URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Alternatives a les mesures anticrisis

Alternativa | 05 Juliol, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Al proper ple (dijous dia 8) presentam una moció d'alternatives a les mesures anticrisis aprovades pel Govern espanyol que ha optat per plegar-se als especuladors amb una sèrie de mesures que consideram injustes i ineficaces.

El govern del PSOE s'ha limitat a aplicar les receptes neoliberals d'ajustament dur a les classes populars i treballadores, destruint l’Estat del Benestar i els drets de la immensa majoria per afermar  els guanys dels que han provocat la crisi. El govern, que es diu socialista, ha carregat sobre els  empleats públics i pensionistes el gruix de l'ajustament econòmic, vulnerant anteriors acords i pactes socials, com el Pacte de Toledo, sense plantejar polítiques de recuperació de fiscalitat progressiva i de lluita contra el frau i l'economia submergida.

A més a més, amb les mesures adoptades pel Govern no ataca el principal problema d'Espanya que és l'atur. Les retallades salarials a tres milions d'empleats públics, i la congelació de cinc milions de pensions, afegit a la pujada de l'IVA a primers de juliol, suposarà una retallada del consum i la demanda, provocant menys activitat, menys ocupació, menys recaptació per Seguretat Social i IRPF, i més despeses en prestacions i subsidis per atur, i per tant més dèficit públic.

Per fer front a aquest despropòsit del govern, demanarem al ple:

1 - Instar al Govern  espanyol a que retiri el Reial Decret-llei 8/2010, de 20 de maig.

2 - Instar al govern espanyol a que convoqui als representants de les forces polítiques i agents socials i econòmics, per tal d’elaborar un conjunt de mesures, que incideixin tant en els ingressos com en les despeses, que no perjudiquin als col·lectius amb menys recursos i que garanteixi:

- El manteniment de la despesa social i les inversions productives, per sostenir la demanda i generar ocupació.

- La racionalització de la despesa pública, reduint les despeses improductives: "reducció dràstica de càrrecs polítics de confiança",d 'empreses i organismes públics, reducció del pressupost de la Casa Reial, reducció de la despesa militar, reducció del finançament de l'Església catòlica...

- Una reforma tributària per tal de combatre el frau fiscal, l’economia submergida  i recuperar la progressivitat, incrementant la tributació de les rendes més altes i dels beneficis del capital i del sistema financer: la restitució de l'Impost del Patrimoni per a fortunes que ingressin més de 600.000 euros a l'any, gravar les rendes més altes, establir un nou impost sobre la riquesa per a béns superiors a un milió d'euros, un tram impositiu del 5% addicional a l'Impost de Societats per a beneficis superiors als 1.000 milions d'euros....

3 -Rebutjar la translació directe, als governs locals, del pla d’ajust proposat per l’executiu estatal, defensant l’autonomia local en aquest procés i, insistint en el deute històric que té amb ells el govern de l’estat, d’un nou model de finançament local que garanteixi la cobertura de tots aquests serveis assumits.

4.-  Crear una comissió, formada per representants de tots els grups municipals del consistori, que tingui com a objectiu concretar i, desenvolupar, un pla d’ajust específic del municipi que no afecti directament als col·lectius més desafavorits.

5.- Donar trasllat d’aquests acords al President del Govern d'Espanya i a tots els grups parlamentaris del Congrés.

La reforma laboral ha seguit el mateix camí cap a la dreta del PSOE.

 

 

A continuació teniu la moció completa:

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb