URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Caminant per Mallorca (LXXXI). Salobrar de Campos.

Alternativa | 15 Agost, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

L’ hivern passat férem una sortida per el salobrar de Campos per a observar aus, va ser molt interessant, vérem abundants cullerots, flamencs, cap blaus, avisadors, galls favers, gallinetes d’aigua, etc. També poguérem veure part del sistema de canals, comportes i estacions de bombeig, que mantenien i mantenen encara avui, els nivells d’aigua adients a una part de les explotacions salineres.

A tota la zona humida la planta que predomina és la salicòrnia. Un temps s’utilitzava per a extreure-li el potassi per a fabricar sabó. Avui en dia no s’utilitza massa però pot ser diferent en el futur.

Amb l’avantatge de que se pot regar amb aigua salada, alguns països l’estan cultivant per produir biodièsel. Dóna molt de rendiment i amb les tècniques de segona generació no s’ha d’emprar aigua per a la fabricació.

També l’empren a l’Argentina per a fabricar pinsos per a bestiar i s’han trobat que baixa considerablement el colesterol de la carn. Molt interessant.

A més, hi ha alguns importants cuiners que ja l’inclouen al seus plats. Una planta amb molt de futur.

Passant a un altre tema, veureu una foto d’un escut que està a la paret d’un aljub prop del salobrar, té la data de 1671 però el curiós és que l’animalet que hi ha no és un ós, com a l’escut actual de Campos,  sinó un porc. No sé quan s’inventaren el de l’ós però no crec que sigui molt antic.

                                                                                                        A.R.F.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb