URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Els despropòsits de l’aparcament de la Gola

Alternativa | 28 Juny, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Ja sabem que la planificació i la feina ben feta per part de l’equip de govern actual deixa molt que desitjar, però en el cas de l’aparcament fet a la Gola, el tema arriba a l’absurd.

Ja des del principi es va fer un aparcament invadint la zona delimitada com a zona humida. Els vàrem avisar, però no feren cas. Així com també proposarem que si s’havia de fer un aparcament, que es fes de terra pitjada, ja que si es feia d’asfalt després seria més difícil recuperar el tros de zona humida que hi quedava al davall. Tampoc ens feren cas.

Però, un cop acabat l’aparcament, no se’ls ha ocorregut pensar amb el tipus d’il·luminació que hi posaven ni el temps que havia d’estar encesa.

L’aparcament ha estat tancat al públic durant alguns mesos amb les faroles enceses durant tota la nit. I ara que ja està obert, segueixen amb aquesta il·luminació de la posta a la sortida del sol.

Això seria normal, per motius de seguretat dirien alguns, si s’haguessin pres les mesures per evitar la contaminació lumínica. Una norma bàsica per evitar la major part de la contaminació lumínica és que les faroles no tirin rajos de llum més amunt de la línia de l’horitzó. Però ni això han sabut fer.

La contaminació lumínica és un problema molt greu, tot i que en poques ocasions es tengui en compte: la biodiversitat depèn tant de les hores de dia com de les hores de nit. La majoria d’insectes, que son el motor de la vida vegetal i animal per ser els pol·linitzadors de les flors i l’aliment de molts ocells i altres insectes, son d’hàbits nocturns. Però les barreres de llum projectat al cel fan trontollar el seu cicle vital i, amés, els desorienten en el seu camí, etc.

Si sumam el greu perjudici per a la vida animal de l’excés de contaminació lumínica de l’aparcament de la Gola  a la proximitat a la zona humida (que com hem dit, fins i tot l’envaeix), tenim un greu problema ambiental que cap dels nostres polítics ha sabut tenir en compte ni planificar.

Tot plegat demostra que per aquest equip de govern el que importa no és la zona humida de la Gola, ni els animals, plantes o medi ambient. Accions com les que hem descrit només fan que demostrar que l’únic que els importa és construir un aparcament, contamini o destrueixi, això els és igual.

El que haurien de fer és reduir l’il·luminació de l’aparcament, si més no eliminar els rajos que van directament al cel i tenir cura de les zones més properes a la zona humida, per evitar aquest trastorn a la vida natural.

També esperam que no se’ls ocorri el regar la gespa que han posat a l’aparcament. Amb la falta d’aigua crònica que patim a Mallorca, a qui se li ocorre? 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb