URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Situació econòmica insostenible.

Alternativa | 08 Abril, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

La situació econòmica de l'Ajuntament és insostenible i està a punt d'explotar. S'ha arribat a un punt que l'equip de govern ja es bota els informes desfavorables de l'interventor i utiltizen enginyeria comptable  per seguir endeutant l'Ajuntament.

Al  darrer ple, a pesar de tenir un informe d'intervenció desfavorable, van votar a favor  de concertar una operació de tresoreria per import de 2,250.000 euros.  Tot això quan els ajuntaments només poden concertar operacions de crèdit amb entitats financeres a curt termini (per un període no superior a un any)  per atendre "desfases" temporals de tresoreria, i en aquest cas estam parlant d'"operacions de crèdit encobertes al marge de la llei, sent en la pràctica deute de llarg termini" (en paraules del propi interventor).

I tot això amb cinc de mesos de retard en la presentació del pressuposts al ple i amb un pressupost prorrogat totalment irreal (la liquidació del 2009 dóna un dèficit aproximat de 3 milions d'euros), el que amb la crisi actual és una irresponsabilitat molt greu.

O sigui l'equip de govern segueix sense afrontar els problemes econòmics de l'Ajuntament i segueix amb la seva "fugida cap endavant".

Mentre cada vegada són més els que denuncien públicament els impagaments de l'Ajuntament. Aquesta setmana passada va ser  la denúncia de l'Associació  PRODIS (Pro-Ajuda a les Persones Discapacitades de Pollença) sobre l'incompliment del conveni signat per l'Ajuntament. Fa unes setmanes va ser l'entitat sense ànim de lucre Ateneu Alcari, que gestiona el projecte Escola Viva. I encara hi ha tota una sèrie d'industrials als que l'equip de govern els està demanant que no presentin les factures encara, que esperin un poc més...

En aquest moment el capital viu en operacions de crèdit a llarg termini és de més de SET milions d'euros . En tres anys s'ha passat d'1,5 milions a 3 milions en operacions de crèdit de tresoreria, que és el límit que pot aprovar el batle i per això ara han portat aquesta operació al ple, perquè no els ha quedat més remei.  D'aquesta manera el deute total amb els bancs és de més de 10 milions d'euros, el doble que fa 4 anys.

 

Algunes organitzacions acabaran demanant almoina

per poder sobreviure als deutes de l'Ajuntament.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb