URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Caminant per Mallorca (LXXXII). Castell de Bellver.

Alternativa | 22 Agost, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

 

Una joia del Mediterrani, l’únic a l’estat espanyol i un dels quatre d’ Europa amb planta rodona, algú diu que se prengué model del castell d’Heròdium a Palestina. El que sí és cert, és que serví de model per a construir el de Michelstetten, a la baixa Àustria. L’estil és el gòtic català.

Situat a un turó d’uns 140 metres té unes molt bones vistes, d’aquí el seu nom: -bell veer-.

El castell de Bellver el féu construir Jaume II, rei de Mallorca, les obres duraren uns nou anys. El castell medieval i el fossat són de 1320, en èpoques posteriors s’afegiren altres elements: al segle XVI el segon recinte i el contra fossat, en el segle XVIII s’amplià amb un altre recinte, aquest en forma d’estrella que era característic de les fortaleses d’aquell temps. No és bo d’apreciar perquè està molt deteriorat, esperem que algun dia se recuperi el que queda que no hagi estat destruït per la carretera i l’aparcament.

La majestuosa torre de l’homenatge era el darrer lloc on podien refugiar-se si el castell era ocupat per l’enemic, estava preparada per emmagatzemar queviures i aigua. Tenia dos ponts llevadissos, un de cap al terrat del castell i un altre de cap al segon recinte, que en el seu dia era l’exterior.

Aquesta torre marcava el nord, les altres tres torres més petites marcaven  els altres punts cardinals i els guaitells marcaven els punts entremitjos.

El pati d’armes està construït sobre la cisterna que és de grans dimensions, tot el conjunt és d’una gran bellesa, són molts els detalls arquitectònics que mostren l’intenció d’emprar  el castell  per a residència de la noblesa,  a més de recinte defensiu.

                                                                                                                A.R.F.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                        procedent de la xarxa

 

 

 

 

 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb