URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Algunes preguntes i precs (plenari de juny de 2010).

Alternativa | 10 Juliol, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

A més  a més de les mocions, a cada ple fem un bon grapat de preguntes i precs. Aquests són part dels precs i preguntes del  darrer ple del 3 juny.

 

Preguntes d’anteriors plens que encara no s’havien contestat.

- Com està el tema dels pagaments pendents a l’associació Prodis?

Sense resposta.

- Existeix algún tipus de targeta per pagar per part del personal de l’Ajuntament la benzina, i en cas de resposta afirmativa; hi ha cap tipus de control de les despeses d’aquesta targeta?

Si que hi ha targetes a l'area de serveis i a la policia municipal. Hi ha un control dels encarregats.

- Quan es triaran els suplents pels representants a l'escola de música, residència, patronat turisme...? Fa mesos que vam comunicar els nostres suplents a una comissió informativa per que teòricament s’havia de portar al ple i fins avui.

Hem insistit a aquest tema a diferents plens i comissions des de fa més d'un any, sense obtenir resposta. En el nostre cas, al tenir només un representant a cada organisme, ens suposa un problema aquest retard injustificat.

- L’access a l 'aqueducte - canonada que porta l'aigua des de la font de l'Algaret, dins Ternelles, fins a Pollença, es veu impossibilitat a la major part de trams, per l'instal·lació de llargs trams de fil ferrada, a vegades adossat al mur, i a molts indrets damunt el mur, quan aquest mur es suposa de propietat municipal. Aquesta situació ha estat denunciada en reiterades ocasions i havent-hi constància escrita des de 2001. Al no ser l’accés possible, les conseqüències son negatives pels interessos col·lectius, ja que no es pot saber si hi ha fuites dins aquest tram de canonada d'uns 1600 metres, ni si hi ha veïnats que puguin agafar aigua de forma fraudulenta. I tot això a pesar de que la junta de Govern de 12 de gener de 2005, va prendre l'acord de iniciar els treballs per establir la servitut d’aqueducte. Per què no s’ha solucionat aquest tema? Es pensa prendre alguna mesura per solucionar-ho?  Tal volta seria convenient determinar per aquest aqueducte la declaració de BIC, talment s'ha fet a Palma amb la Font de la Vila.

Una vegada més sense resposta. 

Es increïble la falta de respostes a  una qüestió tan vital per a qualsevol municipi com és el subministrament d'aigua potable. La situació de l'accés a la canonada que porta aigua des de Ternelles a Pollença en aquest moments és mes negativa que mai, ja que hi ha veïns que han instal·lat tal barreres de filferros, que impossibiliten acostar-se a menys de 100 metres a la canonada, i d'aquesta forma no és pot controlar la canonada, i veure que hi passa. Per altra part , es de molt d'interès saber quina aigua s'aprofita de Ternelles, ja que aquesta aigua és de bona qualitat i no te consum energètic (no s'ha de bombejar, amb el conseqüent consum elèctric).

Cansats d'esperar respostes, vam denunciar-ho a la premsa: POLLENÇA. MANCA DE CONTROL A LA CANALETA DE LA FONT DE L´ALGARET)

 

Precs.

- Demanam la dimissió del regidor de serveis o el seu cessament per part del batle, pel seu incompliment de la llei de contractació pública.

- Demanam que s’arregli ja la bomba de calor del centre cultural, espenyada fa mesos, abans de que arribi el calor de bons i de veres.

Ja ha arribat la calor de bons i de veres i encara no s'ha arreglat.

- Ens arriben en moltes ocasions rumors o informacions de denúncies posades pels policies municipals que no són tramitades. Demanam al regidor de policia que comprovi aquest tema i  cerqui solucions.

- Al principi d’aquesta legislatura se'ns va convocar al manco en tres ocasions a reunions per tractar el tema de l'incompliment de la disciplina urbanística. Per una o altra raó aquestes reunions van ser desconvocades al darrer moment. Demanam al senyor batle i regidor d'urbanisme, i màxim responsable d'aquest desgavell des de fa nou anys, que convoqui a la major brevetat possibles al diferents grups polítics per fer feina a aquest tema.

- Al principi de la legislatura  vam demanar, aprofitant la possibilitat que dona l'article 15 dels estatuts d'EMSER, que el President ens convidés  a les sessions del Consell per poder opinar. Reiteram aquesta petició.

La manca de tranparència a EMSER és preocupant, nosaltres hem de demanar les actes al representant del PP-UMP al Consell d'administració i el delegat de personal no ha rebut cap d'aquestes actes. 

 

En propers articles continuarem amb la llista de precs i preguntes d'aquest plenari.

 


 Us recordam que fins el 17 de juliol podeu participar al V concurs de fotografia Urxella.


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb