URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Irregularitats familiars (Pla de mobilitat 2)

Alternativa | 20 Abril, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Avui  seguim explicant les irregularitats en el pla de mobilitat (veure anterior article)

La contractació per a la redacció d’un pla de mobilitat urbana sostenible  es va iniciar el 12 de març de 2009 quan na Francisca Ramon batlessa en funcions i va disposar  que s’intrueixi  el pertinent expedient. A partir d’aquell moment es va iniciar el procés que no es va realitzar segon el procediment ordinari a les Juntes de govern sinó amb successius decrets de batlia.  Teòricament  per que la tramitació s’havia de realitzar amb la màxima antelació possible per aprofitar una subvenció.  La convocatòria  de la subvenció es va produir el 18 de juliol i  la petició  de la mateixa es va realitzar el 7 d’octubre o sigui set mesos després de l’inici del procés. O sigui es podia haver fet tot a les Juntes de Govern on na Francisca tenia el deure d'abstenir-se i informar als seus de que era tia de la única empresa que es va presentar.

 

Es va fer un procediment ordinari i negociat sense publicitat per a la contractació de la redacció del pla de mobilitat per un total  49.582,18 amb IVA. I el 27 de març  el regidor de Medi Ambient  demanava que es convidessin a tres empreses: Asesores Medioambientales Consulting S. L. de La Coruña, Teconambiente SL Barcelona i  Podarcis, S.L. de Palma. No ens consta que cap d’aquestes empreses hagués fet cap pla de mobilitat fins aquest moment. A més a més  en realitat dues d’aquestes empreses; Asesores Medioambientales Consulting S. L. de La Coruña i Tecnonambiente SL Barcelona formen part del mateix grup empresarial; el grup Tradebe.

 

La irregularitat de convidar a dues empreses del mateix grup empresarial es va evitar ( a l’expedient no hi ha cap explicació d’aquest canvi) substituint a Asesores Medioambientales Consulting S. L per l’empresa Gram de Palma, empresa que ha fet i fa feines habitualment per l’ Ajuntament, però que a l’igual que les anteriors mai havia fet cap pla de mobilitat i que va renunciar. Cosa que també va fer Tecnoambiente SL Barcelona, que a la seva renúncia va especificar que l’objecte del contracte no s’ adiu amb les seves activitats. Segons el registre mercantil el seu objecte social principal són les activitats d’anàlisi de qualitat alimentària, especialment en productes marins, l’estudi de mercat relacionat amb el medi ambient...!!!

 

La única empresa que va presentar la seva proposta va ser Podarcis Palma que té com administrador únic a Daniel Ramón Manera, nebot de la primera tinent de batle i portaveu del PSOE, na Francisca Ramón. Aquesta mateixa empresa ja va obtenir un contracte menor de l’Ajuntament per a la realització de cursos d’educació ambiental al curs  2008-2009, substituint a l’empresa que havia realitzat aquest cursos satisfactòriament durant tres anys; la mateixa Gram convidada a aquest procediment. En canvi sembla que la satisfacció no ha estat la mateixa amb la feina de Podarcis.

 

A tot l’anterior hem d’unir el fet de que el nebot de na Francisca Ramón, era al 2002 delegat territorial a les Balears d’una de les altres empreses convidades; Tecnoambiente SL Barcelona. Tot plegat ens fa tenir més que sospites de que tot el procés estava  des del principi dirigit a triar l'empresa del nebod de na Francisca.

 

 A més si tot l’anterior encara no fos suficient per  sospitar que ens trobam davant d’un concurs dirigit hem d’afegir que no es va convidar a l’empresa amb més experiència i especialitzada en la realització de plans de mobilitat; Cinesi que és una consultoria especialitzada en transport i mobilitat amb  oficines pròpies a Palma i que des de 2001 ha col·laborat per a un gran nombre d'administracions públiques de les Illes Balears; el Govern autonòmic, els consells insulars i un gran nombre d'ajuntaments. I ha realitzat plans de mobilitat urbana sostenible per a diversos municipis de Mallorca: Son Servera, Llucmajor, Sóller, Manacor, Inca, Búger, la mancomunitat d'es Pla de Mallorca, Formentera, Sant Antoni de Portmany etc.  Que col·labora amb l'Ajuntament de Palma, l'EMT i el Consorci de Transports de Mallorca i que està realitzant  plans de mobilitat importants a Catalunya (Reus, Cambrils, La Seu d'Urgell i aviat començaran el  de Badalona).

 

Per acabar una darrera irregularitat; al plec de condicions (punt 8) es diu que el preu total del contracte s’abonarà una vegada presentat el projecte acabat i amb l’informe dels tècnics competents. Però al contracte administratiu  es canvia i s’apunta que s’abonarà per mensualitats prèvia l’acreditació de les tasques realitzades amb l’informe corresponent. 

Al seu dia el PSOE de Pollença va fer una nota de premsa sobre el nostre fogueró que denunciava les il·legalitats fetes per en Martí en benefici de familiars amb el suport dels regidors d'UM i PSOE. Fins ara no han dit res ni de tot el que s'està publicant de l'operació Voltor, ni han dit res d'aquestes irregularitats. 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb