URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Corrupcio a Pollença 1

Alternativa | 27 Abril, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

  CORRUPCIÓ: És tot ús indegut (abús) d’una posició oficial pública (càrrecs i recursos) per a fins i avantatges privades. (Michale Johnston, “La búsqueda de definiciones: la vitalidad política y el problema de la corrupción". Unesco).

Una cosa que s’ha de tenir també clara és que és un error identificar corrupció amb corrupció penal, hi ha moltes corrupcions administratives que no són penals (Alejandro Nieto  "Corrupción en la España democràtica". Ariel, 1997).

  Des de que es va aixecar el secret del sumari de l'Operació Voltor, els diaris han publicat  part de les converses d’Antoni Oliver (UM) amb el batle, regidors i membres d' UM. No hem tengut accés a la resta de conversacions (teóricament només les parts tenen accés a aquestes converses) però els periodistes ens han informat de que Pollença ocupa una gran part d’aquestes converses i que és sorprenent la quantitat de temps que dedicaven els polítcs d’UM a fer mangarrufes i maquinacions del pitjor estil.

No sabem si el número d’imputats s’ampliarà, ara que ja ha començat la instrucció del cas ,però amb el que s’ha publicat ja hi ha clars indicis de possibles delictes i tota una sèrie de temes que s’han d’explicar al ple municipal. De moment comentarem les converses que ja coneixem.

Hem llegit “De tejemaneres a conspiraciones de partido” i Dile al inspector de turismo “mi yerno es Toni Oliver y todo está arreglado" com Toni Oliver utilitzava el seu càrrec i els doblers públics per interesos privats. Feia parts i quarts, “negociats” a la carta  suposadament en contraprestació a serveis  fets a UM,  tudava doblers públics  de manera irresponsable i rebia com premi viatges a Nueva York.  I com utilitza el càrrec públic per interesos privats com intentar aturar una inspección turística.

Igualment a una d’aquestes converses hem llegit com el batle intentava aprofitar una informació que tenia pel seu càrrec públic per utilitzar-la en benefici del seu partit; una conversa informal del cunyat del nostre regidor per traslladar-se a fer feina amb la seva barca de bou al Port de Pollença. Segons el batle, que es va disculpar davant el nostre regidor, el seu interés i la seva negativa, tenia el seu origen en que era una barca de bou no per què fos cunyat d’en Pepe. Una cosa difícil de creure sobre tot quan el cunyat d’en Pepe ni tan sols havia fet  una petició oficial, i el batle va mostrar un ràpid interés per maquinar amb Toni Oliver  consultes “discretes” a la Confraria de Pescadors.

A tot això podem unir  les facturacions il·legals del regidor de serveis en benfici d'empreses de la seva família i la contractació irregular de l'empresa d'un familiar de la portaveu del PSOE per a la redacció del pla de mobilitat.

 Quan un només, o alguns, o tots, comanden pel seu interès personal, el govern és corromput.   Aristòtels.

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb