                                                                                                                                                                                                                                            A.R.F.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb