URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La nostra denúncia dins el sumari del cas Voltor.

Alternativa | 19 Abril, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Avui voliam explicar les irregularitats del Pla de Mobilitat, el farem demà ja que l'actualitat comanda i dissabte "mallorcadiario" va publicar que la nostra denúncia de la situació irregular del festival s'ha afegit al sumari del cas Voltor i us voliam informar de la mateixa. Aquesta denúncia la vam presentar a fiscalia a final de febrer però seguint els consells del nostre advocat no l'haviem fet públic. Ara que ja s'ha aixecat el secret de sumari i ha sortit publicat, us podem informar. Si durant anys no han volgut ni regularitzar ni donar explicacions raonables sobre la irregularitat comptable del Festival, esperam que ara l'acció de la Justícia faci que es pugui  afrontar el 50 aniversari del Festival com es mereix i com sempre hem demanat des d'Alternativa complint la llei i amb la transparència que mereixen els nostres ciutadans que a la fi i al cap són els que paguen aquest Festival.

Aquesta denúncia la vam presentar a fiscalia, una vegada que vam veure la impossibilitat de que aquest tema s'arribés a solucionar dins el ple. Després de les comissions informatives del   ple de febrer on presentavam la nostra moció demanant una auditoria interna del Festival,  vam veure que estavam tots sols a aquest tema, que no havia cap intenció de fer l'auditoria i que la situació del Festival seguia exactament igual vam decidir presentar aquesta denúncia. Com recordareu (veure article) al ple de febrer es va rebutjar la nostra moció que demanava la realització d'una auditoria interna dels comptes del Festival Internacional de Música de Pollença, pels vots en contra de tota la resta de grups

Aprofitarem també per acabar de comentar aquell lamentable ple, on  l’actuació i declaracions del batle van ser impròpies del seu càrrec, i es va mostrar com és realment i com estan mostrant els enregistraments del cas Voltor. El batle des del principi molt nerviós va parlar com si el tema fos un tema personal, és més va iniciar la seva intervenció dient;“És de gent condreta donar sempre la cara”  com si es tractis d’una discussió personal i no una moció presentada per un regidor davant del ple.

A continuació em va acusar de dir mitges veritats, per no haver dit que els comptes del 2003, 2004 i 2005 es van aprovar quan Toni Oliver va ser regidor de cultura i i que només restarien aprovar els comptes del seu darrer any com regidor 2006. La veritat és que cap dels organismes autònoms de l'Ajuntament  llevava la comptabilitat d’acord amb la llei abans del 2006. Les factures i al documentació no arribaven a intervenció sinó que s’ocupaven d’aquests temes els seus responsables ( el director de l’escola de música, el tresorer de l’Ajuntament en el cas de la residència i un administratiu en el cas del Festival) A l’hora d’aprovar el compte general s’adjuntaven als comptes de l’Ajuntament unes quantes dades sobre els organismes autònoms. En aquest cas només podem dir que si el batle diu que els comptes de 2003, 2004 i 2005 són correctes hem de pensar que es fa corresponsable de les mateixes.   

A la denúncia no hem fet sinó resumir i aportar totes les proves que tenim de les irregularitat de la comptabilitat i gestió del Festival i que haveu poder llegit a aquest blog (veure articles secció Festival).

 En principi aquesta setmana hi ha previst fer una reunió per explicar-nos la situació actual dels comptes del Festival. Pel que sabem pràcticament és impossible presentar una comptabilitat pressupostària com marca la llei, que pugui ser fiscalitzada correctament per l'interventor, i que es pugui enviar a la Sindicatura de Comptes.

Com hem dit sempre no es pot  tolerar cap ombra de dubte en la gestió dels doblers públics i  tenim el deure de recuperar la confiança dels ciutadans en les institucions.

 Aquest va ser el debat  de la nostra moció al ple de febrer que demanava la realització d'una auditoria interna dels comptes del Festival Internacional de Música de Pollença, rebutjada pels vots en contra de tota la resta de grups

 

 


 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb