URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Tot inclòs. Turisme (I).

Alternativa | 13 Agost, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

TURISME (I)

Comencem una sèrie d’articles dedicats al turisme, m’hagués agradat començar d’una altra forma, no era l’article que tenia preparat ni molt manco, però el dia de la Patrona varem haver de berenar  amb la notícia que establiments del Port de Pollença també comercialitzaran les seves places en la modalitat de “tot inclòs”.

El “tot inclòs” és una modalitat de contractació turística en la que el client de l’establiment adquireix una sèrie de serveis a més dels típics com allotjament, berenar, dinar i sopar, el que fan es pagar una “tarifa plana” per poder gaudir dels serveis extres que posa l’establiment a la seva disposició, com poden ser bars, restaurant, etc.

El “tot inclòs” va néixer quan a gran extensions de terreny que no havien estat explotades turísticament, companyies hoteleres de tot el mon posaven a disposició dels seus un grans complexos turístics, això feia que just hagués l’oferta del hoteler a la zona, i a vegades a això s’havia d’afegir una inseguretat ciutadana envoltant la “zona d’oci” que feia que els turistes no haguessin de dur doblers a les butxaques. Naturalment, aquest no és el nostre cas, el nostre ha vingut per petició expressa dels clients, molt d’ells amb nins petits s’estimen més dur pagades totes les vacances per no endur-se’n sorpreses ja que no podem suportat els preus de l’oferta complementaria.

Al contrari del que pensen molts, el “tot inclòs” no l’interessa gaire a l’hoteler, ja que té els clients ficats tot el dia al seu establiment amb un major consum d’aigua, electricitat i altres serveis exteriors, que no són compensats pel sobrepreu que es fa pagar a l’agència o touroperador.

ÉS TAN DOLENT AIXÒ.

Bo, no és , però és un toc d’atenció que les coses no es fan relativament bé, malgrat hi ha turistes adscrits al “tot inclòs” siguin quines siguin les opcions oferides.

(Continuarem)

Miquel Sánchez

La globalització al turisme.

 


 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb