URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Fa pudor a l'Ullal 5.

Alternativa | 17 Agost, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

El divendres el nou  president d'UM i  el batle de Pollença van fer públic el seu suport a urbanitzar la zona humida de l’Ullal. Igualment a la premsa s'ha parlat d'unes negociacions del batle amb els propietaris. (mundo 14 d'agost i 15 d'agost).El que és cert és que els 13 propietaris de les parcel·les al costat del Carrer Cadernera (zona B) es volen desvincular de l’especulació urbanística de la zona humida del Prat de l’Ullal (Zona A) i  han fet unes al·legacions en aquest sentit al departament de Territori del Consell Insular de Mallorca.

Pensam que d’UM, amb el suport del regidors del PSOE i el PP -UMP locals estan jugant amb foc. I que aquest estranys i segurament il·legals artificis urbanístics, plagat de mentides, que s'inventen per intentar urbanitzar la zona humida de l’Ullal, ens recorda totalment als que han acabat amb molt de dirigents del PP i UM davant dels jutges.

 A les al·legacions presentades pels propietaris de Cadernera donen el seu recolzament a la proposta de supressió de l’ART-10.1 que  pretenia eliminar un sector de sòl urbà de Cala Carbó traslladant l’edificabilitat a la zona de l’Ullal (Port de Pollença), ja que aquests propietaris  mai han acceptat la inclusió de les finques de la seva propietat dins una àrea de reconversió territorial, en la que hi ha interessos immobiliaris completament aliens als seus. Recordam que cap partit  té cap problema en pasar a urbanitzable  el sol  rústic al costat del carrer Cadernera d’aquests propietaris. Uns solars que no afecten a la zona humida, que es troben totalment envoltats de solars ubans i que realment podien ajudar a millorar els equipaments i infraestructures de la zona. Per què es neguen a separar dues zones que no tenen continuitat?

Igualment  rebutgen l’al·legació al Consell Insular aprovada al darrer ple per l’equip de govern municipal amb el suport del grup PP-UMP, que persisteix en mantenir una vinculació directa dels 13 propietats del sector de Cadenera amb la propietat dels terrenys de la zona humida del Prat de l’Ullal. Aquesta al·legació  proposa al CIM fer l’ART directa 10.1 l’Ullal – 1ª línia del Port de Pollença, i establir un nou creixement  del sector de l’Ullal com a Sòl Urbanitzable,  a canvi de la  peatonització i embelliment de la primera línia del Port de Pollença. Un proposta de més que dubtosa  legalitat (no va acompanyada de cap informe jurídic  , en la que  s’imputa al sòl urbanitzable de nova creació a l’Ullal, el haver d’assumir, obligatòriament, els costos de l’embelliment i peatonització de la 1ª línia del Port de Pollença (es parla de sis milions d’euros); intervenció que  representa una millora directa per a les edificacions de primera línia, que resultarien enormement beneficiades sense haver d’assumir cap tipus de despesa.

En resum l'ART Zona de l'Ullal-peatonització primera línia del Port, proposada a la seva al·legació al Consell , per l'equip de govern amb el suport del grup PP-UMP al darrer ple no té el suport de la majoria dels propietaris afectats. Aquest tema està tan ple de mentides i d'especulació que put.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb