URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Passat, present i futur del Pla de Mobilitat

Alternativa | 10 Juny, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

PASSAT.

Un tema clau a les queixes del veïns del Port de Pollença és el que té relació amb els canvis de mobilitat que ha suposat la via de circumval·lació. A aquest tema hem fet molta feina i propostes en un principi en solitari (com a tant altres temes) i ara una mica més acompanyats. Ja abans de fer la segona fase de mobilitat, Alternativa va demanar fer un pla de mobilitat, que  podia haver demostrat que hi havia alternatives més econòmiques i menys destructores que l'exagerada via de circumval·lació que s'ha fet.

Una vegada terminada la via de circumval·lació UM-PSOE i PSM van decidir fer una prova de peatonització de la primera línia totalment barroera (veure articles sobre el tema).Ll'únic partit que es va oposar des del principi va ser Alternativa,i  vam iniciar conjuntament amb ciutadans una recollida de firmes i vam presentar una moció al ple d'octubre del 2008 on demanavam la fi de la prova  i le realització d'un pla de mobilitat, veure article Fer les coses bé no és tan difícil. A pesar de les més de mil firmes recollides (que la regidora del Port va menysprear) i dels ciutadans que van omplir el  ple la nostra moció va ser rebutjada per  l'equip de govern ( en aquell moment UM-PSOE i PSM), el PP-UMP es va abstenir i van seguir amb aquella  "xapussa."

Al ple de desembre del 2008 vam insistir i vam presentar una moció on demanavam que es llevés la prova del Port mentre es solucionaven els problemes plantejats. L'equip de govern (UM-PSOE i PSM) no només van votar en contra de la moció sinó que no van opinar  res al seu torn (veure mentiders i muts), en aquella ocasió el vot del PSM era decisiu ja que  faltaven tres regidors de l'equip de govern i la votació va ser un empat, ja que el PP-UMP si que va votar a favor de la nostra moció.

 En resum fa temps que s'hauria d'haver fet un bon pla de mobilitat i s'hauria d'haver fer més cas als més de 1000 ciutadans que el van demanar.

PRESENT.

Per desgràcia ja sabeu com es va decidir fer el pla de mobilitat, prioritzant els interessos "familiars" sobre el dels ciutadans en l'adjudicació i amb una manca de control sobre el mateix lamentable (veure articles).

Fa mesos que s'hauria d'haver fet el lliurament inicial (diagnòstic, propostes i seguiment) sobre la peatonització de la primera línia del Port de Pollença. Al punt 6 del contracte signar el 30 de juny del passat any diu; "s'exigirà una entrega inicial (diagnòstic, propostes i seguiment) sobre la peatonització de la primera línia del Port de Pollença entre el Port i Llenaire. ". A dia d'avui res de res. L'Ajuntament no té clar que significa exigir o inicial (recordau que fa mesos que s'hauria d'haver lliurat tot el pla). 

El resultat és que a dia d'avui tenim només una part del pla de mobilitat prou inservible per la seva finalitat que és donar-nos als polítics una eina tècnica per solucionar i donar alternatives a la mobilitat del municipi..

FUTUR. 

Cal un pla de mobilitat ben fet i complet, fa dos anys ja vam enumerar les línies mestres del pla de mobilitat.

Primera amb un treball de camp; recollint una per una totes les opinions i problemes  dels comerciants, veïns, vianants, conductors de primera línia (horaris de repartiment, situacions particulars, càlculs de freqüència i quantitat de tràfic ...). 

Segona realitzant un diagnòstic de la situació amb el plantejament de les diferents alternatives  i solucions possibles, seleccionant les més adequades a nivell econòmic, social, mediambiental i urbanístic.

Tercera presentant el pla de forma pública a través d'un procés de participació ciutadana en el qual participaran tots els ciutadans

 Ja que no s'ha fet  aquesta feina el que sembla urgent i no massa complicat és canviar la senyalització a l'entrada del Port, una de les queixes  a la manifestació de veïns del del passat dimecres. Actualment es desvia tot el tràfic cap a la via de circumval·lació i  sembla que el Port de Pollença té un port comercial en comptes d'una platja.

Fotomuntatges amb el que hauria de ser una senyalització que convidés a entrar al Port. Tan complicat és fer això? 

 


ENHORABONA PEL PREMI BALEARWEB

 

El bloc de Biel Perelló ha guanyat el premi a la categoria de Medi Ambient dels premis Balearweb 2010, valorant-li els continguts, la senzillesa del disseny, la facilitat de navegació, la compatibilitat amb tots els navegadors, la tasca de difusió de valors de les Illes... Criteris de valoració: http://www.premiweb.cat/2010/criteris-de-valoracio/

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb