URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

10 anys de policia tutor

Alternativa | 01 Juliol, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Avui a les 11 a l'Ajuntament es presenta la revista "10 anys de policia tutor a Polença 2001-2010". En un principi havia s'havia pensat posar a la mateixa articles de tots els grups polítics però finalment s'ha optat per no fer-ho. Aquest és l'article que haviem escrit per l'ocasió.

Des d’Alternativa donam la nostra enhorabona al programa  del Policia Tutor, pel seu aniversari  a Pollença, i el volem traslladar tot el nostre suport i la nostra confiança.

 Consideram que durant aquest anys el programa del Policia tutor  a Pollença ha estat clau  per vetllar per la seguretat i evitar els conflictes vinculats a menors, millorant la convivència als centres escolars i el seu entorn, que no és altre que el municipi.  A un tema tan delicat com és el dels menors i els  dels possibles conflictes de caire juvenil a l’entorn escolar  el treball dels policies tutors  especialitzats ha demostrat ser totalment imprescindible. Sent una bona feina  d’informació i prevenció amb els, el que significa el fonament d’una ciutadania futura millor.

 La feina del policia tutor ha estat molt positiva en molt de temes i ha estat imprescindible en la prevenció de problemàtiques futures (absentisme, mediació en conflictes, educació viaria...). Un exemple seria la darrera campanya dedicada a tractar els possibles rics d’internet pels menors d’edat, on es resumeix la feina del policia tutor; estar al tant dels interessos dels joves,  i informar i sensibilitzar-les sobre l’ús adient i responsable d’una eina amb tantes d’avantatges i tants de perills com Internet.

En resum pensam que les virtuts que s’han demostrat imprescindibles a un policia tutor durant aquest anys són:

- Confiança, que es va guanyant des de la continuïtat i la  proximitat. Això permet el necessari coneixement de les peculiaritats tan del joves com de l’entorn escolar. Aquesta confiança és fonamental tant a la feina de prevenció dels conflictes, com de la mediació i la resolució més ràpida dels mateixos.

- Coordinació. El mon escolar i del joves és molt complexo i per això ha estat molt important la constant coordinació del policia tutor amb els centre educatius, serveis socials , mediadora cultural, àrea de joventut, fiscalia de menors... Tota aquesta coordinació només és possible des de la continuïtat i la constant especialització dels policies tutors.

- Especialització. El món dels joves és molt canviant i sempre s’ha d’estar al tant de les darreres inquietuds o interessos. Igualment s’ha d’estar al tant del delicat tema de la legislació aplicada als menors d’edats.

Aquestes virtuts només es poden desenvolupar des de la confiança i el suport institucional, suport material que garanteixi l’extensió, continuïtat i consolidació dels programes de Policia tutor, en això ens va el futur. Per això aprofitam aquest escrit per demanar al Govern  i a les institucions en general que posin tots els mitjans necessaris per que el programa de Policia Tutor s’acabi implantant a totes les illes

No voliam acabar aquest escrit sense ressaltar al cas de Pollença l’excel·lent feina del Policia Tutor Sr. Rafel Covas, que va saber superar els recels inicials i guanyar-se la confiança de professors i alumnes, sent un compendi de les virtuts assenyalades i  un model a seguir en la implantació del programa a altres municipis.

En aquests moments el policia tutor és Carles Ferrer que té tot el nostre suport, col·laboració i ajuda per fer la seva feina. 

 


A la darrera assemblea vam decidir ampliar el termini i la data final per lliurar fotografies fins el 17 de juliol, una dia abans de la nostra assemblea d’estiu.
Esperam les vostres fotografies. 

Més informació del V concurs de fotografia Urxella.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb