URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Caminant per Mallorca (LXXIV). Raixa.

Alternativa | 27 Juny, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Un dia plujós que no permetia fer una excursió a segons quins llocs, va ser ideal per visitar la possessió  de Raixa, tot i que per motiu d'algunes restauracions, hi havia la gran part dels jardins tancats.

L'antiga alqueria Araixa, propietat de Beni-Atzar és la que donà nom a l’actual possessió. En el repartiment de Mallorca fou donada al noble Ponce Hugo, comte d’Empúries, any 1234. Posteriorment va canviar diferents vegades de propietaris,  però el més significatiu fou el Cardenal Despuig.

A l’any 1993 va ser declarada BIC, al 2002 la compraren el Consell de Mallorca i el Ministeri de Medi Ambient, així passà a ser d’us públic. L’edifici principal té 3500m2 i la finca unes 50 hectàrees. Una de les millors possessions de Mallorca i a un lloc privilegiat.

                                                                                                                A.R.F.V .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb