URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Publicitat, lliure concurrència i transparència.

Alternativa | 23 Juliol, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

  Al proper ple (segurament dimarts 27) presentam una moció per la resolució del contracte amb l’empresa, PODARCIS S.L. encarregada de la redacció d’un pla de mobilitat urbana sostenible al municipi . Pensam que s'ha d'iniciar la contractació d’una nova empresa per a la redacció d’un pla de mobilitat urbana sostenible al municipi seguint els criteris bàsics de la contractació pública; publicitat, lliure concurrència i transparència.

Com recordareu si haveu seguit els nostres articles sobre el tema (veure categoria pla de mobilitat) vam detectar nombroses irregularitats  al procediment negociat per la contractació de la redacció d’un pla de mobilitat. Aquest procés  va significar que la única empresa que va presentar la seva proposta va ser una empresa, PODARCIS S.L,  sense experiència en la redacció de plans de mobilitat i que té com administrador únic el nebot de la primera tinent de batle.

Al procés irregular hem d'afegir els incompliments de l’empresa citada des de  les millores  a l’incompliment total del calendari de treball. No només porten cinc mesos de retard (el pla sencer s'havia d'haver lliurat a final de febrer) sinó que actualment només s’ha presentat la part d’anàlisi que s’hauria d’haver presentat en octubre, i que es va presentar en abril amb deficiències ( es va presentar el mateix dia del ple on haviem fet un bon grapat de preguntes sobre el tema).

A més a més no s’ha lliurat, com s’havia de fer inicialment, el diagnòstic, propostes i seguiment sobre la peatonalització de la primera línia del Port de Pollença.Un tema que era urgent i molt important.

L’empresa ha excusat el seu  incompliment del  contracte en la manca de pagament per part de l’Ajuntament, quan  realment al plec de condicions  es diu que el preu total del contracte (49.581,18 euros)  s’abonarà una vegada presentat el projecte acabat. I el que és més greu incomprensiblement sembla que l'Ajuntament s'ha saltat el seu propi plec de condicions i ja ha pagat  a aquesta empresa 18.593 euros. Aquesta és la manera com es fan les coses al nostre Ajuntament que no compleix ni els seus plecs de condicions. Haurien d'explicar com hi ha gent que no cobra feines fetes per a l'Ajuntament fa més d'un any i a altres se les paga abans d'acabar la seva feina incomplint el plec de condicions.Curiós no?

L'excusa per mantenir el contracte és que hi ha una subvenció de la conselleria pràcticament per la resta del cost de la redacció del pla; 25.645,96 euros.Nosaltres tenim clar que no es pot pagar amb doblers públics una feina amb tantes irregularitats i deficiències. Per això pensam que a més de la resolució de contracte  per la demora en el compliment dels terminis per part del contractista i el incompliment de les obligacions contractuals s'ha de  demanar una indemnització pels danys i perjudicis ocasionats.

El jueves tv; Le cantamos a la corrupción.

 Hem parlat del present i del futur però hi ha gent a la que sembla que li agrada fer oposició a l'oposició i manipular el passat. Al darrer número de la revista sa plaça, de nou en Toni Marquet aprofita una vegada més la seva columna per dir una sèrie d'inexactituds sobre el tema de la peatonització a les que he de contestar encara que sigui a la continuació d'aquest article .

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb