URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Matas en escac.

Alternativa | 30 Març, 2010 08:19 | facebook.com twitter.com

L'enroc del fiscal Barceló no va servir i després de les torres, els cavalls, els alfils i la dama ... El rei es troba en escac.

Ara només resta esperar per saber si es fa escac i mat

El jutge José Castro, ha ratificat avui la petició feta divendres passat per part de la fiscalia i ha dictat presó eludible amb fiança de 3 milions d'euros per a en Jaume Matas. Si voleu llegir  la interlocutòria dictada pel jutge José Castro (181 pàgines)

Segons el diari Balears; fonts judicials confirmen que el termini per saldar aquesta fiança expira a les 72 hores hàbils, que en aquest cas coincidirien amb el dimecres 7 d'abril a les dotze de la nit, degut a les festivitats de Setmana Santa.

 Ara esperam les explicacions del fiscal en cap de les Illes Balears en Bartomeu Barceló  i del Partit Popular. Als dos casos s'haurien de depurar responsabilitats.

A l'enllaç podeu llegir l'escrit de fiscalia, una lectura imprescindible. 58 pàgines de malbaratament de diners públics, de falsedat documental, de prevaricació administrativa, de frau a l'administració, de suborn, d'emblanquiment de capital, de delicte electoral i de delicte contra Hisenda.

Aquests delictes són castigats amb penes que sumen, en total, seixanta-vuit anys de presó. Tot amb tot, en cas de ser declarat culpable, l'ex-president en compliria, a tot estirar, vint-i-quatre, car la llei estableix que la pena màxima per més d'un delicte no pot superar el triple de la pena més greu. I segons la llei, la més greu és la que castiga el malbaratament de diners públics: vuit anys de presó; i vuit per tres, fan vint-i-quatre.

Memòria visual. El pacte entre PP i UMP del 2003. Males companyes. 

 

Arguments. La ràdio.

Alternativa | 30 Març, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Publicam la nostra argumentació a la moció del PSM-EN relativa a l'habilitació d'un espai permanent per la Ràdio Municipal i compliment de la seva ordenança reguladora . Va ser rebutjada amb el vot a favor PSM, vots en contra de'UM-UNPI i PSOE i abstenció del PP_UMP i Alternativa. Que cadascun tregui les seves conseqüències.

Pensam que el  lloc ideal per situar la ràdio municipal seria el futur auditori o sala multifuncional. Com sempre hem defensat s’hauria d’aprofitar al màxim els doblers del Consell i del Govern per la sala multifuncional i donar-li el màxim ús possible. A la situació econòmica actual pensam que s’ha de fer una clara aposta per l’austeritat i no és massa racional gastar dobles en la construcció d’un espai nou o l’adaptació d’altre espai. A més del tema econòmic si parlam de tema professional i després de parlar amb la directora i alguns treballadors pensam que seria ideal  ubicar la ràdio a sala multifuncional, d’aquesta manera es facilitari  poder emetre concerts i espectacles en directe i tenir més facilitat per fer entrevistes a músics, artistes, conferenciants...  

Respecte a l’altre punt de la moció de que es respecti el reglament de la radio en el sentit de que la programació es faci íntegrament en català, efectivament les normatives s'han de complir i s’haurien d’haver complit des del principi, i a aquest Ajuntament tenim un bon grapat d’ordenances  i inclús lleis sense complir i hem de dir que amb conseqüències més greus pel municipi que l’incomplimet d’aquesta ordenança.

En l’actualitat la programació de la ràdio es  pràcticament en la seva totalitat en català. D’aproximadament 40 hores setmanals només es fan tres hores i mitjà en castellà o sigui el percentatge de programes fets en castellà és mínim, un 8,7 % dels programes. A més a més hem de valorar que aquests programes que es fan en castellà són realitzats per voluntaris que dediquen molt d’hores i feina  a la ràdio municipal a canvi de res. Per això abans de presentar aquesta moció al ple tal vegada el representant del PSM hauria d’haver portat el tema al patronat de la ràdio  i cercar solucions dins el patronat parlant amb la directora i els voluntaris dels programes afectats, ja que portam aquesta moció al ple se les ha fet un mal innecessari.

En aquest moment l’aplicació estricta de la normativa faria perillar la continuïtat dels  tres programes, cosa que consideram injusta i negativa per la ràdio municipal. No estam parlant d’una ràdio totalment professional i d’uns programes que es facin en castellà per cap motivació de rebuig al català. Els tres  són de gran qualitat i a més a més han tingut una important difusió fora del municipi.

Al programa de jazz, difícilment es pot substituir al cubà Nicolas Reinoso que és un gran coneixedor del jazz a nivell internacional.


L'espai d'astronomia, gravetat zero és quinzenal i agrada tant que el penjaven a una web que hi ha a sobre astronomia.


 El programa de heavy  Fantasma de la Opera Radio és l’únic que te una  pàgina web (www.fantasmagòricament.com  i emiten el seu programa en directe a través del mateix sense cap cost per l’Ajuntament . Gracies a això tenen molt d’oients fora de la illa (Barcelona, Madrid, Salamanca, Londres, Cuba, Bolivia…) i els han arribat discos de grups  de tota la península i l’estranger; L´Hermite (desde Argentina) Azero, Tako(Aragon) LaSiembra, Hardreams (Madrid),Criterivm (Barcelona), Uzzuahia (Valencia) House Master(Italia) La Hermandad(Santander) etc...

Pensam que no es pot prescindir de tres programes bons perque es facin en castellà, quan estam parlant de que el 91,3% de la ràdio es fa en català. Pensam que amb aquest percentatge es compleix l’esperit de l’ordenança i m’ atreviria a dir que per la defensa de la llengua catalana és  positiu un 91,3% de ràdio en català. A més d’un castellanoparlant  els mínims percentatges de castellà a TV3, a entrevistes o a programes com Polònia o Cracòvia els han ajudat a superar els seu rebuig al català.

Per tant passi el que passi amb aquesta moció el que s’ha de fer es parlar amb els voluntaris dels tres programes i cercar la millor manera de conjugar l’ordenança amb les possibilitats i qualitats d’aquests programes, aprofitant la seva bona feina per promocionar Pollença i la llengua catalana.

                                          www.fantasmagòricament.com

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb