URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Participació ciutadana i competència deslleial.

Alternativa | 12 Abril, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Es diu que hi ha una competència deslleial, quan un industrial o entitat fa un us deshonest de les regles del mercat per competir amb altres industrial o entitats, com us deshonest podem considerar per exemple, tenir preus més baixos que la competència per no tenir els treballadors donats d’alta a la Seguretat Social entre altres, aquest és el més comú.

El respecte a les regles del mercat no són una competència directa dels Ajuntaments, hi ha altres institucions que han de vetllar perquè les empreses compleixin amb la normativa vigent i l’Ajuntament just té la competència amb llicències quan aquestes activitats tenen una seu o local comercial vinculat.

Amb la crisi, la competència deslleial ha trobat un bon lloc a Pollença per posar-se de manifest, la economia submergida fa acte de presència a tots els àmbits, he vist pels fanals, arbres, vidres de locals comercials tancats, un munt de targetes de visita de gent que no està donada d’alta de treballador autònom i fins i tot té treballadors que fan feina per ell. Una de les activitats que més gent està ocupant aquesta economia submergida és la jardineria, la jardineria una feina que no necessita una excessiva preparació però sí molt de gust en fer les coses, la jardineria està sofrint aquesta competència deslleial per l’economia submergida, son molts els vehicles amb una maquina de tallar herba al darrera sense cap tipus d’inscripció de qui són ni quina és la seva activitat, empreses com PONENT C.B. que duu la gestió de la jardineria municipal malgrat no poder contractar amb l’Ajuntament per no tenir personalitat jurídica pròpia, si té un nom, un codi d’identificació fiscal i la majoria dels seus vehicles identificats com empresa de jardineria amb un telèfons de contacte, i empreses com PONENT, C.B. no podran suportar  aquesta competència deslleial.

La regidoria de participació ciutadana hauria de dur un cens de les empreses de serveis, restauració, etc.  del municipi que si compleixen amb els seves obligacions fiscals i laborals, això és fàcil de saber ja que tant la Agència Tributaria com la Tresoreria de la Seguretat Social estenen uns certificats que informen de aquesta  situació, fins i tot podrien dur un segell d’empresa reconeguda per l’Ajuntament o qualque cosa semblant, s’ha de començar a conscienciar a la ciutadania que tot ha d’estar bé i que el temps dels “pillos” ha de passar a la història, els ciutadans haurien de poder tenir un eina per si han de menester els serveis d’alguna empresa, a Participació Ciutadana els haurien de donar aquesta informació i els ciutadans sabrien quines empreses són respectuoses amb la legislació i quines no.

Recordeu que mentre el sistema capitalista estigui vigent, les empreses del poble són l’anima del mateix i les que donen feina als pollencins, no s’ha de deixar que ningú faci mal a les empreses locals amb irregularitats, ni deixar que l’administració miri cap un altre costat per motius que a vegades no estan clars.

Un d’aquest aspectes ha dut a Grècia a la runa econòmica per falta de recaptació fiscal i laboral.

Miquel Sánchez

 

de:  www.notiactual.com

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb