URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Disolució i auditoria del Consorci de la Gola

Alternativa | 16 Març, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

  S’ens ha avançat el PSM en fer-ho públic però a Alternativa també haviem demanat a la conselleria de Medi Ambient la dissolució del Consorci de “La Gola",que va ser creat durant la legislatura negra del PP-UM. Amb la sortida d’UM del govern la veritat és que hem fet tota una sèrie de peticions que no hem fet públiques, unes per donar temps al nou govern i altres per que necessiten de discreció.Per les informacions que tenim la dissolució del Consorci està pràcticament decidida, però el que hem demanat també és una auditoria completa del Consorci.

El Consorci ha destacat per la seva opacitat que ha dificultat la fiscalització de les seves actuacions. No tenim representació al mateix i fins ara s’ens ha negat la més mínima informació, ni tan sols ens han donat una documentació tan bàsica com les actes del Consorci de la Gola a pesar de que les hem demanat en diverses ocasions. 

El Consorci ha disposat d’una gran quantitat de doblers que més que dedicar-se a la recuperació de la zona humida s’han dedicat ha fer un parc urbà caríssim, fer-se desenes de fotografies,  col·locar a un gerent i a una  secretària afins, fer obres que res tenien a veure amb la zona humida, com el sanejament de la Primera Línia del Port, o inclús destruir una part de la zona humida construint damunt un aparcament.

Ja el 19 de setembre del 2005 la diputada d’Els Verds Margalida Roselló va denunciar que de 528.565 euros, 228.000 es van invertir   en fustes (passarel·les, ponts...). Des d’aquell moment s’han succeït les obres a les que s’hauria de comprovar que no ha hagut cap sobrecost i que s’ha fet un ús adient dels doblers públics; retirada d’enderrocs, aparcament ...


En nombroses ocasions i articles a aquest blog hem denunciat el que es feia i no feia a la zona humida de la Gola, hem presentat una moció i també al·legacions a l’aparcament que s’està construint actualment (veure una part dels articles sobre el tema).

Al mes de maig del 2008 vam presentar una moció que va ser rebutjada  on entre altres coses demanavam  que l'Ajuntament demanés al Consorci afavorir la participació ciutadana  i acceptar l'adhesió de aquelles entitats que com el GOB (Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa) poguessin aportar tota la seva experiència, propostes, assessorament  i informació per fer una veritable recuperació de la zona humida de la Gola. Aquell va ser un moment de crisi, dins l'homogeneïtat que havia fins aquell moment de l'equip de govern i en  Biel (PSM) es va abstenir

La Gola al fotobloc d'en Biel Perelló.

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb