URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'hora del planeta.

Alternativa | 26 Març, 2010 21:37 | facebook.com twitter.com

Demà a les 20:30, l'hora del planeta, iniciativa global de WWF. Es tracta d'apagar el llum durant una hora per demanar actuacions per a evitar el canvi climàtic. S'espera ajudar a impulsar un tractat mundial ambiciós, just i vinculant sobre el clima, després dels decebedors resultats de la Cimera de Copenhaguen del desembre passat.

L'any 2009, mil milions de persones de més de 4.000 ciutats a 88 països van participar a l'esdeveniment. Edificis emblemàtics d'arreu del món, com la torre Eiffel, les piràmides de Giza, el Golden Gate, el Big Ben, la Sagrada Família, l'Alhambra o el Guggenheim, van apagar la seva il·luminació.

L'Hora del Planeta no deixa de ser un símbol, però és important fer veure que les conseqüències del canvi climàtic preocupen a la gent i a les institucions.

 


 

Sí al pacte anticorrupció i als estudis de l'Auditori.

Alternativa | 26 Març, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Al ple d'ahir van falta els regidors; en Martí ochogavía i na Margalida Reynes. Es van aprovar les nostres dues mocions. El batle va fer lectura d'una declaració institucional mostran el rebuig i la condemna del ple a  qualsevol acte de caràcter vandàlic o difamatori fet des de la covardia i l’anonimat contra els representants polítics. En un sistema democràtic i a una societat avançada no es poden tolerar aquests tipus d'actituds, venguin de qui venguin. 


1.- Aprovació inicial, si procedeix, del reglament de règim interior del servei d'ajuda a domicili. Aprovada amb els vots a favor d’UM-UNPi i PSOE i abstencions de PP_UMP, PSM i Alternativa.

Aquest reglament, s’ens podia haver donat amb antelació per fer aportacions o resoldre dubtes. Igualment a la comissió informativa hauria de haver vengut la tècnica per explicar-ho.  Vam demanar pel  punt VIII del reglament que parla de mecanismes d’informació i  participació democràtica dels usuaris: al mateix es parla de centres públics i privats, quan estam parlant d’ajuda a domicili. La regidora de serveis socials no va ser capaç d’explicar per que s’havia inclos aquest punt al reglament que sembla que no té cap sentit.

2.- Moció presentada pel grup municipal PSM-EN relativa a l'habilitació d'un espai permanent per la Ràdio Municipal i compliment de la seva ordenança reguladora . Rebutjada vot a favor PSM, vots en contra de l’equip de govern i abstenció del PP_UMP i Alternativa.

 

La ràdio municipal necessita disposar d'un bon espai per desenvolupar  la seva feina,  i  al ple vam proposar el futur auditori o sala multifuncional. (proposta que va ser ben rebuda pel batle). Respecte a que es respecti el reglament de la radio en el sentit de que la programació es faci íntegrament en català vam defensar que el que  s’ha de fer es parlar amb els voluntaris dels tres programes i cercar la millor manera de conjugar l’ordenança amb les possibilitats i qualitats d’aquests programes, aprofitant la seva bona feina per promocionar Pollença i la llengua catalana

 3.-  Moció presentada pel grup municipal Alternativa EU-EV relativa a la realització d'un pacte anti-corrupció. Aprovada amb els vots a favor d’UM-UNPI, PSOE, PSM i abstenció del PP-UMP.

És lamentable que els regidors del PP-UMP, a la situació actual del PP, no s’hagin compromet a demanar als organismes competents dels seu partit que separin cautelarment, a qualsevol regidor a qui un jutge imposi mesures cautelars, en delictes relacionats amb la corrupció, prevaricació, etc ... La seva argumentació va ser que els eren molt disciplinats i que farien el que digui el partit, com si els no poguessin demanar o comunicar als seus partits les seves opinions o peticions.

Respecte al segon punt de la nostra moció esperam que s’hagi aprovat de bons i de veres i que no tardem massa en tenir una reunió entre tots els partits per fer un codi ètic i dissenyar  mesures institucionals locals per a la prevenció de pràctiques irregulars. Per desgracia en aquest moment s’ha demostrat la insuficiència dels mecanismes de control administratiu  que teniam fins ara per evitar la corrupció.

4.-  Aprovació provisional, si procedeix, de l'ordenança reguladora del preu públic per la prestació dels serveis de l'escola municipal d'educació infantil La Gola. Aprovada amb els vots a favor d’UM-UNPI  i PSOE, abstenció del PSM i PP-UMP i vot en contra d’Alternativa.

Una vegada més els regidors socialistes aposten per la gestió privada que els permetra llevar-se els problemes diaris  de la prestació d’aquest servei, això sí continuaran sense privatitzar les seves dedicacions exclusives  que cada vegada tenen menys sentit amb la seva continua externalització de serveis.

 Per altra part ens sembla increïble que entre les exempcions i bonificacions no contemplin reduccions de quotes depenent de la situació soci-econòmica de les famílies, tenint en compte la renda per capita i altres indicadors econòmics i socials.

 

5.- Moció presentada pel grup municipal PSM-EN de disconformitat amb les mesures de lluita contra la crisi econòmica proposades pel Govern de l'Estat. Rebutjada pels vots en contra d’UM-UNPI i PSOE i vots a favor de PP-UMP, PSM i Alternativa.

La proposta de la jubilació obligatòria als 67 anys i la pujada de l'IVA al 18% són  mesures impròpies d'un govern que es diu socialista. En el marc de l'Estat social, de cap manera es pot acceptar que les pensions han de ser finançades exclusivament amb les cotitzacions socials. La Seguretat Social és part integrant de l'Estat, la seva fallida només és concebible dintre de la fallida de l'Estat. 


La veritable amenaça per al sistema públic de pensions es troba en una concepció neoliberal de l'economia que ha criminalitzat els impostos progressius. Les contínues rebaixes fiscals han estat dirigides a beneficiar especialment a les rendes de capital, a les empreses i als contribuents d'ingressos alts. D’aquesta manera estan buidant de contingut el sistema tributari, reduint la seva progressivitat i limitant-lo a la imposició indirecta com la injusta pujada de l’IVA


6 .- Moció presentada pel grup municipal PSM-EN de suport a l'elaboració d'un PORN de s'Albufera de Mallorca i de l'ampliació de l'àmbit actual de Parc Natural . Rebutjada pels vots en contra d'UM-UNPI, PSOE i PP-UMP i els vots a favor del PSM i Alternativa

Tots els grups vam expressar al regidor del PSM que aquesta era la mateixa moció que havíem presentat nosaltres fa dos anys. Per la nostra part no hem canviat i si fa dos anys demanavam que la Conselleria de Medi Ambient  realitzés totes les gestions necessàries per a incloure l'àrea de Son Bosc dins del Parc Natural de S'Albufera de Mallorca, dos anys després evidentment hem votat a favor  de donar suport al govern per aquesta decisió.

 

 

7. - Moció presentada pel grup municipal Alternativa EU-EV relativa als estudis i informes previs a la realització de l'auditori . Aprovada per unanimitat.

La realització del futur auditori és molt important pel futur d'aquest municipi, tan des del punt de vista econòmic com cultural. I  abans de prendre una decisió tan important s’han de tenir totes les dades a la mà. Tots els partits es van mostrar d’acord. Esperam que els estudis es facin el més prest possible.

8.- Propostes/Mocions d'urgència

L'equip de govern va presentar una operació de tresoreria per import de 2,250.000. Aprovada amb el vot a favor d’UM-UNPI i PSOE i vots en contra de PP-UMP, PSM i Alternativa.

 La petició va anar acompanyada d’un informe desfavorable de l’interventor ja que les entitats locals poden concertar amb entitats financeres operacions de crèdit a curt termini ( per un període no superior a un any)  per atendre desfases temporals de tresoreria, però en aquest cas estam parlant d'un dèficit estructural i de deute de llarg termini. O sigui l'equip de govern segueix sense afrontar els problemes econòmics de l'Ajuntament i segueix amb la seva fugida cap endavant.

Moltes de les preguntes i precs del ple de febrer i d'aquest ple que haviem presentat per escrit no van ser contestades.

Per setè any consecutiu Iniciativa Ciutadana per Pollença organitza actes de commemoració de la República: Abril de República. 

 

 

 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb