URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Temps de memòria: Homenatge a Pep Fusteret

Alternativa | 14 Juliol, 2010 15:39 | facebook.com twitter.com

A "Temps de Memòria", la revista de "Memòria Històrica de Mallorca" li fan un petit homenatge a Pep Fusteret amb diversos articles. Aquesta és la revista en pdf.

 

 

Hi ha alternatives al neoliberalisme.

Alternativa | 14 Juliol, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Al darrer ple es va votar en contra de la nostra moció  d'alternatives a les mesures anti-crisi adoptades pel govern espanyol.Rebutjades pels vots en contra UM-UNPi i PSOE, abtenció PP-UMP i vots a favor del PSM i Alternativa.

A Alternativa pensam que el ple municipal havia de dir alguna cosa sobre les mesures anti-crisi adoptades pel govern central del PSOE, que ha optat per plegar-se als especuladors amb una sèrie de mesures molt negatives perquè perjudiquen a dos col·lectius especialment vulnerables, com són les persones dependents i els pensionistes; perquè han carregat el pes principal de la crisi als que no tenen cap responsabilitat de la mateixa  com són els empleats públics; perquè redueixen notablement l’ajut al desenvolupament, més necessari que mai en la conjuntura actual i, perquè retardarà, molt significativament, l’execució del programa d’inversions estatal previst molt necessari a l’actual situació amb quatre milions d’aturats.

El govern del PSOE s'ha limitat a aplicar les receptes neoliberals, iniciant  la destruccció del que diu defensar que era un Estat del Benestar en panyals i incomplet.  I un  govern, que es diu socialista ha carregat sobre els  més dèbils el gruix de l'ajustament econòmic, D’aquesta manera es perjudiquen els drets de la immensa majoria per afermar  els guanys dels que han provocat la crisi. vulnerant anteriors acords i pactes socials, com el Pacte de Toledo.

A més a més el govern espanyol ha fet “la translació directa” als governs autonòmics i locals, fent-los, així, coresponsables injustament dels seus errors. És injust sobre tot als governs locals, que en tot aquest període de temps, han hagut d’assumir un gran nombre de serveis que no són de la seva competència, sense percebre els recursos corresponents

 

Per tot això pensam que el ple havia d’instar al Govern  espanyol a que retiri el Reial Decret-llei 8/2010, de 20 de maig. i que es  cerquin mesures, que incideixin també en els ingressos i que no perjudiquin als col·lectius amb menys recursos mantenint la despesa social i les inversions productives, per generar ocupación que és el que més necessitam.

 

Igualment hi ha alternatives als ingressos i el govern s’ha de plantejar polítiques de recuperació de fiscalitat progressiva i de lluita contra el frau i l'economia submergida

 

 A més a més proposam el mateix que hem proposat altres vegades a aquest Ajuntament que és la racionalització de la despesa pública, reduint les despeses improductives. A aquest cas la quantitat de despeses improductives són moltes amb gran quantitat de càrrecs polítics de confianza que s’haurien d’eliminar (1.000 milions d’euros).

Amb una  Casa Reial inútil i cara (9 milions d’euros), si la gent vol reis amb els reis dels contes i la baraja tenim més que suficient. Amb una despesa militar innecessàriament alta (2.300 milions d’euros), participant d’una guerra vergonzosa com la d’Afganistan (750 milions d’euros)  amb la poca vergonay de presentar en aquests temps de crisi uns equipaments d’infanteria futuristes mentre s’envia al passat a funcionaris i  pensionistas. Amb  un estat no confesional que seguéix dedicant una part de l’IRPF al finançament de l'Església catòlica (900 milions d’euros) quan fa molt d’anys tenia el compromís d’autofinançar-se , i es veu que no és suficient i encara el govern socialista ha decidit pagar amb els postres doblers la meitat de la visita del Papa a Madrid amb 25 milions d’euros… A la fi la crisi hauria de ser una bona oportunitat per racionalitzar les despeses.

 

Si parlam de temes més concrets i més propers proposam com ja vam fer fa dos anys crear una comissió, formada per representants de tots els grups municipals del consistori, que tingui com a objectiu concretar i, desenvolupar, un pla d’ajust o sigui d’austeritat específic del municipi que no afecti directament als col·lectius més desafavorits. A dia d’avui no haurien d’estar esperant el pressupost del 2010 si no fent feina al del 2011.

A la fi només es tractava de mostrar el nostre desacord com Ajuntament contra unes mesures injustes i incorrectes i també que ja és hora de que facem alguna cosa per pal·liar en la mesura de les nostres possibilitats la crisi al municipi de Pollença.

Territorio Vergara.

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb