URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cal restituir danys.

Alternativa | 15 Juny, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

  Al darrer ple va ser rebutjada la nostra moció relativa a l'adopció de mesures entorn el denominat cas "Operació Voltor". Vots en contra d'UM, PSOE,PP-UMP, l'abstenció del PSM i el nostre vot a favor.

Des de que es va conèixer que la nostra denúncia sobre les irregularitats comptables del Festival s’havien inclòs al sumari de l’operació voltor, l’equip de govern ha començat de bons i de veres a regularitzar tot el relacionat amb l'organització del Festival 2010,  el que era la seva obligació no ara sinó quan vam denunciar la situació irregular del Festival fa ja dos any. Igualment a la fi s’ens va donar accés a la major part de la informació del Festival dels darrers anys... però a dia d’avui encara no s’ha complit el compromís del batle de fa més d’un mes de presentar els comptes del Festival amb els informes corresponents. Al ple el batle ens ha reiterant aquest compromís però pensam que a més de la ineludible presentació d’aquesta informació, com institució pública cal analitzar les causes i responsables de la situació  fora de la llei en la que es trobava el Festival, depurar responsabilitats i reclamar els danys i perjudicis que hagués lloc.

Consideram que l’Ajuntament s’ha de personar com acusació particular en el procediment iniciat del denominat cas voltor. I la finalitat d’aquesta personació és restituir  i reparar tots els danys i perjudicis, conseqüència de les presumptes pràctiques corruptes portades a terme pels imputats en la citada causa. De  tal manera que en cap cas siguin perjudicats els interessos dels ciutadans i que es puguin restituir a les arques municipals els possibles danys econòmics que s’hagin causat.

Igualment  demanam al regidors que consideren que l’Ajuntament ha de col·laborar totalment amb la justícia i que no és admissible que a una institució pública es pugui dir que s’ha  d’esperar a que sigui la justícia la que demani la seva col·laboració. Més enfora de les seves amistat i de les implicacions del seu partit a aquest cas senyor batle l'Ajuntament de Pollença, te el deure inexcusable de col·laborar amb la justícia i de vetllar per l'interès dels veïns, que són els perjudicats en última instància de qualsevol irregularitat que repercuteixi en les arques municipals, i per tant ha d'actuar en conseqüència i reclamar els danys i perjudicis que hagués lloc, a la llum de les dades que obren en el seu poder.


Una vegada que s'ha procedit a l'obertura del sumari del cas voltor i que hem tengut accés al mateix es posa  de manifest que l'Ajuntament de Pollença va poder ser objecte de presumptes pràctiques corruptes portades a terme per alguns dels imputats en la causa i que han pogut tenir greus repercussions per a les arques municipals. Entre ells els possibles sobrecosts d'algunes de les empreses de la presumpta trama corrupta, que han facturat tant a l'Ajuntament com al Festival, i en aquest últim evitant qualsevol tipus de procediment de contractació regulat.

Després de revisar el sumari amb el nostre misser i a  l’actual fase de la investigació judicial, consideram com indicis susceptibles de delicte amb danys per a l' interès públic de la Corporació Local i que s’han de perseguir mitjançant la personació municipal :

1º.- Delicte de coaccions que incorri l'autoritat o funcionari que impedeixi l'exercici dels drets cívics reconeguts per la Constitució  (art. 172.1º CP en relació amb l'art. 542 CP)

2º.- Delicte de comportament injust en el nomenament o presa de possessió per a l'exercici de determinat càrrec públic sense reunir els requisits per a això (art.405 CP).

3º.- Delicte d'omissió en el deure perseguir delictes dels que tingui coneixement(art. 408 CP) 

4º.- Delicte de suborn pel profit propi que es podria derivar del manteniment del Festival al marge de l'Ajuntament i del seu control administratiu, rebent beneficis de tercers. (art 419)

5º.- Delicte de tràfic d'influències, que hauria incorregut algun funcionari o autoritat sobre altre funcionari o autoritat per a obtenir un benefici econòmic per a si o per a un tercer.   (art. 428 CP)

6º.- Delicte de malversació s'apropiï de cabals públics dels quals tingui al seu càrrec. (art. 432 CP)

 

7º .- Delicte de falsedat en document públic o oficial (art. 390.1º CP)

8º.- Delicte de negociacions i activitats prohibides als funcionaris (art. 439 CP), del funcionari o autoritat que en raó al seu càrrec i en qualsevol classe de contracte o activitat s'aprofiti d'aquella circumstància per a beneficiar-se, directa o de manera interposada d'aquests negocis o activitats.

Aquesta  va ser una ocasió perduda de donar un pas necessari i salvar la seva credibilitat i la integritat patrimonial d’aquest consistori. Seguirem fent feina per depurar totes les responsabilitats i recuperar els danys i perjudicis que s'han fet als ciutadans.


Us recordam que està en marxa el V concurs de fotografia Urxella i que podeu participar amb fotografies com les anteriors.


 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb