URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Nosaltres no callarem i tu? i 2.

Alternativa | 24 Juny, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

L' anònim comentat ahir ens mostra  una tàctica que cerca coaccionar i immobilitzar a la gent per la por. Tot això no són situacions noves, històricament els que tenen el poder sempre han cercat immobilitzar, coaccionar, silenciar o eliminar als que demanam canvis, als que volem una societat diferent.  Una tàctica que per desgràcia en més d'una ocasió i en més d'una persona han aconseguit el seu objectiu. Com diu Hans; quantes vegades s'han avortat reivindicacions  o protestes a Pollença recordant-li a la gent que tenien una finca, un porxo o un galliner il·legal... 

 Coaccionar a la gent, no deixar que s'expressi lliurement, uneix   l' anònim  amb el comportament d'alguns polítics d'UM que hem pogut llegir al sumari de l'operació voltor.En aquest cas es tractava de silenciar als portaveus del PP i el PSM,  abans del ple de reprovació al regidor de serveis.

 A una conversa d'aquest sumari entre el batle i  en Toni Oliver, el primer es jactava  de que abans d'entrar al ple, en el que es decidia la reprovació al regidor de serveis ,  "havia agafat pels cullons” al portaveu del PP (amenaçant amb treure un tema d'una factura que havia aprovat d'un familiar) per fer-li callar "i així ni va parlar al ple" va concloure tot orgullós el nostre batle

A una altre conversa en Toni Oliver planejava amb  el regidor d’esport, abans del mateix ple de reprobació al regidor de serveis, com "fer callar  i acollonir" al regidor del PSM:

A.OLlVER.- Escucha, Tu sabes, ¿Tomeu CIFRE? Del PSM, he estado mirando ahora con mi Suegra, así como ha hecho los Talleres este año, es totalmente ilegal ¿eh? (…) Y yo te la decía porque esto tendríamos que mirarlo, porque este tío, que hoy ha salido por el Diario, tocando las pelotas al cien por cien si hace falta, si la ha cagado de esta forma,(…)  aqui se le puede apretar un huevo que te cagas ¿eh?, se tiene que mirar, (…) para tenerlo bien cogido por los huevos(…) y no es para ir a la prensa ni nada, es simplemente coger a Tomeu y decirle escucha aquí la  has cagado y bien cagada y acojonarlo ¿sabes lo que te quiero decir? Para que se porte bien, no para nada más, y que no de tanta caña…

  Ja no es tracta simplement de que aquestes converses siguin totalment immorals, es tracta de que estam parlant d'un presumpte delicte de coaccions tipificat al còdec penal, que encara és més greu al trotar-se  de silenciar als portaveus de dos grups municipals a un ple:

"172.1. El que, sin estar legítimamente autorizado, impidiere a otro con violencia hacer lo que la ley no prohíbe, o le compeliere a efectuar lo que no quiere, sea justo o injusto, será castigado con la pena de prisión de seis meses a tres años o con multa de 12 a 24 meses, según la gravedad de la coacción o de los medios empleados.

Cuando la coacción ejercida tuviera como objeto impedir el ejercicio de un derecho fundamental se le impondrán las penas en su mitad superior, salvo que el hecho tuviera señalada mayor pena en otro precepto de este Código.

 Per què a pesar de tot els protagonistes de les  converses segueixen als seus càrrecs o passejant tranquil·lament? Simplement per que encara estam a una democràcia incompleta on delictes com aquests no són rebutjats clarament per la societat. Als mecanismes de control (podiam parlar del paper de la premsa local a Pollença) i de coacció que exerceixen qui tenen el poder s'uneix la tolerància social. Això crea una sensació d'impunitat que contribuïx definitivament al manteniment i extensió de l'activitat corrupta o mafiosa.

Poc a poc som cada vegada més els ciutadans de Pollença que hem decidit que al segle XXI no podem seguir sent una societat malalta de por. Ha arribat el moment del canvi, d'obrir les finestres i que entri l'aire fresc, com diu la conclusió de l' interessant article “Mallorca es Sicilia sin sangre“del blog “observatorio de la corrupción y el fraude fiscal” :

- La lluita contra la Màfia o la lluita contra la corrupció són absolutament ineficaçes si es limiten a la persecució judicial dels culpables.

- És necessari tenir en
compte el seu context global i vincular la lluita contra la corrupció a la defensa de la democràcia i la participació ciutadana.

- Cal promoure
una cultura de la legalitat a nivell polític, funcionarial i ciutadà.

- Cal reivindicar
l'efectivitat del dret i dels drets per a tots. 

Nosaltres no callarem i tú?


Del blog sección arqueología CNT de Córdoba.
L'Omertà, fa part del codi d'honor de la màfia siciliana, aquest terme es refereix a la prohibició de parlar sobre els delictes. 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb