URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El cas bonsai també arriba a Pollença.

Alternativa | 30 Juny, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Aquests dies passats la premsa ha parlat del cas Bonsai, una presumpta trama de corrupció més del govern d'en Matas a partir de la gestió de CAIB Patrimoni, especialment pel que fa a les irregularitats comeses en els casos dels terrenys pel nou parc de bombers i la nova seu de la conselleria de sanitat balear.

Un dels imputats a aquest cas ha estat  l’empresari Jaume Fluxà, ex- candidat europeu d'Unió Mallorquina al 1999, acusat de fer d'intermediari entre l'administració i empreses a canvi de comissions d'un 20% (veure article El País).

Un tema que ha sortit també a la premsa és que en Jaume Fluxà va rebre 54.000 euros en subvencions del Consell de Mallorca entre els anys 2004 i 2006 (Diario de Mallorca), després d’haver-se reunit en dues ocasions amb la ex consellera insular d’UM Dolça Mulet. Les subvencions es van donar a pesar de que en Fluxà no era al dia amb els pagaments amb Hisenda, un dels requisits imprescindible per aconseguir aquestes subvencions. El mateix  Fluxà  ha declarat a la policia que va aconseguir aquestes subvencions per que era afiliat a Unió Mallorquina.

Sembla que na Dolça Mulet a l’igual que altres membres d’UM i PP pateix d’amnèsia i no recorda res d’aquestes reunions. L’ex consellera si que recorda que va atorgar subvencions a l’Associació de Veïns de la Cala Sant Vicenç  per l’organització de la Nit Nu (mostra d’art contemporani que es va fer a la Cala Sant Vicenç). A les seves declaracions davant del magistrat en Fluxà va reconèixer que s’havia manipulat una factura per justificar les despeses d’un multitudinari sopar a la Cala Sant Vicenç.

 Al cas que ens ocupa Alternativa ja va denunciar aquests fets a l'agost del 2006  quan ni tan sols teniam  regidor (a partir d' un anònim  que ens va alertar). Li vam dedicar dos articles al tema ;  La veritat de la Nit Niu Contracrònica de la Nit Niu ). En aquells articles vam denunciar que per organitzar la Nit Niu l’empresa Puerto Pollença Leisure SL de Jaume Fluxa Morro havia rebut una subvenció de 24.000 € per part del Consell de Mallorca,  a pesar de les fallides de les seves  empreses  amb la Seguretat Social que li impossibilitaven rebre subvencions públiques,

A més  a més com deiam als articles senyalats i al debat que es va obrir; els problemes de la Cala Sant Vicenç no és solucionaven amb un acte on en una sola nit es gastava un pressupost que es podia repartir en diferents actes culturals i necessitats més urgents. 

Ara quatre anys després el temps ens dona la raó. És un pena que en aquell moment ens trobàssim tots sols  denunciant aquest tema i que no tinguéssim la representació que tenim ara, que  ens hagués permès  obtenir més informació i aprofundir al tema.

Per altra part pensam que no és casualitat que a l'igual que al cas voltor  es repeteix  per part d'UM  la forma clientelar de gestionar els doblers públics i  l'acció  de botar-se  els controls administratius per subvencionar de manera il·legal al que era un membre del seu partit.

També voliam indicar com als comentaris dels articles de fa quatre anys  havia gent que justificava que una persona que no pagava a Hisenda pugui rebré subvencions dels doblers dels que sí pagavam. És aquesta acceptació  social de la corrupció la que ens ha llevat a situacions com l'actual;  milions d'euros robats o tudats d'una manera o una altra.

És hora d'acabar amb la cultura del  “tenir bo”, l' Administració s'ha de regir per la capacitat i la igualtat d'oportunitats.

Com diu aquest video ; Ha arribat el moment de dir prou, i tu pots fer-ho, mentre tinguis una eina util per fer-ho; el teu vot. Nosaltres afegiriam que no és suficient amb votar cada quatre anys i amb tenir "líders", a la situació actual tothom ha d'ajudar, cal un canvi total i profund. 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb