URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Tanta sort i manco mal!

Alternativa | 15 Abril, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

El nostre company d'Artà Mariano Moragues ens ha tornat a regalar un article. Ja sabeu que si voleu col·laborar ens podeu enviar l'article  a alternativaperpollenca@gmail.com

Enmig del desastre polític que està vivent la nostra comunitat, hi ha dues coses que ens han salvat d’un naufragi pitjor. Per una banda, aborrona pensar que el PP hagués guanyat les eleccions o hagués pactat amb UM altre pic en aquesta legislatura,  amb tots els lladres a lloure ens haurien fet atzanet i ens haurien esculat de bon de veres. Per altra banda, tanta sort que hi hagi aquests dos fiscals, Carrau i Horrach, que amb molta feina i valentia, han tengut el coratge i l’habilitat de destapar la claveguera, que avui fa tanta pudor.

 Francesc Antic tendrà ventura pocs mèrits, però al manco ha obert un parèntesi de neteja política i als dos fiscals els poden penjar un bon esplet de medalles i fer un monument, que el tenen més ben guanyat que els del creuer “Baleares”.

S’ha de dir també que fins aquí els de l’esquerra per ara són presumptament honests i aquest fet avui en dia dins el Govern Balear ja comença a constituir un mèrit, quan hauria de ser el normal.

José Ramón Bauzá, que es vol desmarcar del Govern de Matas i no vol mirar cap enrere, tengué la barra de dir textualment: “Matas va fer una magnifica gestió. Ell i tot el seu equip. Jo em sent orgullós del seu treball”. Idò, què vos pensàveu! Seria qüestió de donar-li les gràcies i penjar-li una bona patena a ell i quasi tot el seu equip, pel favor que ens varen fer d’administrar els nostres doblers, embutxacant-se quants pogueren. Estam ben arreglats si el pasterejador Josemón està orgullós del treball de Matas i el pren com a model; oli ens hi haurà caigut. Farà un bona colla amb Carlos Delgado.

Per altra part, també digué textualment que “no pactarà amb UM, si no se regenera”. Bons estan els de PP per donar lliçons; “s’ase deia en es porc orellut i ell en tenia set canes”.

 

No oblidam a Pau
 
 
 

 

                                                            

No hi ha pitjor cec que aquell que no vol veure.

Alternativa | 15 Abril, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

És molt comú en l'ésser humà tapar-se els ulls davant les realitats que ens incomoden. Ja sigui de forma individual o col·lectiva podríem trobar mils d'exemples que farien bo el titul d'aquest article.

         El pare que tot i veure que els fills cada dia treuen pitjors notes o tenen comportaments antisocials es neguen a  acceptar que pot-ser tenen algun problema i prefereixen culpabilitzar als professors o als amics. La persona que es nega a reconeixer una infidelitat de la parella quan és més que evident. El pacient al qual el metge diagnostica una greu enfermetat i que es nega a acceptar-ho i per tant a seguir un tractament. Aquestes són situacions en las quals sovint les persones prefereixen no afrontar la realitat.

        Com a col.lectius socials i polítics també en trobam molts d'exemples, són molt evidents tots aquells que tenen a veure amb el medi ambient i l'ecologisme. Ja fa temps que es feia evident que les nostres illes no podien mantenir un model econòmic basat en la construcció il·limitada i l'especulació. S'han fet veritables desatres a nivell urbanístic i no ho hem volgut veure.

        A nivell mundial fa temps que es veu clarament que no podem mantenir el model energètic actual, que no podem seguir contaminant i carregant-mos el planeta a n'aquest ritme, però tot i això ens costa prendre decisions, exigir als governants que actuin  i canviar-los quan no ens fan cas.

        Darrerament estan sortint a la llum multitut de casos de corrupció i es senten comentaris com :”Això es veia venir”. Però la realitat és que molt pocs pics els ciutadans castiguen als partits “corruptes”. Diuen que no hi ha partits corruptes, que els corruptes són les persones, pot ser tenen raó però quan hi ha partits on un 80 % dels deus dirigents estan imputats crec que la institució ja està contaminada i ferida de mort.

        Tan de bo aquesta crisis i tots els casos de corrupció que tant ens indignen facin reaccionar a la nostra societat. De moment no ho han fet ni el PP ni UM, al menys amb la contundència que seria exigible. Esperem que els altres partits prenguin nota i no es limitin a mirar de treure profit electoral de les vergonyes dels corruptes. Però els que vertaderament hem de reaccionar d'una vegada per totes som els ciutadans, hem de deixar de tapar-nos el nas quan sentim mala olor, ens hem de llevar les benes dels ulls i mirar el que no volem veure. Hem d'enfrontar els problemes i tirar endavant, sols així podrem avançar cap un futur més digne.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb