URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Més mentides: el Festival.

Alternativa | 02 Juliol, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Volem denunciar les reiterades mentides del batlle referents al Festival de Música de Pollença quan afirma que “hem saldat el dèficit que arrossegava el festival” i que “els comptes ja els té la Sindicatura de Comptes”. Cosa que és totalment falsa: ni han presentat els comptes ni han pagat tots els deutes. I amés li exigim la presentació dels comptes del Festival del 2006, 2007 i 2008 amb l'informe d'intervenció corresponent. (Mentides dites i publicades al diari UH)

La història de la incompetència i mentides en aquest tema ve d’enrere. Després de votar en contra, al mes de febrer, de  la nostra moció demanant una auditoria interna al Festival, el ple de l'Ajuntament va acordar per unanimitat  crear una comissió de treball per estudiar la constitució si procedia d'una fundació privada i la regularització de la gestió del Festival de Pollença. Després de la negativa a investigar internament els comptes del festival, vàrem optar per dur el tema a fiscalia i va ser inclòs dins el marc del cas Voltor.

El 21 d'abril es va realitzar la primera reunió de la citada comissió, una reunió que es va fer a partir del coneixement que va tenir el batle pocs dies abans del  sumari de l'operació voltor.  L'ordre del dia d'aquella convocatòria només tenia un punt: en teoria se’ns havien de presentar els comptes del festival del 2006, 2007 i 2008. La realitat és que no se’ns van presentar els citats comptes. Dos dies després a la comissió especial de comptes del 23 d'abril també hi va haver només un punt a l'ordre del dia: la presentació dels annexos dels comptes del festival i una vegada més no es van presentar. L'excusa va ser que feia falta fer un informe jurídic d'antecedents per acompanyar als comptes, o el que és el mateix: justificar d'alguna manera la situació irregular del Festival. A aquella mateixa reunió vam poder llegir un demolidor informe de l'interventor sobre els comptes del Festival, informe del qual no se’ns va donar còpia amb l'excusa de que encara li faltaven alguns detalls que s'havia de completar en breu...

Finalment al ple del 29 d'abril es van presentar els comptes generals del 2007 i 2008, on l'oposició vam reiterar la necessitat de presentar els comptes del Festival, que no estaven inclosos.

Des d'abril fins ara tot han estat bones paraules i promeses i només hi ha hagut una reunió de la Comissió del Festival, creada en febrer, on s’han fet algunes passes, però insuficients, per a solucionar la irregularitat del Festival. Res sabem de l'informe de l'interventor ni dels comptes del Festival que segueixen dormint el somni dels justs. Mentres, les mateixes persones que han gestionat el Festival d'una manera totalment irregular, han continuat prenent totes les decisions pel festival, que està a punt de començar, sense fer cap tipus de consulta ni donar cap tipus d'informació als partits de l'oposició.

És realment increïble que després de tot el que ha passat i amb el Festival al sumari d'un cas de corrupció, el batle encara continuï marejant la perdiu com ha fet aquests dos darrers anys respecte a totes les nostres peticions i denúncies sobre aquest tema. I menteixi tan descaradament assegurant que la situació del festival està sanejada, cosa totalment falsa: ni han presentat els comptes ni han pagat tots els deutes que tenen.

Fins ara hem tengut paciència i prudència per no posar en perill la 49é edició del Festival de Pollença, que començarà aquest proper dissabte dia 3. Mantenim la prudència però la paciència se’ns ha acabat. Per això exigim al batle la presentació dels comptes del Festival del 2006, 2007 i 2008 amb l'informe d'intervenció corresponent i que es deixi de dir mentides i es posi a fer feina. A partir d'aquests informes i de l'estudi de totes les irregularitats existents al Festival,  la comissió haurà de començar a fer feina amb reunions regulars per organitzar la 50 edició del festival com és mereix. De no fer-ho d'aquesta manera anirem de nou a la fiscalia i es posarà en perill la continuïtat del Festival, sent els únics responsables d'aquesta situació l'actual equip de govern.

No deixeu d'anar als concerts, val la pena!

Normal 0 21 false false false ES X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb