URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La Gola. Els controls ordinaris no són suficients.

Alternativa | 18 Març, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Davant de la nostra petició d'auditar el Consorci de la Gola(que hem fet arribar per escrit a la Conselleria), el batle va a assegurar a la premsa que el Consorci  s'audita cada any

L'hem de respondre al Batle que el Consorci de la Gola ha tingut i té els mateixos controls comptables que tenien altres organismes on s'han donat els casos més célebres de presumpta  corrupció i malversació de fons públics; entitats com l'INESTUR o el Consorci Palma Arena per citar dos només. I si a aquest organismes s'han detectat els possibles delictes assenyalats ha estat bé per denúncies o per auditories internes extraordinaries, no pels controls ordinaris que han demostrat la seva ineficàcia.

Tal vegada no demanariam cap auditoria si el Consorci no hagués destacat per la seva opacitat que ha dificultat la fiscalització de les seves actuacions. No tenim representació al mateix, i  a més s'ha incomplit la llei ja que fins ara s'ens ha negat la més mínima informació i ni tan sols ens han donat una documentació tan bàsica com les actes de les seves reunions a pesar de que les hem demanat en diverses ocasions per escrit i al ple. Evidentment tampoc  s'ens ha donat el control comptable del que parla el batle.

També hem de recordar que no van voler deixar  adherir-se al Consorci de la Gola al Gob i a les entitat que vulguin  ajudar i aportar els seus coneixements a la zona. Una cosa ben estranya quan estam parlant de la recuperació d'una zona humida. 

Així i tot sense aquesta informació ens sembla que les obres a la Gola s'han pagat "a preu de canari jove" i cal assegurar-se que no ha hagut cap sobrecost ni malversació de fons públics comparant els costos de les obres que s'han realitzat; des de les ponts i passarel·les de fusta ( es poden comparar amb obres similars a l'Albufera), passant per les feines de llevar enderrocs (  A Can Cullerassa, una excavacio de residus moltissim mes gran de la prevista a la Gola està costant fins ara uns 130.000 euros i a la Gola hi ha pressupostats 830.000 euros) fins l'actual aparcament ( té un pressupost d'uns 380.000€ per un aparcament de 84 places. L'aparcament previst fer al Poliesportiu de Pollença,  250 places, i amb una important il·luminació   i un pressupost de 552.000 euros.


Consorcis, fundacions, empreses públiques... s'han convertit en instruments per esquivar els controls propis de l’administració i s'han convertit en instruments de col·locació laboral per part dels partits. Al cas del Consorci de la Gola, oficialment hi ha un gerent i una secretària càrrecs de confiança d'Unió Mallorquina, i que el PSM local, que té representació al Consorci ( i per tant informació a la que nosaltres no hem tingut accés) ha denunciat públicament que han duit a terme tasques més pròpies del seu partit que no relacionades amb la Gola.
 
És imprescindible emprendre mesures regeneradores.Les entitats de caire públic  s’han de controlar talment la primera administració, i diferents lleis i disposicions ho exigeixen. Per això dins la nrealització del codi ètic que demanam  (moció que presentam al proper ple) demanarem reforçar els mecanismes de control de Consorcis com el de la Gola i Fundacions com la que es vol fer al Festival.
 
Actualment vivim una crisi democràtica molt greu i cal la màxima transparència. Els que no tenen gens a amagar no han de temer res sino tot el contrari han de col·laborar i participar d'iniciatives com aquesta auditoria per recuperar la confiança dels ciutadans. El senyor batle  vist tot el que ha sortit respecte als dirigents dels seu partit i empreses públiques com el Consorci, hauria de ser el primer en demanar aquesta auditoria, però a l'igual que al cas de l'auditoria del Festival demostra que no ha aprés res de tot el que ha passat i està passant.
 
A la seva resposta el batle també defensava la bona feina que s'havia fet al Consorci, respecte a aquest tema podeu llegir articles anteriors a aquest blog o  l'article al fotobloc d'en Biel Perelló; La Gola espai beneit? Foto i text del mateix article.
 
Els ponts són en sobremesura exagerats, amb unes bases de formigó i pedra, en cap cas es pot considerar que s'integrin de forma harmònica amb el paisatge.
 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb