URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Caminant per Mallorca (LXXIX). Cala Dià.

Alternativa | 01 Agost, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Deià és un raconet incomparable però que ens donarà tema per a una altra ocasió. Avui ens dedicarem a algunes parts de la seva ribera.

De la part baixa parteix un camí, que en un agradable passeig, ens duu de cap a la Cala. Una platja pedregosa i d’aigües clares, si la mar no està moguda. Avui en dia té més cases però  antigament només n’hi havia un grapat on hi habitaven els pescadors.   

No fa tant Deià vivia de l’agricultura, la ramaderia i la pesca. Les parades que arriben fins el caire dels penya-segats, per petites que siguin, estan condicionades amb rampes o escalonades per a que la bístia hi  pogués accedir per a fer les feines agrícoles. Moure-se per els caminets que passen per les parades, en ocasions a considerable altura i ran de mar, és una agradable experiència.

De tant en tant, trobam alguna escaleta que ens permet baixar fins a la mar on hi solem trobar qualque escar, algun construït molt sòlidament i amb curiosos detalls. Una bona zona on dedicar-se a fer passes i contemplar tot el que se posa a l’abast dels nostres sentits.

    

                                                                                                                A.R.F.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb