URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Val més que parlin els fets que no la llengua

Alternativa | 17 Juliol, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Aquí tenim un nou article del nostre company d'Artà, Mariano Moragues. Ja sabeu que si voleu participar i escriure sobre el que volgueu, només heu d'enviar els vostres escrits a alternativaperpollenca@gmail.com.

Val més que parlin els fets que no la llengua (En memòria de Fèlix Pons, condeixeble de Montisión).

La política és la ciència i l’art d’organitzar i administrar la “polis”; és a dir, de governar. Els polítics són els que regeixen o aspiren a regir la cosa pública (“res publica”) de la “polis”. Els grups humans viuen baix un règim polític, dirigits per uns polítics que tenen per objectiu principal atendre al interès general i procurar el bé comú, ajudats per una munió de funcionaris; uns i altres són els servidors de la comunitat. Com és pot veure en principi la política i els polítics són essencialment necessaris i compleixen una funció molt digna i responsable. ¿Què no es guapo això

 

Desgraciadament, vist el que està passant, molta gent a força de sembatudes, ha arribat a conclusions molt allunyades d’aquestes elementals essencialitats polítiques i ha conclòs que fer política vol dir jugar brut, mastegar fesols, enredar la troca, fer comèdia, cinisme, hipocresia...; o sia, l’art d’embusterejar i fer demagògia. I aficar-se en política vol dir cercar guanyar-los dolços, “figurera”, pujar escalons, rebre reverències, tenir poder, influència, privilegis, bona teca...; o sia, treure’n una bona tallada de profit personal.

 

Estar “a  l’oposició”, nominació poc encertada, no vol dir simplement que no és l’alternativa política volguda per la majoria dels ciutadans, vol dir que hi ha uns polítics que es dediquen a donar mala vida, a dir no per sistema, a fer la punyeta, a desqualificar tot quan fa el que governa i embrutar-li la pesquera... Els ciutadans importen molt poc, el que importa és desbancar el govern i aconseguir el poder, per arribar al que hem dit abans i per aconseguir-ho val tot, amb els mitjans que siguin.

 

Davant aquest mal parat panorama molta gent està decebuda, cada dia són més els que promouen l’abstenció del vot i, especialment bona part dels joves, se’n fan trons de la política i dels polítics.

 

És ben hora que els polítics retrobin l’essència de la digna i necessària funció de la política, com és l’atendre al interès general i bé comú, i no aconseguir avantatges   personals. Ell que ho véssem, va dir el cego! Veurem on s’ajaurà en Gelat...

 

                                                          Mariano Moragues Ribas de Pina

de: http://toutcourt.wordpress.com

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb