URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ja tenim l’esvortó de l’Estatut

Alternativa | 08 Juliol, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Aquí tenim un nou article del nostre company d'Artà, Mariano Moragues. Ja sabeu que si voleu participar i escriure sobre el que volgueu, només heu d'enviar els vostres escrits a alternativaperpollenca@gmail.com.

Ja tenim l’esvortó de l’Estatut

Després de repremer un enfiloi d’anys a la fi el TC ha fet la gran parida i ja tenim la sentència sobre l’Estatut de Catalunya, nascuda d’un tribunal de dubtosa autoritat moral, per jutges que havien fa temps acabat el seu mandat i que, per més oprobi i escarni, es mouen amb criteris partidistes i centralistes. I que no fotin faves, volent-nos fer beure que són imparcials, tothom sap qui les ha possat.

Estar més clar que l’aigua que el TC es fa la punyeta amb la voluntat dels catalans, encara que de rebot la fa també a tots aquells estatuts que tenen articles iguals al català. Si es tracta de fer la punyeta, pot estar ben content el PP perquè ha aconseguit ferir de mort les essencials reivindicacions catalanes, imposant la “unitat indissoluble” del poble espanyol i ha enviat a filar estopa, a fer vaumes o a pondre, drets fonamentals d’un poble, la voluntat del ciutadans, l’autonomia real, l’autogovern... tot el demés són vuits i nous i cartes que no lliguen; coverbos per enganyar ingenus.

Han tocat el viu de l’ànima catalana i la seva dignitat. ¿Com pot estar content el PSOE quan el TC desdiu el que havien votat després d’haver deixat l’Estatut “com una patena” (ZP dixit) i de haver-lo mutilat amb una bona escapçada, llavorant-lo amb la plana (Guerra dixit). Pel que diu el TC l’Estatut estava més brut que una garba de faves.

Quin ridícul ha fet el caramuller de missers i constitucionalistes dels parlaments català i de l’Estat: no se’n temeren que estaven trepitjant la dogmàtica de la sacrosanta constitució espanyolíssima !Betzolarros tots ells, a la fi desautoritzats pels 5 savis  independents del TC!

Ben mirat de prim compta, pesa més el criteri partidista d’un sol jutge (aquell que feu inclinar la balança dels 5 contra 4) que no tots els constitucionalistes, senadors, diputats dels dos parlaments que votaren a favor de l’Estatut i també el poble de Catalunya el votà en referèndum. !Vaja una democràcia que envia a fregir ous de lloca  al poble i els seus representants!

Si es parlava fins ara del “català emprenyat”, cansat de que li facin la llenya damunt, ¿com s’ha de sentir ara que li caguen dins la ferrada i li toquen el bessó dels seus sentiments, dient que això de “nació catalana” és un lirisme sense conseqüències, que els importa un pebre la llengua catalana, que a Catalunya ha de d’estar al mateix nivell que el castellà, que la justícia i els duros els manejaran a Madrid. Ben bé sap el PP i el seu TC per on a de pegar per sotmetre, fer la guitza i tocar el que no sona al nacionalistes catalans; sols és admissible l’espanyolisme, l’únic nacionalisme possible. ¿I  el PSOE...? Bé, gràcies.

L’espoli seguirà i Espanya seguirà essent un mal negoci econòmic, lingüístic, judicial, democràtic, etc. etc. per les Illes Balears i Catalunya. ¿Qualcú me podria dir de bon de veres quines són les avantatges de pertànyer a Espanya?

                                                     

                                                               Mariano Moragues Ribas de Pina

 
Tret de: http://rebuznometro.blogspot.com
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb