URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Abril de República

Alternativa | 24 Abril, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

CONCENTRACIÓ AVUI, A LES 18’30

 

A LA PLAÇA D’ESPANYA DE PALMA

CONTRA LA IMPUNITAT DELS CRIMS FRANQUISTES

 

En plena cel·lebració dels actes d' abril de república publica per part d'Iniciativa Ciutadana per Pollença avui publicam  la que va ser la nostra argumentació al ple de febrer respecte a la moció presentada pel grup municipal PSM-EN relativa a la recuperació de la memòria històrica.

Donam les gràcies al PSM per haver canviat els punts 2 i 3 de la seva moció, consideram que no era just oblidar a l’Associació Iniciativa Ciutadana per Pollença, que durant sis anys ha organitzat actes en torn a la república a Pollença, i no citar expressament la  nostra moció aprovada per unanimitat al mes de juny de 2008 que demanava   la retirada del monòlit dedicat als pilots de la legió Còndor.

Respecte al punt primer no ens agradaria entrar en polèmiques  imaginam que la moció ha estat presentada amb la millor voluntat possible, però no podem donar suport a aquest punt per la qual cosa ens abstendrem i explicarem la nostra abstenció; durant sis anys consecutius  l'Associació Iniciativa Ciutadana Per Pollença ha organitzat tot un seguit d'actes per commemorar la Segona República. Els primers cinc anys aquest actes s’organitzaven amb la col·laboració i la participació de partits polítics. Fa dos anys el PSM al govern volia més protagonisme als actes Sembla que al PSM no el va agradar que Iniciativa demanés que cap dels líders polítics presentessin cap acte i va punyir fins al darrer moment perquè l'Abril de República es fes en nom de l'ajuntament,cosa a la que es va negar l’associació iniciativa ciutadana per Pollença ja que aquesta associació pensava,que la institucionalització d’uns actes, que fins aquell moment eren organitzats per la societat civil era un error i un perill, ja que un canvi de govern podia suposar matar aquests actes. Si en aquell moment Iniciativa hagués deixat de fer els actes d’abril de república ara després de dos anys seria complicat tornar a aixecar aquests actes.  En aquell moment el PSM no va portar aquest tema al ple i va decidir fer actes institucionals paral·lels als organtizats per Iniciativa, cosa que va fer també l’any passat.  Pensam que aquest desdoblament d’actes era prou absurd.

El que cal fer des de l’Ajuntament i des del PSM és col·laborar (com hem fet nosaltres des del primer moment i sense prendre part en l'organització: tampoc ens han convidat a participar i no per això remugam) amb l’Associació Iniciativa Ciutadana Per Pollença per que el setè any d’Abril de República sigui el millor possible, estic segur que els membres de l’Associació estaran encantats de rebre idees i ajuda.

 
Antònia Cerdà iniciant l'acte d'aquest 14 d'abril d'Iniciativa Ciutadana per Pollença

 

No m'agraden gens ni mica aquestes polèmiques amb Toni Marquet (article Cap ideologia mereix una gota de sang” publicada a la revista sa plaça i al blog del PSM), però em sap greu si no dic el que pens, no em sent bé... (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb