URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Vaga de funcionaris i polítics (des)preocupats pel desenvolupament de la nostra societat.

Alternativa | 08 Juny, 2010 12:00 | facebook.com twitter.com

 Joan Ramon Bosch ens ha enviat aquesta reflexió sobre la vaga i hem decidit fer vaga a la japonesa i avui publicar dos articles.

Ja sabeu que si voleu col·laborar ens podeu enviar l'article  a alternativaperpollenca@gmail.com

Vaga de funcionaris i polítics (des)preocupats pel desenvolupament de la nostra societat.

La recessió econòmica que ens toca viure va provocant pèrdues en la qualitat de vida, drets adquirits i poder adquisitiu dels ciutadans, sobretot als de classe mitjana fins a la mitjana baixa i més baixa. El govern de l’Estat ha decidit posar en marxa una sèrie de mesures per tal d’afrontar la mala situació econòmica, i vet aquí que el primer ha estat reduir el sou dels funcionaris.

Soc conscient que els funcionaris tenim mala premsa, per tant, la mesura està feta pensant que per a la resta de la societat això serà vist amb bons ulls, però jo em demano, és una bona mesura menysvalorar el funcionariat per tal de reactivar l’economia?

He fet feina molts anys a l’empresa privada, i actualment tinc la sort de treballar al sector públic com a mestre, i dic afortunadament perquè a mi, com a molts altres, realment ens agrada la nostra feina, i això no ho variarà un retall del 5% del nostre sou, però sí que ens deixarà ben clar quina és la valoració que en fa el govern d’aquesta tasca.

Amb declaracions com la del portaveu del Partit Popular i exconseller d’Educació i Cultura, Francesc Fiol, on diu que tot i l’augment de les ràtios de les aules reduiríem professorat, ens deixa ben palesa la seva manca de preocupació en la qualitat de l’ensenyament, és a dir, li importa un rave. És cert que el senyor Fiol i tot el seu gabinet assessor berenaven de franc durant la legislatura passada a costa del pressupost que gestionaven? És cert que això mateix ho mantingué Bàrbara Galmes?  Si fos així, suposo que seria una bona mesura anular aquestes males pràctiques per reduir despesa pública.

Vist el panorama actual, en lloc d’afeblir la qualitat de la Sanitat i del sistema Educatiu, no seria millor que els governants actuals, i els que ho foren la passada legislatura, comencessin amb mesures menys injustes, com crec que ho seria anular la consolidació de sou a funcionaris que han estat càrrecs a algun govern o conselleria?

No seria més lògic reclamar a les persones que s’emportaren doblers de tots els contribuents que els retornin?

Senzillament, a mi em sembla malament que per poder fer front a tots aquest doblers que alguns desviaren, per tot aquest malbaratament de doblers que alguns practicaren sense cap escrúpol, ara molts ciutadans que feim la nostra feina amb ganes i il·lusió, haguem de pagar els plats trencats, i a més veure com alguns polítics, en lloc de demanar disculpes, ens menystenen a nosaltres i, el que és més trist, a un alumnat que no hauria mai de patir les conseqüències de les mesures que s’hagin d’activar per combatre la crisis.

 

Kalvellido en la red

 

 

D’on llamps ve la crisi? Un conte de deutes i ases

Alternativa | 08 Juny, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

El nostre company d'Artà Mariano Moragues ens regala la seva versió lliure d’un escrit en castellà rebut per Internet sobre la crisi. Avui també volem mostrar la nostra solidaritat i suport a la vaga de funcionaris.

Ja sabeu que si voleu col·laborar ens podeu enviar l'article  a alternativaperpollenca@gmail.com

D’on llamps ve la crisi? Un conte de deutes i ases

Per entendre’ns, vet aquí una historieta que pot donar una micona de llum.

Un senyor comparegué a un poblet on abans no havia estat mai i oferí 400  euros per cada ase que li venessin. Alguns van vendre el seu ase. L’endemà es tornà a presentar i aquest pic oferí 600 euros per cada aset i, ja ho crec, va fer la barrina amb un bon grapat més. A la fi encara tornà un altre dia i pagà  700 euros per ase i se’n dugué els pocs darrers ases que quedaven al poble. Quan va saber que ja no hi havia més ases, rucs, ni gorans dins tot aquell redol, va dir que tornaria la setmana vinent i aquesta vegada pagaria 1000 euros per ase.

            Però, ¿què va fer el gran balitre? L’endemà envià al mateix poble a un company  seu, com si fos un mercader, amb els ases que havia comprat, perquè oferís els ases a 750 euros. I que me’n direu, la gent del poble veient el possible guany que podia treure, des de 250 fins a 600 euros, es gratà la butxaca, molts havent de posar mà al raconet que havien pogut fer, comprà tots els ases que abans havia venut, i qui no tenia prou doblers els manllevà.

            I del senyor i del seu company no en veren pus la pols, ni en cantaren pus galls ni gallines pel aquell poble, que romangué atxul·lat amb els mateixos ases i tothom esculat o carregat de deutes.

            ¿I què vengué després...?:  Els que havien demanat un préstec, no pogueren vendre  l’ase, ni pagar el que havien manllevat. Els que havien fet el préstec es queixaren a l’ajuntament dient que si no cobraven s’arruïnarien ells i  per tant tampoc podrien deixar  pus doblers a ningú i s’arruïnaria tot el poble.

            Per tal que no s’arruïnassin els prestamistes, el batle, en lloc de donar doblers a la gent perquè pagàs els deutes, els donà als prestamistes, que no perdonaren els deutes del poble, que va seguir endeutat. Per mor d’això l’ajuntament anà de rota batuda i també quedà endeutat a les totes. Va demanar adjutodari per sortir de l’andarivell a altres ajuntaments, però li digueren que no el podien ajudar, perquè tal com estava la cosa, no podria tornar els doblers que li poguessin bestreure.

 

            Conclusió primera: Els punyeters vius del principi ben forrats i cos que vols cos que desitges. Els prestamistes amb els guanys enllestits i un caramuller de gent enganxada amb els préstecs que seguiran pagant amb els seus interessos, podent perdre els ja devaluats ases que no basten per acabar de pagar tot el deute.

 

            Segona conclusió: Molta gent esculada i sense l’ase i l’ajuntament descalabrat.

 

            Per arreglar el desgavell, l’ajuntament baixa el sou als funcionaris i envia a porgar fum al poble.

            Notes: Versió lliure d’un escrit en castellà rebut per Internet. Mem si podeu identificar qui és qui.

 Mariano Moragues Ribas de Pina

 

 

 


 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb