URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Qui va venir a Pollença el maig de 1550 ? (Happy April Fools' Day)

Alternativa | 01 Abril, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

   Avui és el dia de les bromes al molt de llocs del mon, Alternativa ha volgut unir-se a la festa, és clar que Dragut sí va venir a Pollença.

 Ens ha arribat un document d’investigació que posa en dubte tota la història del nostre poble, sembla que Dragut no va venir a Pollença el maig de 1550.

Tot això ve per les manifestacions de n’Orhan Sukur, historiador turc que diu que en Dragut no va poder ser per aquestes dates per les costes espanyoles  atès que havia estat ferit unes setmanes abans per les forces d’un corsari rival, amb el mateix sentit però per distinta causa es manifesta en Giorgio Bonello, historiador de la Universitat de La Valetta (Malta), en Bonello afirma que en Dragut no navegava per les costes de la península ibèrica atès que a l’illa de Malta es celebrava la festa anual de la fertilitat i festa que gaudia plenament que el corsari otomà per raons obvies, i atribueixen aquestes incursions a corsaris de menor importància i que empraven el nom del corsari Dragut per causar més terror a les seves víctimes.  

Els que sí afirmen que en Dragut va ser el causant del terror a les Illes Balears és l’historiador grec Dimitris Partiolontakis, que afirma que el corsari Dragut va fer tot incursions pel llevant de la península ibèrica i per les illes mediterrànies.

Ateses aquestes afirmacions s’hauria d’esbrinar si tot això es cert, per veure si el actual simulacre de moros i cristians té errades i hem de rectificar el nom del pirata pel seu nom correcte.

 

 

 

 Si voleu infomració de bons i de veres al blog rera las passes de Dragut.

 

 
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb