URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Dret a decidir

Alternativa | 26 Juny, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Al proper ple, que encara no sabem quin dia serà, presentam conjuntament amb el PSM la moció a favor del Dret a Decidir i les Consultes Populars, proposada per la Plataforma  de carrecs municipals Avançam (www.avançam.cat/blog/).

Aquesta moció reivindica el dret a decidir del poble de les Illes Balears i suposa donar suport a les iniciatives ciutadanes sobre consultes populars. De moment, aquesta moció ja ha estat debatuda a 9 corporacions municipals de les Illes Balears i, en 7 d’elles, ha resultat aprovada; ’Inca, Petra, Artà, Sineu, Alaró, Porreres i Felanitx; i ha estat rebutjada a Binissalem i Llubí.

 La moció ha estat votada favorablement per grups polítics que abasten tot el ventall ideològic de les Illes Balears, i als ajuntaments d’Inca, Alaró i Felanitx la proposta ha estat aprovada per unanimitat. Esperam que també sigui aprovada d'aquesta manera a Pollença.

 Pensam que aquesta moció és una eina més per aprofundir en la democràcia. Al segle XXI la democràcia representativa és insuficient i cal  recuperar la democràcia en estat pur, democràcia directa i participativa tal com la van exercir els seus inventors atenencs. Els ciutadans han de tenir una major participació a la presa de decisions polítiques i s'ha de facilitar la seva capacitat d'associar-se i organitzar-se de tal manera que puguin exercir una influencia directa en las decisions públiques..

 A la moció demanam que el Ple afirmi el dret a decidir el seu futur que tenen els pobles de les Illes Balears. Instam a l’elaboració d’una llei que reguli les consultes populars a l’àmbit de les Illes Balears, incloses les consultes de caràcter insular que han de ser competència dels Consells. I que l'Ajuntament es comprometi a col·laborar institucionalment amb les iniciatives locals que pretenguin la celebració de referèndums.

 

A continuació la moció.

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb