URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El canon i l'SGAE arriba al Parlament

Alternativa | 17 Març, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Ahir vam realitzar una roda de premsa conjunta referent al tema del canon (veure articles anteriors) amb els regidors Andreu Caballero, María Orts, Guillem Caldenty i el diputat del Parlament Miquel Angel Llauger.

En aquest moment  la moció per demanar a les empreses proveïdores la quantitat del canon i sol·licitar del govern de l'Estat espanyol l'exempció del pagament del canon a les administracions ha estat aprovada per unanimitat al nostre Ajuntament i a l'Ajuntament d'Inca. Als propers dies regidors dels partits del BLOC la presentaran als Ajuntaments de Capdepera, Son Servera i Santa Margalida.

  A més a més el Bloc presentará al Parlament una proposició no de llei, on al tema del canon s'ha unit  la reclamació de doblers de l'SGAE als ajuntaments  per la reproducció de música tradicional a ballades populars i altres manifestacions culturals o festives d’aquest tipus. Aquesta reclamació resulta difícilment comprensible quan es tracta de música tradicional i, sovint, de música que no ha estat enregistrada. Cal demanar una clarificació acurada, que eviti abusos, sobre quins són els materials que està justificat considerar subjectes al pagament de drets de propietat intel·lectual.

A la seva proposició el BLOC demana que el Parlament de les Illes Balears doni suports als municipis que han sol·licitat l’exempció del pagament del canon i que es declari en favor d'establir un catàleg clar, per evitar que les administracions municipals hagin de fer pagaments abusius, a partir de criteris raonables, dels materials subjectes al pagament de drets de propietat intel·lectual.

Esperam que la moció es vagi aprovant a altres municipis i que el Govern ens doni suport jurídic a un tema que haurà d'arribar als tribunals.

També hem demanat el suport de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies que en aquest moment està negociant un nou conveni amb l'SGAE. En principi aquesta negociació només es limita al tema de les tarifes per a la utilització per part dels ajuntaments dels drets  d'imatge gestionats per part de l'SGAE i pensam que a les mateixes s'hauria d'incloure el tema del pagament del canon digital per part dels Ajuntaments.

Foto de M. Cañellas al Diario de Mallorca.

 L'Asociació d'Internautes ha estat condemnada a pagar 36.000 euros per intromissió en el honor de la SGAE i de don Eduardo Bautista  (Historial completo). 

 

Els podeu ajudar de diverses formes a la seva pàgina web.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb