URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Catàleg incomplet.

Alternativa | 04 Agost, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

El nostre company Joan Ramon Bosch Cerdà ("Jove") ens ha tornat a regalar un article. Aquest cop sobre una problemàtica que pareix eterna, el tancament de camins públics, sobre tot per culpa d'uns polítics que posen totes les traves possibles a fer complir la llei i reobrir aquests camins usurpats. Ja sebeu que si voleu escriure només heu d'enviar els vostres articles a alternativaperpollenca@gmail.com

Un catàleg incomplet.

El 25 de Setembre de 2008 el plenari de l’Ajutament va aprovar el catàleg de camins del municipi i va ser publicat al BOIB núm. 153 de 30 d’Octubre de 2008.

Dins aquest acord hi havia el compromis d’incloure el catàleg dins l’inventari de béns, fet que de moment ni es plantegen.

Entre els punts destaca:

1r.- Desestimar les al·legacions presentades en el tràmit d’informació pública del Catàleg de camins del terme municipal de Pollença, de conformitat amb els informes emesos a tal efecte.
Sorprèn perquè quedava pendent d’un expedient d’invetigació diversos camins, i entre ells el Camí vell de Lluc, a dia d’avui aquests expedients d’investigació estan en blanc, o només tenen alguna documentació aportada per la plataforma pro camins públics,  l’ajuntament no ha fet res.


2n.- Aprovar definitivament el Catàleg de camins del terme municipal de Pollença, incloent-hi tots els camins respecte dels quals no s’ha plantejat controvèrsia durant el tràmit d’informació pública, així com tots aquells camins que, tot i haver-se presentat al·legacions en contra, es recomana la seva inclusió en l’informe tècnic emès a l’efecte en data 18.06.08, fent-ho extensiu també al camí (núm. 1)de Ternelles/camí de lHorta/Camí del Castell del Rei, amb inici a la carretera c710 de Pollença a Andratx, km. 08 i final en el castell del Rei i a Cala Castell, reflectint el traçat que consta reproduït en el Plano 1, Hoja nº 1, Red viaria general y estructura orgànica del territorio dels Planos de Ordenación del PGOU de Pollença, tot completant-lo, si fos el cas, amb la cartografia del Govern Balear actualitzada, escala 1: 5000, que recomana inorme.  Sort que el camí de ternelles era dins el catàleg. Perquè sinó el nostre batle en lloc de posar-se nerviós el dia de l’excursió reivindicativa, hagués dit que no podiem fer l’excursió...

3r.- Estudiar la possibilitat i viabilitat de subscriure un conveni amb la propietat de les cases de Bòquer i els propietaris de Lassarell, per tal de substituir l’actual pas per la clasta de les cases per un altre lloc habilitat a l’efecte, per fer compatible l’ús públic del camins i l’ús privatiu dels propietaris. No entenem aquesta proposta de Lassarell, quan el propietari no ha alegat res, i de fet alegat contràriament a la desviació del camí, qualsevol malpensat diria que és per poder justificar alguns desviaments estranys.


Aquestes són algunes mostres de la desídia de l’administració municipal en la defensa dels camins del municipi,  per cert, sembla ser que des de la Direcció Insular de Medi Ambient s’ha comunicat al propietari de l’Empeltada la invalidesa del conveni que segons ell li permet el tancament de la fina, així dons seria interessant que la ruta de pedra en sec tanques el xaragall habilitat, i obris el camí corresponent. També seria interessant que l’Ajuntament fes cames per recuperar aquest camí, a no ser que no els despreocupi  dels béns públics que es troben dins el municipi de Pollença.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb