URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Fons estatal i per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local.

Alternativa | 07 Abril, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Al ple de gener es van aprovar les inversions a sol·licitar en el Fons estatal i per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local . (9 vots a favor: UM-UNPI i PSOE i 8 abstencions: PP-UMP, PSM-EN i Alternativa EU-EV),

A la nostre argumentació vam criticar el procediment per triar les inversions, si al primer Fons al manco va haver una reunió de tots els partits i es va cercar el consens, a aquest Fons no s’ha contat pràcticament res amb els partits de l’oposició i ni tan sols s’ha fet una reunió específica sobre el tema.

L'equip de govern no ha volgut fer una autèntic procés participatiu per triar els projectes tal com era la nostra proposta i com s'ha fet a Esporles. A pesar d’haver aprovat al ple de desembre per unanimitat la nostra moció per fer partícips d’aquest fons a la ciutadania. El forum que es va crear no tenia publicitat ni explicació del que era. només hi trobaves l'acord de plenari i enllaços al BOIB. La veritat que era molt complicat aconseguir la participació dels ciutadans amb tan poques explicacions i sense difusió de cap tipus. A Esporles l’Ajuntament va convocar als ciutadans i van acudir prop de mig centenar per escoltar les propostes de l’Ajuntament ( la majoria sortien de l’Agenda Local 21 que a Pollença està totalment morta) i van poder fer les seves propostes per passar a continuació a votar. Veure anterior article sobre el tema.

Passant a parlar de les inversions, 1,837.501 euros, evidentment hi ha un munt de possibles projectes vàlids i necessaris ja que el nostre estimat poble sofreix un abandonament, tan i tan gros que un no sap per a on començar.

 

* Projecte d’inversió: “Rehabilitació i millora de les infraestructures d’aigües potable i evacuació d’aigües fecals dels carrers Metge Llopis i Almirant Cervera del Port de Pollença”

- Import amb IVA: 280.000 €                  - Import sense IVA: 241.379,31 €

 

* Projecte d’inversió: “Rehabilitació i millora de les infraestructures d’evacuació d’aigües fecals, subministrament d’aigües potables i aigües regenerades per a reg de la zona poliesportiva de Pollença”  

 

- Import amb IVA: 150.000 €                  - Import sense IVA: 129.310,35 €

 

 

* Projecte d’inversió: “Instal·lació de plaques solars fotovoltaiques connectades a xarxa de subministrament elèctric a la coberta d’una nau industrial destinada a magatzem municipal situat al Polígon Industrial de Pollença”

- Import amb IVA: 120.000 €                  - Import sense IVA: 103.448,27 €

 

* Projecte d’inversió: “Instal·lació de plaques solars tèrmiques pel recolzament en l’obtenció d’ACS a la piscina municipal del Port de Pollença, al camp de futbol del Port de Pollença i al Poliesportiu municipal de Pollença”

- Import amb IVA: 230.000 €                  - Import sense IVA: 198.275,86 €

 

-         Redacció del projecte d’instal·lació i direcció: 

              - Import amb IVA: 20.000 €                  - Import sense IVA: 17.241,37 €

En aquest punt volem recordar que a diversos plens haviem denunciat que  un dels grans errors de la  piscina coberta  era no haver apostat per l'enegia solar que podia suposar un estalvi entre el 40 i el 70% del combustible, i que s’havia comet un error important al col·locar la teulada orientada cap al Nord, cosa que dificulta la instal·lació de plaques solars. A aquest plens el batle va dir que no era possible instal·lar plaques solars... Bé el temps demostra que això no era veritat i que una vegada més es demostra el que diu el proverbi S'atrapa abans a un mentider que a un coix.

 

* Projecte d’inversió: “Adaptació i eliminació de barreres arquitectòniques de l’accés i d’uns serveis higiènics (banys) del Centre Educatiu “Port de Pollença” situat al Port de Pollença”

- Import amb IVA: 70.000 €                  - Import sense IVA: 60.344,83 €

 

Amb el tema de l'eliminació de les barreres arquitectòniques també consideram insuficient la construcció només d'una rampa al Col·legi públic Port de Pollença. Hem de recordar que l'Ajuntament va aprovar per unanimitat al ple d'octubre del 2007 una moció per fer un pla bàsic d'accessibilitat i supressió de barreres d'arquitectòniques i que encara  no complim la llei per això reiteram la nsotra petició de  l'eliminació de les barreres arquitectòniques de tots els espais lliures d'ús públic i els edificis d'accés públic.

  

* Projecte d’inversió: “Adquisició de Hardware i Software per a la digitalització de documentació per a l’Ajuntament de Pollença”

  - Import amb IVA: 20.000 €                  - Import sense IVA: 17.241,37 €

 

* Projecte d’inversió: “Soterrament de contenidors de la Cala Sant Vicenç”

- Import amb IVA: 100.000 €                  - Import sense IVA: 86.206,90 €

 

Per la nostra part el 8 de gener vam presentar les nostres propostes on demanavam  tenir en compte els deutes històrics del municipi amb el nucli de la Cala Sant Vicenç i amb la eliminació de les barreres arquitectòniques. Al cas de la Cala consideram totalment insuficient la inversió. La Cala Sant Vicenç es troba molt abandonat, a pesar de ser un dels grans actius turístics del municipi. Haurien de reflexionar sobre els motius de la dimissió del president de l'Associació de Veïns de la Cala que ha manifestat que havia trobat a faltar el suport institucional i es va queixar del seu desinterès. Crec que és prou significatiu que en aquest moment no hi hagi ningú que vulgui assumir la presidència. Els demanam que tinguin en compte les nombroses peticions que els van fer l'Associació de Veïns de la Cala i que s'augmenti la inversió destinada a la Cala.

 

* Projecte d’inversió: “Adquisició de mobiliari pel Claustre de Santo Domingo (centre cultural i social) de Pollença”

- Import amb IVA: 47.501 €                  - Import sense IVA: 40.946, 14 €

 

* Projecte d’inversió: “Renovació de diferents instal·lacions i infraestructures de la Plaça Miquel Capllonch del Port de Pollença per a una millor gestió energètica i dels recursos hídrics necessaris”

- Import amb IVA: 400.000 €                  - Import sense IVA: 344.827,58 €

 

La inversió de 400.000 euros a la plaça Miquel Capllonch és discutible, Compartim la necessitat de canviar el seu enllumenat però el que seria el projecte d'embelliment que bàsicament suposa llevar parterrer de la plaça pensam que no és imprescindible i no ens han convençut els arguments que ens han donat. Si el problema és que els nins no respecten els parterrers i entren als jardins tal vegada el que cal és fer un parc infantil i un lloc per que puguin jugar els nins, un tema en el que el  port és clarament deficitari.

 

* Projecte d’inversió:  “Construcció i adequació de la planta pis de l’edifici municipal del carrer Sant Domingo per a l’Àrea de Serveis Socials Municipals de Pollença”

- Import amb IVA: 375.000  €                  - Import sense IVA: 323.275,86  €

 

-         Redacció del projecte i direcció de l’obra: 

              - Import amb IVA: 25.000 €                  - Import sense IVA: 21.551,72 €

 Respecte a la inversió de 400.000 al primer pis del Centre de Dia ni tan sols ens han mostrat cap projecte i aquesta ens sembla una quantitat molt important que requeriria una major explicació per la seva part.

Remodelació de la plaça Miquel Capllonch

 

 

 D'es d'Iniciativa Ciutadana per Pollença es demana la màxima difusió.
 
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb