URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Prohibicions

Alternativa | 07 Agost, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

 Article i dibuix de Miquel Trias sobre un tema polèmic, esperam les vostres opinions. Ja sabeu que aquest blog està obert als vostres articles que podeu enviar a alternativaperpollenca@gmail.com

Que hi trobau? Ens prohibeixen el "boteion", ara que  el jovent havia trobat la manera d'esquivar els alts preus de les begudes als locals tradicionals. Amenaçats  per la caverna empresarial turística els polítics porucs de la Sala aproven una mesura tan poc democràtica com aquesta. I llavors diuen que no són partidaris de prohibir? quan els convé prohibeixen i si no s'abstenen  v.g.  el cas del bullfight a Catalunya.

Diuen que ho fan perquè els joves participants en aquesta activitat fan brutor, renou, molestant els veïnats i cauen en el vici i en la perdició. Bon cabal! vol dir que els de les terraces de bars i restaurants no en fan de renou i brutor? Heu vist els contenidors de fems de devora la Llotja? Heu sentit les converses de molts de decibels dels clients dels restaurants quan ha xarumbat un poc de vi, del bo, això si? Aquí el que passa és que els propietaris de fotumbos de menjar, veure i altres gresques no volen competència "deslleial", ja els va bé que els jovent s'engati i faci trull a una discoteca, és a dir que "faci gasto", com diu el batle de Felanitx (PP és clar) defensant n'Aznar, allà on toca, és a dir al seu local.

On són les manifestacions contra el renou, gateres i brutor dels balnearis de s'Arenal i Can Pastilla de Punta Balena, Bierstrasse i altres llocs característics dels gran hipermercat turístic que és Mallorca?


Els que ara es queixen de l'escàndol que fan els joves de la Botellada, són els que no han vacil·lat en destruir  l'illa, apostant pel turisme espardenyer. Destrucció  en l'aspecte territorial i cultural — us heu fixat en els noms d'hotels i urbanitzacions? per a un bon exemple d'ambdós aspectes teniu l'hotel Don Pedro a la cala de Sant Vicenç—.

I per acabar, un suggeriment: si el problema és el renou,  que acotin una zona lluny dels habitatges —v.g. Moll Vell—i el problema serà mort. I sí és la brutor que posin més contenidors i si és la seguretat que posin més policia, quan els convé ja en troben i si no mirau quanta en posen per a la seguretat dels personatges importants que ens visiten.

I posats a treure profit de tot, la botellada es podria convertir en un atractiu turístic, com una festa  alcohòlica tradicional o una revetla d'estiu. Agafau els turistes als hotels, posau-los dins uns camiona i passejau-los per totes les zones d'oci nocturn lliure, i convidau-los a beure i a participar en l'alegria del jovent mallorquí de butxaques escurades.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb