URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Can Sionet, un espai abandonat.

Alternativa | 03 Agost, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Un espai públic que està totalment abandonat per l'ajuntament (un altre dels molts que hi ha) és can Sionet. Can Sionet és l'espai que hi ha uns metres més a d'alt del col·legi Montisión, amb una plaça, un dipòsit, un aparcament i unes quantes pasteres amb vegetació.

Aquest espai, el qual visiten molts turistes a diari al creure que es tracta d'un accés al Calvari, hauria d'estar ben cuidat i pel contrari trobam una placeta descuidada a nivell de jardins, bruta, amb rajoles que salten i plena de clivells... 

Per altre banda també hi ha un pal de Gesa que no té cap ús, ni te cap fil, que es mou. Esperem que un dia no caiqui sobre una persona o un cotxe. Així com també hi ha les restes d'arena d'un fogueró del passat St. Antoni que no es retiraren, restes d'enderrocs, bordillos romputs i escampats pel lloc...

I una de les coses més greus de totes és que d'ençà de finals de març, en que es va canviar a  l'horari d'estiu, dues de les 5 faroles de la Placeta romanen enceses a partir de les 19 h., amb el sol encara ben potent !!!... les altres dues faroles "per sort" estan espanyades fa mesos. Aquesta és la "política d'estalvi energètic" del nostre Ajuntament, ni pensen en re-ajustar els programadors de l'enllumenat públic...

Fins i tot un veí ens ha comentat que ell mateix es dedica  a podar el racó de vegetació de la pastera de l'entrada, per guanyar un lloc més d'aparcament i per poder veurer-hi bé quan surts cul enrere...

Però no tota la culpa és de l'administració ja que, al ser un lloc apartat i brut, la gent aprofita per passejar-hi els cans i no haver de recollir els escrements. Hi ha una màxima que tot propietari d'animals hauria de tenir ben clara: "El ca és teu, la merda també", per a major civisme i convivència. També és poden trobar preservatius escampats com bolets per la zona. I no és poca la gent que deixa fems de gran tamany vora dels contenidors que allà hi ha i que hauria de dur a la deixalleria (amb un cartell informatiu de l'ajuntament tal vegada podríem evitar la major part d'aquests "trastos").

La imatge en general és d'abandonament i de brutor. Una imatge que centenars de turistes contemplen i que no seria difícil de millorar amb un poc de ganes. Fins i tot, l'esbucament de les cases en runes que hi ha al fons seria una molt bona mesura (que pensam que ja estava prevista però que no s'ha fet) per millorar aquesta imatge.
 

 

Fotografia cedida per Biel Perelló.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb