URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L´Associació de Veïns del Moll i les platges.

Alternativa | 29 Març, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

 Platges 2009.

Respecte a les platges primer hem de recordar que ja l’any passat ens assabentem per la premsa que l’Ajuntament havia arribat a un acord amb l’Associació de Veïns del Port, pel qual aquests no van fer les millores previstes al plec de condicions de les platges a canvi de mantenir els llocs de feina durant tota la temporada.

Pel que sabem en aquell cas igual que a l’actual el regidor de Medi Ambient va a ser informat quan ja havia un acord entre el batle i el president de l’Associació. Arrel d’aquella informació a la premsa al ple de maig del 2008 vam demanar  si els concessionaris havien presentat qualsevol documentació per demostrar com les afectava la crisi? Com va ser el seu plantejament? Quants de llocs de feina es pensaven llevar? Si l’acord s'havia fet per escrit? La resposta no va poder ser més general; ja existien les previsions de crisi a l' inici de la temporada i que aquestes previsions han estat certes pel que es va prendre aquesta decisió sense eliminar cap servei sinó que les millores s'han aplaçat. 

 Platges 2010

Ara fa unes setmanes s’ens va informar de que l’Associació de Veïns Port de Pollença tenia un deute  amb l’ Ajuntament de 174.000 euros, corresponent a la temporada del 2009.


 L’Associació proposa una nova licitació amb una reducció del cànon municipal de 153.000 euros i l'aplaçament del deute pendent. Igualment diuen que no poden fer
 front a les inversions que van contreure amb el plec de condicions.

 

Aquesta situació era coneguda al manco pel batle des del final de la temporada passada. El regidor d’Hisenda, va dir al ple de dijou  que coneixia la situació des de fa dos mesos. Però als grups de l’oposició no s’ens ha informat fins fa tres setmanes, quan  el regidor d’Hisenda Juanjo Mir va enviar informació sobre el tema als grups del PP-UMP i PSM, però de manera inaudita no el va fer a Alternativa. Aquest acte va ser totalment premeditat i profundament antidemocràtic. Finalment a nosaltres s’ens ha passat aquesta informació quan la vam demanar al ple del passat dijous.

 

Increïble va ser també quan al ple de dijous vam  demanar quan pensaven fer una reunió amb la resta de grups per decidir el que s’ha de fer a les platges del Port? Després d’intercanviar mirades d’interrogació amb el batle, el regidor de Medi Ambient i Hisenda, en Juanjo Mir va dir que suposava que fariam una reunió...!!!!!!! I

 

Des de la temporada passada l’equip de govern no ha volgut fer res, no han cercat cap solució al problema i ara ens informen del problema uns dies abans de que s’ inici la temporada (els comerciants i hotelers volen que les platges es troben en condicions aquests propers dies). L’Associació de Veïns i l’equip de govern han col·locat d’aquesta manera a tot el municipi davall de l’espasa de Damòcles de l’amenaça de no tenir muntades les platges muntades a principi de temporada.

 

Ni el que van fer l’any passat ni el que han fet enguany són maneres mínimament serioses  de fer les coses e inclús ens atrevim a dir que l’Ajuntament està fregant la il·legalitat.

 

Pensam que a la situació actual no s’ha de prorrogar l’autorització de l’explotació a l’Associació de Veïns, i nosaltres defensam el mateix que vam fer a principi d’aquesta legislatura;  l’empresa municipal EMSER és la que ha d’asumir la gestio directa de manteniment i explotació de  les platges com passa a Alcúdia.

 

 A la continuació d'aquest article podeu trobar la nota de premsa que ha fet el grup PP-UMP sobre el tema. 

 

Com deia l'interessant article  sobre l'entramat associatiu del municipi controlat per UM a la revista Sa Plaça (12 de març); " l'Associació de Veïns del Moll és veu com un entremat polític entorn UM, més que una associació en defensa dels interessos de la comunitat, ja que amb l'explotació de les platges l'associació és massa propoera a l'Ajuntament pel seu interés econòmic, i escedeixen de banda els aspectes més reivindicatius, com puguin ser la neteja i conservació del nucli del Moll, que té moltes zones abandonades"

 

 

 

 

 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb