URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Especulant a l'Ullal 2

Alternativa | 06 Agost, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

 Avui seguirem amb el tema de l'al·legació que fa referència a l'Ullal.

 Al Pla Territorial quan es parlava de l'ART Cala Carbó - l'Ullal resta clar que l'objectiu era evitar la urbanització de Cala Carbó, mentre que de l'Ullal simplement s'indica que  " no seria problemàtic d'urbanitzar (oblidant l'existència de la zona humida) i que s'ajudaria a donar continuïtat a la trama urbana". Però ara a les al·legacions, signades per l'arquitecte municipal Rafel Balaguer, urbanitzar l'Ullal es converteix en un objectiu fonamental i  s'ha venut a alguns membres de la plataforma que va organitzar la manifestació al Port de Pollença com una espècia de solució màgica als problemes del Port:

"el Port de Pollença te pendents transformacions profundes de reconversió per tal de restablir la qualitat ambiental turística i econòmica, de la que en gaudir en el passat i que en aquest moments està sèriament qüestionada"

Per acabar de vendre "el regal" de la urbanització de la zona humida de l'Ullal es proposa que els propietaris paguen la peatonització del Port de Pollença, demostrant fins quin punt tenen en compte el pla de mobilitat que no recomena aquesta opció, i a més haurien de pagar l'embelleciment de la primera línia amb un pla de millora i ordenació dels porxos i retols.  Una proposta que  legalment sembla inviable.

 A les al·legacions podem afegir el que es va publicar al Diario de Mallorca on es parla només d'un promotor  que estaria disposat a posar el sis milions d'euros que diu l'Ajuntament costaria peatonitzar i embellir la primera línia. Suposavam que el sis milions havien sortit d'un estudi de taxació o d'un projecte  fet per l'arquitecte municipal del que parla la notícia, però no s'ens ha mostrat res d'això.

 A la mateixa notícia  el batle i regidor d'urbanisme deia que la zona humida restaria al marge de la urbanització i que s'integraria en la mateixa. El que és cert és que l'al·legació no va acompanyada de cap documentació o pla que demostri aquesta possibilitat i observant el pla de la zona humida de l'Ullal i el projectat no ens surten els números.

A la fi la manca de serietat del tema és total i tot plegat és  una cortina de fum electoral. Es presenten unes al·legacions inviables, es ven un futur meravellós si s'urbanitza la zona humida de l'Ullal i quan el Consell ho tombe el batle ja podrà fer el seu habitual exercici de donar la culpa a altres. Al darrer article parlarem de com es podien haver fet les coses  i no s'han fet.

La zona humida de l'Ullal que està en tràmits d'incorporació en el Pla Hidrològic per part de la conselleria de Medi Ambient és un valor afegit del municipi que hem de recuperar no destruir.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb