URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ple setembre

Alternativa | 30 Setembre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

  Avui ple ordinari a les 20,00 hores. Per desgràcia el nostre regidor es troba de baixa i no podrà assistir, per això no presentam mocions però  hem registrat tota una sèrie de precs i preguntes. Per compensar avui podeu sentir  a les 12 una entrevista al nostre regidor a la ràdio municipal

ORDRE DEL DIA

I.- PART RESOLUTIVA

1.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària anterior de dia 3 de juny de 2010.

2.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària anterior de dia 8 de juliol de 2010

3.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària anterior de dia 27 de juliol de 2010

4.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió extraordinària anterior de dia 20 d’agost de 2010

5.- Aprovació, si procedeix, de la sol·licitud de subvenció pel Pla d’Obres i  Es demana el mateix que l´any passat; l'aparcament  el pavelló al costat del pavelló de Pollença i el pont elevat per travessar la carretera. Que Pollensa obtingui POS l'any que ve depèn de la despesa disponible que tingui el Consell al pressupost del 2011.

6.- Moció presentada pel grup municipal PSM-EN relativa a la proposta d’accés públic a la zona de domini públic enfront de la base aèria del Port de Pollença. Una moció a la que donam suport, ja que és una més de les nombroses iniciatives polítiques que de moment no han aconseguit que l'exèrcit abandoni un lloc de vacacions tan privilegiat i exclussió pel seu tancament.  Per exemple al novembre de 2007 es va aprovar  per unanimitat la nostra moció, a instàncies d'Esquerra,  per tal de demanar al Govern crear la comissió mixta per tal de que en un termini inferior a 5 anys és tornassin els terrenys de la base.

8.- Aprovació, si procedeix, del conveni entre la CAIB i l’Ajuntament de Pollença per a la realització de les obres relatives al projecte “Ampliació de l’IES Guillem Cifre de Colonya amb un pavelló poliesportiu cobert”   La Conselleria destina un total de 1.621.851 euros al projecte, que preveu la construcció d'un nou gimnàs entre l'actual gimnàs i la part nova de l'institut i la reforma de les pistes esportives existents. 

9.- Moció presentada pel grup municipal PSM-EN relativa al manteniment de les bonificacions del 50% al transport aeri i marítim. Què hem de dir sobre la trist actuació del ministre Pepe Blanco... que s'en vagi a l'URSS. Evidentment també donam el nostre suport a aquesta moció 

10. –  Aprovació, si procedeix, de la designació de conseller general en representació de l’Ajuntament de Pollença a l’Assemblea General de Sa Nostra.  En substitució de na Malena Estranyns,ens han comentat que és del PSOE.

11.- Aprovació, si procedeix, de la separació de l’Ajuntament de Pollença del Consorci Pangea Arco Mediterran.  El consorci pangea es va crear amb la finalitat d´afavorir la integració dels immigrants amb diversses iniciatives- A la passada legislatura es va afegir Pollença;  per tal de cercar vivendes de lloguer , aixó necessita de seguiment i feina i es lo que no se fa... no han presentat memoria d´actuacions ni han donat massa explicacions de la separació

12.- Aprovació, si procedeix, del Pla Municipal Serveis Socials 2010-2013. Podeu consultar el pdf que hem penjat.

13.- Moció presentada pel grup municipal PSM-EN sobre suport a la declaració del cant de la Sibil·la com a patrimoni de la Humanitat. També donam suport a aquesta moció. El cant de lla  sibil·la és un important exemple  cultural del folklore religiós medieval que mereix ser patrimoni de la Humanitat..

14.- Propostes/Mocions d’urgència

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMEN

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte de resolucions de Batlia

3.- Precs i preguntes

 Alfons López. Millor impossible

 

 

 

La ˙nica vaga in˙til Ús la que no es fa.

Alternativa | 29 Setembre, 2010 22:44 | facebook.com twitter.com

Enhorabona a tots els que han lluitat per defensar els drets de tots els treballadors.

 " Ningú se'ns muntarà damunt si no dobleguem l'esquena"

     Martin Luther King

 

 

 

Bloc tancat per... VAGA GENERAL!!!

Alternativa | 28 Setembre, 2010 22:01 | facebook.com twitter.com

 
   Bloc tancat per...

 

 
 

 VAGA GENERAL!!!

 

Vaga general contra la dictadura.

Alternativa | 28 Setembre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Convé recordar que la crisi encara que no ho sembli, no és culpa ni dels funcionaris, ni dels alliberats sindicals, ni dels gitanos ni tampoc del preu de l'acomiadament lliure. Conve connectar les  causes  de la crisis amb  les seves conseqüències.

Cal no oblidar que les causes de la crisi  es troben a la política neoliberal que es va començar a  imposar a tot el món amb els governs d’en Reagan i na Margaret Thatcher als anys 80. Un sistema fonamentat en la privatització de les empreses públiques, l’augment de la regresivitat fiscal, la disminució de la despesa pública... Unes polítiques que han facilitat el desenvolupament dels paradisos fiscals, d’una eocnomia fonamentalment especultitva que ha eliminat la banca pública i ha deixat fer a la banca privada el que volia, fins que s’ha col·lapsat. Una política neoliberal que poc a poc ha estat també assumida per la socialdemocràcia europea,  que s’ha transformat en socialiberalisme.

I quan ha arribat la crisi que ha passat ? Que els governs han utilitzat els doblers dels nostres impostos per salvar als que han provocat la crisi, amb el suport imprescindible d'un immens arsenal mediatic. No contents amb això els mateixos causants de la crisi l'han aprofitat per  dur a terme les polítiques regressives que sempre han desitjat, la major retallada de beneficis socials i laborals que ha ocorregut durant la democràcia. Iniciant tota una sèrie de mesures contra la majoria de la població: la congelació de les pensions , les retallades dels salaris dels empleats públic, ara la desregularització del mercat laboral facilitant l’acomiadament,  i ja s’anuncia l’atac al  sistema públic de pensions.

La vaga no és només una mobilització en suport dels  treballadors o una protesta contra el govern del PSOE, el que hi ha en joc és molt més important. Es tracta de mantenir el que va costar segles de lluita; la nostra soberania, el poder mínim però importantíssim de poder triar el govern que volem. Es tracta d'una batalla clau entre el sistema democràtic i la dictadura dels mercats.

 Com bé va dir Iñaki Gabilondo, som súbdits dels mercats, vivim una dictadura disfressada com democràcia. La vaga és una de les poques coses que podem fer per lluitar contra la dictadura.

Si perdem aquesta batalla que ni sigui amb la teva ajuda. Està en joc el futur de la democràcia.

 

 
A continuació

DESMONTANDO EXCUSAS PARA SER UN ESQUIROL EL 29-S

 (Segueix)

El final d'una forma de fer polÝtica.

Alternativa | 27 Setembre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

  Avui hem de comentar la notícia apareguda ahir al diari Balears i al  Última Hora  El Ajuntament de Pollença aparca la apertura del centro de día y estudia cerrar la residencia

Si la crisi  a l’estat l’estam pagant els treballadors, es veu que a Pollença les primeres víctimes són l’educació amb una escoleta municipal tancada, i els serveis socials amb un centre de dia tancat i l’amenaça de tancar la residència. Tota una demostració de quin és el tarannà i la sensibilitat del nostre equip de govern. Però tampoc  ens equivoquem el nostre irresponsable equip de govern, en tots els sentits de la paraula, no pot carregar tota la culpa d’aquest despropòsit a la crisi. No podem oblidar que a pesar de la bonança econòmica passada la situació econòmica d’aquest Ajuntament ja era precària quan va començar la crisi.

Aquesta situació és el resultat  d'una política improvisadora on el nostre batle  un dia s’aixeca i decideix que necessitam un auditori d’en Moneo sí o sí, o s’aixeca la nostra primer tinent de batle i decideix que cal tancar la primera línia del Port demà. Una política on no té cabuda ni la racionalitat, ni els estudis tècnics ni res de res.I quan es fan els estudis és a posteriori i si pot ser per un familiar, com al cas del pla de mobilitat.

 L’exemple de l’auditori és prou convincent. Des del 2006 quantes vegades s’ha reunit i s’ha fet fotografies amb Moneo el nostre batle? Hem perdut el compte. Què tenim fins ara? Un solar amb pedres i subvenciones de moment perdudes. Com és possible que quatre anys després de la genial idea encara no s’hagi fet un informe que justifiqui la necessitat d'una sala de 600 places de capacitat amb dades objectives .Com és possible que no s’hagi fet un estudi per part dels tècnics municipals amb la previsió de les partides pressupostaries anuals necessàries pel manteniment, dotació de personal i programació artística... Tot això és possible per una forma de fer política populista on és més important inaugurar coses i fer-se fotografies que gestionar d’una manera seriosa i racional els doblers públics.

Quan a la campanya electoral vam defensar la necessitat de fer una sala multifuncional més modesta, fer funcionar la Mancomunitat del Nord i arribar a acords amb l’auditori d’Alcúdia... ens van dir de tot. No només això sinó que aquest equip de govern va certificar la defunció de la Mancomunitat Nord, i ara la nostra primer tinent de batle diu; “ En Mallorca hem pecat de voler construir aquest tipus d’infraestructures a tots els municipis en lloc de mancomunar...”  i aquesta senyora és la mateixa que quan criticàvem l’abandonament del dia a dia del municipi ens feia una enumeració de tot el que inaugurarien.

A la notícia es diu que la construcció de grans infraestructures ha estat durant anys una assigna­tura pendent en el  muni­cipi. Nosaltres diriam que abans que les infraestructura el gran dèficit de Pollença ha estat el dia a dia; la neteja, l’asfalt dels carrers, la jardineria, els parcs infantils... Si no tenim ni una cosa ni altra la pregunta que sempre ens hem fet és On han anat els doblers dels nostres impostos?

Esperam i confiam que les eleccions municipals del 29 de maig del 2011 siguin el final d'una època negra. Pollença necessita un canvi urgent i per fer-ho possible tots hem d’ajudar. Els ciutadans no poden continuar donant els seu suport a aquells que han llevat al municipi a aquest desastre. I no és suficient amb canviar el vot, cal ajudar i creure entre tots que podem canviar les coses. I el podem fer perquè a pesar de tot tenim un material de primera.


I demà seguirem parlant de la vaga general.
 
Zapatero ens recorda les raons per anar a la vaga.

 

 


Trescant pel mˇn (XCVIII) Menorca novembre 2009. I

Alternativa | 26 Setembre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Després de l’anada a Menorca a l’abril de 2009, hi pogué tornar al novembre del mateix any. Aquesta vegada, degut al mal temps, l’arribada va ser per el port de Maó. Ja a la bocana i per la finestra del vaixell se poden observar vestigis del passat d’aquesta hermosa illa. A la banda esquerra veim la torre d’en Penjat, després restes de la fortalesa de Sant Felip, més envant i a la banda dreta podem veure la que alguns diuen que va ser residència d'en Nelson i Lady Hamilton.

Un cop desembarcats ja ens adreçam  cap al refugi de Biniparratx que segons la plana web del Govern Balear funciona tot l’any. Idò no és així, trobam tancat. Va ser una sort perquè anàrem a parar a Cala Biniparratx i férem vespre a una de les coves, millor no poguérem estar.

L’endemà continuam visitant la zona de Sant Lluís, un racó molt agradable és Cala Alcaufar que té un antic pou molt prop de la mar, just davant hi ha una torre molt ben conservada però que està tancada. Teníem la idea de passar la nit a la torre d’en Ganxo, que la plana web del Govern indicava que funcionava com a refugi i que estava obert... bé, se veu que la plana té qualque petita errada. Passam la nit a la platja amb la tenda de campanya, també va ser un vespre molt agradable.

Ja anirem contant la resta.

                                                                                       A.R.F.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Segueix)

El dret a la vaga

Alternativa | 25 Setembre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

 A més d’una gran ofensiva contra la vaga per part de la dreta política amb el suport del impressionant conjunt de mitjans de comunicació que controlen, els sindicats també s’han d’enfrontar a una campanya bruta de desinformació per part dels empresaris.

Sembla que hi ha molta de gent qui l’agradaria tornar a la dictadura quan no havia dret a fer vaga, hem de recordar a aquells que parlen de la constitució només quan els interessa que la vaga és un dret fonamental reconegut per la constitució espanyola en el seu article 28.2.

El sindicats ens han fet arribar la següent informació respecte al dret a la vaga que consideram d’interès per evitar desinformacions i malentesos

- Les empreses no poden ni han de preguntar als treballadors si van a anar o no a la vaga. (ja que això suposa una pressió  o coacció per part de les empreses a l'exercici del dret fonamental com és la vaga, pel que seria un delicte).

 - L'exercici del dret de vaga no extingeix la relació de treball, ni pot donar lloc a sanció alguna.

-  Durant la vaga s'entendrà suspès el contracte de treball i el treballador o treballadora no tindrà dret al salari del dia de la vaga.

 - El treballador en vaga romandrà en situació d'alta especial (alta assimilada) en la seguretat social.

 - En tan duri la vaga, les empreses no podran substituir als que fan vaga per treballadors que no estiguessin vinculats a l'empresa al temps de ser comunicada la mateixa.

- Són nuls els acords o pactes establerts en contractes individuals de treball que continguin la renúncia o qualsevol altra restricció al dret de vaga.

- Les empreses que mitjançant engany o abús de situació de necessitat  impedissin o limitessin l'exercici al dret de vaga, seran castigades amb les penes de presó de sis mesos a tres anys i multa econòmica.

 - En el sector de la hoteleria i/o comerç jurídicament no hi ha serveis mínims ja que no som un sectors de servei essencial a la comunitat.

 

Día 29 de setembre de 2010 VAGA GENERAL.
Concentració de piquetes informatius al Port de Pollença, entrada del hotel Pollença Park, (personal) a las 07,00 hores.


Com ha dit Vicenç Navarro a un recent article (lectura molt recomenable) : És fonamental que existeixi una protesta massiva el dia 29 de setembre, a nivell europeu i a nivell espanyol, no tant pel canvi polític en el qual guanyin les dretes que empitjoraria encara més la situació, sinó per un canvi molt substancial en les esquerres, i molt especialment dels governants

 

 

 

 

Ruido

Alternativa | 24 Setembre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

  Un nou interessant article d' en Sergio Gallardo.  Esperam que vos agradi i ja sabeu que si voleu escriure qualsevol article o enviar-nos alguna fotografia només ho heu de fer enviant-ho a alternativaperpollenca@gmail.com

            En la tele vuelven a hablar de la reforma laboral, hablan, pero no debaten, nos dicen sus argumentos como si fueran Verdad rebelada por un arbusto en llamas, y se omite la critica, esa nueva herejía. Me aburro, y apago la tele.

            Escucho a Sabina, “Se borraron las pisadas, / se apagaron los latidos, / y con tanto ruido / no se oyó el ruido del mar. “. Y empiezo a divagar.

            Se borraron las pisadas, perdimos la memoria.  Recuerdo las historias de mi madre, como empezó a trabajar con ocho años, era la mayor, tenia que ayudar a la familia, aprendió a leer y a escribir más tarde, con mucho esfuerzo personal, y sin dejar de trabajar, ni siquiera en casa, pues era la HIJA mayor, y tenia que ocuparse de sus hermanos. Muchos tienen historias parecidas. Pero ahora son sólo cuentos, tristes y lejanos, están tan atrás que los revivimos casi con ternura.

            ¿Tan atrás?

            Desde que se hizo el llamamiento a la huelga general, prácticamente todos los medios han hecho un ataque hacia los sindicatos, actúan tarde y mal,  están cerrados en si mismos, viviendo de subvenciones y alejados de la realidad pública, sólo miran por “sus” trabajadores y no por el bien del país, etc. 

            Los sindicatos nos han proporcionado bienes que ahora damos por garantizados, por naturales. Ya no trabajamos quince horas siete días a la semana, ya no nos echan por estar enfermos, !incluso existe la baja por maternidad¡  Eso no nos lo dio el capitalismo por qué repartía beneficios de manera altruista.

            Se apagaron los latidos, ya no somos capaces de sentir. Ya no existen los suicidios por estrés laboral, ni el despido por hablar demasiados compañeros juntos, ya no trabajan los niños. Ahora son cuentos chinos, de la china donde se suicidan trabajadores, en la fábrica donde se hacen los Ipad. Ya no vemos la explotación, pero lo hacen.

            Aquí también, son mucho más sutiles, pero como llamamos al hecho de que si eres mujer te pregunten por tus “perspectivas familiares”, a que quieran poder despedir si acumulas un 25% de bajas laborales, aunque sean justificadas, o si creen que no ganarán lo que habían pensando. Pueden hacerte un contrato de prácticas por cada titulación diferente. El convenio colectivo, es colectivo mientras quiera el empresario. Y encima algún partido ha dicho que hay que regular las huelgas, todo sabemos cual.

            Y con tanto ruido no se oyó el ruido del mar, que parece querer barrer con todos esos derechos, por los que se ha luchado tanto. Pero no pasa nada, son recuerdos de abuelos y cuentos chinos.

El roto al blog Wu Ming.

 

 

 

Improvisaciˇ a educaciˇ.

Alternativa | 23 Setembre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

 El passat 8 de setembre es va reunir per segona vegada el Consell Municipal Escolar. La sensació que ens va donar és de improvisació; s’ens va convocar amb molt poc temps, no havia còpia de l’acta de l’anterior reunió, i a l ‘article IX del reglament intern de l’Escoleta Municipal que s’ens va presentar es diu  que la baixa d’un infant s’ha de comunicar per escrit a l’Ajuntament d’Algaida …”. Una anècdota o no ? No és la primera vegada que ens trobam amb un error d’aquest tipus.

- Es van triar els dos dies no lectius que poden triar els centres educatius; 7 de desembre i 25 de febrer.

- També es va presentar el reglament intern de l’Escoleta Municipal.

- Es va aprovar la sol·licitud d’adscripció del Col·legi Monti-Sion i l’IES Port de Pollença al batxillerat del IES Guillem Cifre de Colonya.

 

Al torn de precs i preguntes es va parlar de les futures  obres a l’Institut de Pollença.

La Conselleria destina un total de 1.621.851 euros al projecte, que preveu la construcció d’un nou gimnàs i la reforma de les pistes esportives existents. Es preveu fer l’adjudicació abans del final d’enguany.

El projecte contempla l’ampliació del centre de secundària amb un pavelló poliesportiu cobert. La nova ubicació del pavelló i dels seus vestuaris permetran que les dues pistes poliesportives es mantinguin amb el seu ús i hi hagi una bona comunicació amb l’edifici existent. Aquesta actuació contempla la construcció d’una pista poliesportiva de 615m2; grades; serveis i vestuaris i l’ampliació del porxo existent. En total, l’IES Guillem Cifre de Colonya s’ampliarà en gairebé 1.000 m2 (964m2). Aquesta ampliació suposa poder fer en el centre el cicle formatiu de grau mitjà i de grau superior d’activitats físiques esportives.

Per altra part vam demanar, el que ja haviem demanat al ple i és que la nova escoleta municipal  a la que anomenen de la gola, sigui l’escoleta Clara Hammerl.
Aquesta és una bona oportunitat per honrar el record de na Clara Hammerl, la dona d'en Guillem Cifre de Colonya que va estar totalment identificada amb la seva obra i  de la que va ser part activa i vital fent classes a l'escola de Colonya.

Quan Guillem Cifre de Colonya es va suïcidar (1908), a una situació evidentment més que difícil la seva dona, na Clara Hammerl, va aconseguir continuar tot el que havia posat en marxa el seu marit i continuar la seva obra. D'aquesta manera gràcies a na Clara es va reobrir l'escola de Colonya portant a Pollença a un dels majors renovadors pedagògics que havia a Mallorca; el mestre Gabriel Comas, pare de Margarita Comas.
Recordau que encara no s'ha executat l'acord del ple de desembre del 2008, quan es va aprovar per unanimitat  una moció nostra per obrir expedientes per donar el nom de Margarita Comas Camps  al carrer que actualment no té nom al costat de l'escoleta municipal i per  nomenar filla adoptiva a na Clara Hammerl .

Per acabar vam demanar explicacions a la regidor d’educació sobre el retard en la posada en marxa de l'escoleta municipal. Una vegada més s’ha pecat d’improvisació i s’ha perjudicat greument als ciutadans. A la fí es demostra la importància que dona l’equip de govern a l’educació.

S'ens va informar de que havia hagut 26 sol·licituds, una demostració de que havia interès per l'escoleta, però que només s’havien fet efectives 7, normal tal com s'han fet les coses. L’explicació del retard va ser que l’empresa que feia les obres va demanar una prorroga de les mateixes fins el 22 de novembre i que en aquell moment es va decidir estalviar doblers i obrir l’escoleta en gener, això sí amb una jornada de portes obertes prèvia. I és que aquest equip de govern és més de fer-se fotografies i de fer aperitius que de fer mantenir i gestionar el que inauguren. 

La nostra impressió és que el  retard és una vegada més resultat de la manca de planificació,i que s'han volgut estalviar uns doblers  sense que hagi importat res perjudicar greument als ciutadans. Pensam que si volen estalviar doblers el millor que poden fer és llevar la dedicació exclussiva a la regidora d'educació i juventut que ha demostrat no mereixer el sou que cobra.

 Finalment la regidora va plantejar la idea de fer un curs de gener a novembre i que l’escoleta es trobi oberta a l’estiu per adaptar-se a la temporada turística. Un tema que s'ha d'estudiar ja que l'escoleta municipal no pot restar desencaixada de la resta de la xarxa escolar municipal.

Clara Hammerl a Colonya rodeada de pageses (1910) a una fotografia de Guillem Bestard publicada al Mallorca Zeitung.

 

Pel canvi al 2011.

Alternativa | 22 Setembre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

A Alternativa per Pollença ja hem començat a fer feina en l'esborrany del programa electoral per les eleccions municipals del 29 de maig del 2011.

Durant aquesta legislatura hem demostrat el que podem fer només amb un regidor a l'oposició, ara amb la vostra ajuda volem traslladar la mateixa feina honesta al govern i demostrar que els doblers públics es poden gestionar de manera diferent. Estam preparats i disposats només necessitam el vostre suport.

Resulta més que evident  que Pollença necessita un canvi profund, necessitam nous gestors públics, noves formes, noves idees i ganes de fer feinaNi  amb queixes a la barra del bar, ni amb l'abstenció, ni votant als que ja han demostrat sobtadament la seva incapacitat canviaran les coses. 

Partim del complet programa electoral del 2007 (veure categoria  pla de futura gestió),  de l'experiència que hem adquirit dins l'Ajuntament aquesta legislatura i de les noves persones, idees i aportacions que hem rebut aquests anys.  El gran canvi respecte al programa del 2007 és que el del 2011 es troba condicionat per la crisi econòmica i sobre tot per la crítica situació de les arques municipal. Per tant ens hem de centrar en fer feina i millorar el que tenim, i  en arreglar i acabar molt de projectes  que actualment es troben a l'aire.

 Hem de canviar dinàmiques nocives molt arrelades al municipi, sabem que no serà gens fàcil, però estam convençuts que ha arribat el moment del canvi. 

 Un canvi en el que la informació, transparència, comunicació i participació siguin el fonament d'una nova relació entre l'Ajuntament i els ciutadans. Prou d'ulls cecs i oïdes sordes.

 Un canvi que signifiqui recuperar l'ètica a la política, parlant clar amb valentia i sense càlculs electorals. Prou de regidors que pensen més en la seva carrera política que en els ciutadans. Prou de nepotisme, de clientelisme, de mangarrufes. Necessitam polítics que defensin els interessos col·lectius no els "familiars".

Un canvi amb regidors que només es centrin en Pollença, prou de regidors-consellers  i regidors directors-generals  hi ha molta de feina per fer a Pollença més que suficient.

Participa a Alternativa per Pollença, canviem Pollença. Ja ens podeu fer arribar les  vostres idees a aquest blog, al facebook o a alternativaperpollenca@gmail.com 

 

 (Segueix)

No a aquesta reforma Laboral

Alternativa | 21 Setembre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

 Avui xerrada informativa de CCOO sobre la vaga general de dia 29, a les 18.00 hores al saló parroquial del Port. Oberta a tothom.

Al ple de juliol va ser rebutjada la nostra moció de rebuig a la reforma laboral pels vots  d'UM-UNPI, PSOE i PP. Vots a favor del PSM i Alternativa.

Procuram espaciar les mocions de caràcter ideològic com aquesta però la veritat que no podem callar davant del major atac a l'Estat del Benestar i als treballadors perpetrat per part d'un govern democràtic que es diu socialista. Quan la crisi, ha estat responsabilitat única i exclusivament del sistema financer especulatiu  internacional i de la permissivitat absoluta dels governs sobre les seves activitats, resulta que el govern carrega en exclusiva contra els treballadors amb una reforma laboral que facilita l’acomiadament i que elimina drets i prestacions socials.

Aquestes polítiques ens porten a un carreró sense sortida com afirmen diferents economistes : “Aquest és un moment de demanda privada extremadament dèbil i si es retallen sous dels treballadors i es fan més insegurs fent l’acomiadament més fàcil es contrau la capacitat de compra, es consumeix menys, es produeix menys i es paguen menys impostos cosa que continua agreujant el deute."


La reforma laboral plantejada pel govern del PSOE, és inacceptable perquè contraurà l’economia i no reduirà el dèficit; perquè eliminarà drets socials dels treballadors i els farà més vulnerables al mercat; perquè disminuirà les prestacions socials d’un ja minso estat del benestar; i, en definitiva, perquè no servirà per sortir d’una crisi on els que l’han provocada en surten beneficiats.

Pensam que l'esmentada reforma no tindrà cap virtut de les que se li atribueix. Dit més clarament. Aquesta no arranjarà cap dels problemes de l'economia, ni del propi mercat de treball, que es diu que vol resoldre. No servirà per allò que ens volen fer creure que ha de solucionar.

Abaratir l'acomiadament no farà baixar l'atur. Més aviat l'augmentarà. Desregular el mercat de treball no és garantia de res.  Mentre la nostra economia no es basi en el coneixement, en els avenços tecnològics, en la preparació professional dels nostres ciutadans, en la formació, en el valor afegit, no ens en sortirem. Mentre el nostre model econòmic productiu segueixi demandant mà d'obra barata per la seva poca formació, no ens en sortirem. Canviar el model econòmic d'una societat no es fa en quatre dies. I anem molt endarrerits. Patim un atur estructural que duplica el dels països més avançats. Perquè el problema està en el model econòmic, no en la presumpta rigidesa de la legislació laboral. La base de la nostra economia és de fang, mentre Alemanya o França tenen una base sòlida. Països amb una legislació laboral més protectora que no pas la nostra però amb un model econòmic potent.

Tothom carrega contra els sindicats. És fàcil. Algú, però, s'ha fixat en els nostres empresaris, o els que passen per empresaris? Mireu qui els presideix. Tenim un bon grapat d’ empresaris més preocupats en poder acomiadar de forma més barata, que preocupats per què hem de produir, on, com ho transportarem a la resta del món, amb quins professionals comptarem, amb quina preparació, amb quins avals de qualitat i productivitat, amb quina aportació de coneixement propi, etc. A les empreses, la reforma, no els servirà de res, només per a allargar la seva agonia acomiadant els seus treballadors i treballadores de forma més barata abans de desaparèixer.

Com deim als motius de la moció es possible un altre tipus de reforma laboral; introduint elements que redueixin la temporalitat, recuperant el principi de causalitat en la contractació: tot lloc de treball fix s'ha de cobrir amb un  contracte de treball fix. Incrementant la cotització empresarial per atur i a la Seguretat Social per als contractes temporals, i reduint les cotitzacions empresarials als contractes de caràcter  indefinit, entre altre exemples.

La secretaría de juventud de CCOO Aragón nos relata en 11 minutos las verdaderas razones para secundar la huelga general del 29 de septiembre.

Imatge de a las barricadas

 

 

 A continuació la mocio.

 (Segueix)

JosÚ Antonio Labordeta. Un hombre sin mßs !

Alternativa | 20 Setembre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

 Avui vull fer un petit homenatge a José Antonio Labordeta , professor de història,  cantautor, polític, poeta, novel·lista, editor, articulista, actor,  presentador realitzador de televisió...  però sobre tot  era «el Abuelo». 

El meu primer record de Labordeta polític, són els cartells de candidats “bigotudos”  del Partit Socialista Aragonès del que va ser un dels fundadors. Un d’aquells partits socialistes d'esquerra autogestionària i federalista, alternatius al PSOE que existien al principi de la transició i que els doblers de la socialdemocràcia europea, avui socialiberalisme, es va menjar.

Després va ser candidat al Senat per Izquierda Unida, finalment va ser el millor diputat que ha tingut mai Aragó, electe per la Chunta Aragonesista del 2000 al 2008.  Com va dir quan va ser triat “seré una humilde mosca cojonera para que se acuerden de nosotros , mi objetivo es ser digno para todos aquellos que nos votaron”.

Si voleu passar una bona estona i aprendre una mica com funciona el Congrés dels diputats us recoman llegir “Memorias de un beduino en el congreso de los diputados” Un llibre de memòries sobre els seus vuit anys al Congrés dels Diputats. També us recoman la seva excl·lent novel·la “En el remolino”.

El partit en el que sempre va militar Labordeta  i al que sempre va ser fidel és “Izquierda Depresiva Aragonesa- la IDA - “, partido polític -social-imaginario. “El hecho de ser de la IDA ya supone que, a pesar de la depresión, te pones en una actitud política, de  combate " . 

Per alguna cosa un dels seus llibres portava el nom del seu poema “banderas rotas” dedicat a les causes perdudes poema que ja vam transcriure fa tres anys a aquest blog en suport a tots els que defensam que no s’havia d’haver continuat amb l’hospital de Son Espases.

Com cantautor vaig gaudir un munt de vegades d’en Labordeta, en places, parcs i la darrera vegada a l’auditori d’Alcúdia, on un grapat de maños vam poder parlar amb ell. El abuelo té un munt de bones cançons però entre totes evidentment destaca “el canto a la libertad”, himne oficiós i popular d'Aragó que esper ara es pugui convertir en el himne oficial.

 Al 1993 Labordeta  va dedicar una part del seu programa  un país en la mochila dedicat a Mallorca a les aguiles de Pollença´.

Labordeta va dir  “que aunque espero no tener ni tumba ni mausoleo, ya sé cual puede ser mi otro epitafio !A la mierda¡ Y todos tan contentos.  Però l’epitafi amb el que desetijava ser recordat era aquest poema

 (Segueix)

Trescant pel mˇn (XCVII) Fons marins I.

Alternativa | 19 Setembre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Una activitat molt agradable i relaxant és posar-se una careta i unes aletes i observar el fons marí. Se veuen formes i colors espectaculars que a més poden variar segons el dia que faci i la llum que hi arribi.

A Mallorca tenim multituds de cales on se pot gaudir d’aquests paisatges submarins. També és cert que hi podem veure objectes no tan agradables, com per exemple plàstics, llaunes, paper d’alumini, etc. Podem pensar que aquesta gent inconscient que llança aquests objectes a la mar se creu que allà no ho veurà ningú, però no és  així, molta d’aquesta gent que llança coses a la mar també deixa llaunes als cocons o a l’arena prop d’on passen el dia i la resta ho deixen dins una bossa darrera d’una mata.

Fa bastants d’anys pareixia que hi havia més conscienciació però ara ja en fa un bon grapat que pareix que hem anat arrera. No és bo d’entendre que un grupet de persones que van a passar el dia a una cala i quan hi arriben troben que és un lloc molt guapo, que llavors deixi tota la brutor. No pensen que quan hi tornin trobaran el seu propi fems?

No ho entenc.     

                                                                                                    A.R.F.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Segueix)

JosÚ Blanco INFORMA-TE.

Alternativa | 18 Setembre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

  Aquesta setmana Pere Sampol va deixar en evidència al Senat la ignorància del ministre de Foment, José Blanco  respecte a com funciona el transport aeri a les illes.

Fa unes setmanes el ministre va anunciar la possible retallada dels descomptes per al transport aeri als residents insulars, sense especificar com seria la retallada. Quan a la sessió de control al Govern celebrada al Senat, Pere Sampol va demanar a Blanco sobre aquesta mesura. El ministre va dir  que "no consentirà que se subvencioni el transport en classe bussiness". Una gran ficada de pota ja que com li va recordar en Pere Sampol les tarifes bussiness no estan incloses en les bonificacions. En Blanco visiblement nerviós no va rectificar sinó que va insistir en que “ s’han d’acabar els abusos amb l'ús de les tarifes més cares" com si ens agradés comprar aposta els bitllets més cars.  O sigui el senyor Blanco ignora que els que residim a les illes cerquem sempre  les tarifes més barates i només en casos d'urgència agafam la que hi hagi.

Evidentment el problema no és que els descomptes surtin molt cars al Ministeri, sinó que les tarifes són caríssimes i el que cal atacar és la tarifa, no el descompte, a través de solucions com ara la declaració de servei públic per a rutes deficitàries o operades per companyies en situació de monopoli.


Entre altres temes aquesta és una demostració de la utilitat de tenir una veu pròpia al Senat i la inutilitat de tenir senadors i diputats illencs del PSOE o el PP (segons qui governi), incapaços ni tan sols de informar al ministre de com funciona el transport aeri a les illes, i que aquest és un servei de primera necessitat.

Imatge del blog izquierda,izquierda, derecha, derecha...

 

El perill de l'Auditori.

Alternativa | 17 Setembre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

 Fa unes setmanes quan es va fer públic de que Pollença no rebria  Fons de Cooperació Local vam denunciar la deixadesa i descontrol municipal en la seva part econòmica (veure article).

El alcalde en aquell moment ens va acusar de "deslealtad" política, textualment:

“El alcalde, Joan Cerdà, acusa al portavos de Alternativa EU-EV, Pepe García de "deslealtad" después de que este achacara la pérdida de una subvención del Pla d'Obres i Serveis a la falta de diligencia del equipo de gobierno. "El conseller, que es de su mismo color, nos explicó que por la crisis, quedábamos fuera todos los que presentamos proyectos plurianuales, no hay nada más", dice.

La veritat que la notícia embullava tot per una confusió. Com podeu comprovar nosaltres no parlavam del Pla d’Obres i Serveis ( POS, que depèn del conseller Miquel Roselló) sinó del Fons de Cooperació Local del Govern de les Illes, que depèn de la Consellaria d'Interior que regenta na Pilar Costa,  

A més hi ha altre confusió i és que  tot al contrari de allò que diu la noticia de premsa solament els Ajuntament que tenien plurianuals en marxa tindran aportació al POS de l'any que ve.  Que Pollensa obtingui POS l'any que ve depèn de la despesa disponible que tingui el Consell al pressupost del 2011. En aquest moment hi ha és possible què es destinin 10 milions al POS del 2011.

 Si parlam dels Fons de Cooperació Local que és del que parlàvem a la nostra denúncia el que és cert és que actualment hi ha un conveni entre l’Ajuntament i el Govern pel qual l’Ajuntament renunciava a cobrar el Fons de Cooperació local fins els 2018 i a canvi el Govern transferia anualment a l’Ajuntament una quantitat per finançar l’auditori (fins un total de 4,711.434 d’euros ) O sigui que el famós auditori (projecte personal del batle) hipoteca la quantitat que ens correspon del Fons de Cooperació local fins al 2018.  

 A finals de 2007  l’Ajuntament va rebre 172.000 euros amb la condició de ser invertits a l’Auditori, aquesta quantitat s’hauria de tornar en cas de no fer l’auditori. Com de moment no tenim més que un solar amb pedres, el govern no ha transferit cap quantitat des del 2008. La qüestió és que si no es fa l’auditori  es podrà recuperar el que no s’ha cobrat?  Ja tenim una experiència similar negativa ja que el Centre de dia de Pollença és subvencionat en part  pel Govern (600. 000 a a pagar en 18 anys). Però com el primer any no s’havia comença l’obra el govern no va pagar aquella anualitat i  encara no l’ha pagat. 

Al ple de març es va aprovar per unanimitat una moció nostra demanant  estudis i informes previs a la realització de l'auditori. (veure article). Al darrer ple vam demanar en quina situació es trobava la financiació de l’Auditori i el batle va dir que havia de tenir una entrevista amb el president del Govern...

La qüestió és que mentre es segueix marejant la perdiu correm el perill de perdre unes subvencions més que necessàries.  

Forges al blog de Sade

 

 


 

Pollencins, ha arribat el moment de triar.

Alternativa | 16 Setembre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Ens arriben queixes de pollencins i pollencines, que en els seus xalets han caigut perdigons perduts i els turistes o residents al mateixos s’han queixat i fort.

A Alternativa mai ens ha agradat aquesta sobreexplotació turística del camp pollencí, si bé també sempre en reconegut la importància que té per l’economia local aquest tipus de turisme, i afirmem que aquesta sobreexplotació, què no ens agrada, pot perjudicar i molt a aquest turisme rural que tenim, urbanísticament correcte o no.

Però aquest article no és d’urbanisme, és de turisme i mon rural, i també perquè no de seguretat al mateix.

L’actual llei de caça obliga a disparar a al manco 100 metres de les edificacions, a 25 metres dels camins i sempre d’esquena a aquests. Podem entrar a discutir perquè segons els fabricants que he pogut consultar els cartutxos més febles tenen un abast  efectiu de 150 metres i 350 metres els de més qualitat, per tant els 100 metres queden ben curts, però el més greu és que un cartutx sobrecarregat o defectuós pot tenir un 700 metres d’abast residual. Amb aquestes dades a la mà i la realitat del mon rural pollencí podríem declarar “zona d’alt risc” algunes zones rurals del camp pollencí.

És molt normal que els caçadors exigeixin el seu dret a caçar al camp pollencí, no els hi farem caçar a la Plaça Major, però si es cert que la realitat del municipi pollencí és molt peculiar i pot ser necessiti algunes mesures per conciliar caça i turisme, ja que també el renou dels trets no agraden als turistes i més si aquest són a la sortida del sol.

Per tant, som els pollencins el que hem de triar si tenir un mon rural com en temps passats o un mon rural dedicat al turisme i per tant on s’ha de protegir el benestar del turista i per damunt de tot, la seva seguretat, a més cal dir que ambdós models són compatibles amb l’agricultura i ramaderia, que dissortadament ens deixat a un costat.

També destacar que una de les excursions més destacades que es poden fer a la Cala, que és anar de La Cala al Moll o viceversa, estigui condicionada a un avís que hi ha al començament del camí dels dies que són perillosos per caminar per un “camí públic”.

Pollencins ha arribat el moment de triar.

Miquel Sánchez.

 Fotografia Mallorca Daily Photo blog.

No en sortim

Alternativa | 15 Setembre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Aquí tenim una nova aportació del nostre company d'Artà Mariano Moragues. Ja sabeu que si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'envair a alternativaperpollenca@gmail.com

Hi ha coses que són senzilles i evidents, que intencions fosques no fan més que embullar la troca i manipular sentiments. Una d’aquestes coses senzilles i evidents és el dret d’un poble a parlar i defensar la seva llengua dins els seu espai lingüístic i,  per tant, com és lògic, a donar-li preferència sobre qualsevol llengua forana. Ni més ni pus. Fa ràbia haver de defensar evidències i veure com es fan trampes legals (no justes) per imposar limitacions o deures. Idò bé, per aquí anam quan la Defensora del Poble en funcions, María Luisa Cava de Llano, catalana per més senyes, digué que defensaria “la cooficiaditat sin preferencia alguna, de la lengua catalana”, conforma ho dictaminà el qüestionable Tribunal Constitucional, que escapçà elements essencials de l’Estatut, votat per dos parlaments i pel poble de Catalunya. I també digué que “abogará por la defensa de los derechos fundamentales”

Una primera pregunta seria si el Defensor del Poble ha de defensar el poble o la sentència del TC. Una conseqüent seria, ¿quin poble ha de defensar, el poble de Catalunya o el conjunt del poble de l’Estat espanyol? ¿Els drets fonamentals de qui?

En primer lloc, hem de dir que la Defensora ja anticipat sense més deliberacions la seva resolució. Ara bé, si la Defensoria del poble tengués com a principi la defensa dels ciutadans davant els poders públics i les administracions, com hauria de ser, sembla que hauria de defensar el poble de Catalunya. ¿I per què el poble de Catalunya i no el conjunt del poble espanyol? Molt senzill també: perquè es parla sols de la preferència de la llengua dins un territori que té com a llengua pròpia el català i de res més; no es vol imposar aquesta preferència fora de casa.

Es dirà que la Constitució diu, bla, bla, bla..., però també diu que s’han de protegir les diferents llengües de l’Estat. I és evident que la Constitució és interpretable, com ho demostra el fet que aprovin l’Estatut que parlava de “preferència” dos parlaments dient que era constitucional i que a l’hora de votar, després d’anys de reprema, un tribunal constitucional esbiaixat políticament, guanya per 5 a 4; ¡un vot! És evident, com a mínim, que la decisió del TC és discutible.

Per afegitó, el Defensor del Poble té la facultat de “suggerir a l’orgue legislatiu o a l’Administració la modificació d’aquelles normes que poden provocar, al seu entendre, situacions injustes pels administrats”. Però no plourà d’aquest tro, ja sabem de què va.

El PP segueix posant ronya contra els catalanoparlants. Tampoc ha de cridar l’atenció que sigui una catalana la que apedrega les seves teulades. La sociolingüística ens diu que històricament ha estat així: els d’orella alta han estat els que més han ajudat a esfondrar una llengua, jugant quasi sempre a favor del poder i de l’imperi.

Mariano Moragues.

María Luisa Cava de Llano segueix la línia que va iniciar en Múgica.

 

PerquŔ hem de tenir una policia auton˛mica

Alternativa | 14 Setembre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

 Unió Mallorquina en un atac de populisme que tan els caracteritza, han tingut un moment de lluïment i han presentat al Parlament de les Illes Balears la proposta de creació d’una Policia Autonòmica que faci les funcions que ara mateix fa la “La Guardia Civil i La Policía Nacional”, al marge de les protestes d’alguns sectors que aquest cossos de seguretat de l’estat no és atenen en la nostra llengua i altres sectors que afirmen que amb el cossos actuals no fa necessària la creació del cos autonòmic, crec que malgrat ara no sigui el moment econòmic millor per dur a bon port aquesta proposta, s’ha de recolzar, perquè tenir un cos de Policia propi es justificable perquè:

1-     S’ha de tenir un cos de seguretat motivat.
Per un gran nombre dels integrants de “La Guardia Civil” com de “La Policía Nacional”, que els destinin a les Illes Balears és una “feta ben grossa”, les queixes venen perquè el plus d’insularitat que se’ls abona és molt poc i es queixen que aquí tot és mes car, a més no els agrada perquè quan tenen dies lliures o petits permisos han d’agafar avió o vaixell per desplaçar-se a veure els seus familiars i amistats. Tot això duu que no estiguin motivats i tot d’una que poden, sol·licitin el trasllat a la península.

 

2-     Hi ha un desconeixement de la realitat balear
Aquesta interinitat fa que mai arribin ha conèixer la nostra realitat, realitat com la nostra llengua, els nostres costum, etc. Tot plegat fa que a vegades hagi situacions desagradables que amb un poquet de mà esquerra no serien cap problema.

        El nostre Estatut d’Autonomia així ho mana.L’aprovació del nostre Estatut d’Autonomia contempla la creació d’aquest cos, simplement és un mandat de tota la majoria de la societat balear.

Malgrat el moment no sigui el millor s’ha de començar ha fer feina perquè la nostra Policia sigui una realitat quan abans millor, però s’ha d’anar amb cura de no fer experiments.

En resum necessitem una Policia eficaç, motivada i que estigui a gust a les nostres illes.

 Miquel Sánchez.

 

Com diu l'article s'han de fer les coses ben fetes i no fer experiments.

 

 

 

Alternatives a l'aparcaments vora la Gola.

Alternativa | 13 Setembre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

  La setmana passada el nostre regidor es va reunit amb els representants de tota una sèrie d'associacions (veïns, hotelers, comerciants...) que ens van exposar la seva idea de utilitzar com aparcament els mesos d’estiu el solar que hi ha davant del Capbrabo, a la zona humida de la Gola. Una idea que segons ens van dir tenia el suport d'UM i el PSOE. Es veu que aquests dos partits no es cansen de prendre o donar suport a  decisions errònies respecte a la zona humida de la Gola.

Si parlam d'aparcaments podem recordar que el consorci de la Gola (en el que Alternativa no te representación) va llevar un aparcament que duia decennis, davant Can Pep, per fer un jardinet i posar una caseta sense recuperar ni un pam de zona humida. Desprès d'això han fet un aparcament allà on s'hauria d'haver recuperat la zona humida (amb un cost molt elevat). El plantejament lògic que és el que Alternativa ha defensat a al·legacions i ples era recuperar el màxim possible de la zona humida més propera a la llacuna central, on ara hi ha l'aparcament (Carrer Fielding). El centre d'informació s'hauria d'haver ubicat a la parcel·la de davant el Cabrabo, aprofitant la caseta vella i fer un petit aparcament inicialment. (Veure articles anteriors a la categoria Gola).

Hem de recordar  més de que el solar del que es parla és zona inundable i que fer un aparcament a aquesta zona suposaria un pressió excessiva per la zona humida de la Gola, en el moment que s’està recuperant el seu sentit inicial.

El Centre d'Informació de turisme Ornitològic de La Gola va fent camí i ja té presència a Internet:

Bloc:http://blog.lagola.info/

FaceBook:http://www.facebook.com/pages/Centre-de-turisme-ornitologic-de-la-Gola/126115184103029

Des del nostre punt de vista gran part del solar davant de Capbrabo  ha de formar part del parc de La Gola de forma integrada. No cal perdre una zona verda a l'entrada del Port, aferrada a un parc municipal. Els moviments haurien d'anar encaminats a ampliar el parc de la Gola amb terrenys naturals o naturalitzats. En el pitjor del casos que quedi com està, és un bon lloc per a determinades aus i suposa una zona d'amortiment per a la zona humida, posant en valor  aquest espai natural (zona humida+pinar+zones rurals que es poden reforestar) com a parc semi-natural, amb objectius clarament educatius, recreatius i turístics. Es evident que això revertirà en benefici de la població local i dels turistes (i per tant d'hotelers, restauradors, etc.).

Respecte al problema de les places d’aparcament al Port de Pollença, el primer que caldria fer és un bon pla de mobilitat. De places d'aparcaments al Moll no en falten i n’hi ha alternatives.

1.- És urgent una senyalització adient. No té cap sentit, si no s’ha fet la peatonització de la primera línia del Port, desviar el tràfic  que ve des de d’Alcúdia cap a la via de circumval·lació i que no s’aprofitin els aparcaments de la citada via de circumval·lació. Cal senyalitzar a les entrades del municipi la ubicació dels principals aparcament. A més de les senyals de tràfic, cal canviar la informació als mapes i a internet.

2.- Cal arreglar i condicionar. l’aparcament al costat del centre de salut , actualment mal senyalitzat i en mal estat.  A aquesta àrea hi ha aproximadament 85 places d’aparcament.

3.- Cal senyalitzar i obrir passos de vianants entre els aparcaments de la circumval·lació i el centre del municipi: entre l'institut i l'escola nova, entre aquesta i el poliesportiu, a través de l’aparcament del centre de salut... Es facilitaria -a un cost ben baix- la utilització de mes de centenars de places d'aparcament que ara ningú utilitza i que estan molt a prop del centre.

Si es fa un aparcament al solar de Capbrabo la majoria de la gent anirà directament a la platja a través de la zona humida, mentre que si s’activen els aparcaments de la circumval·lació la gent haurà de creuar el centre del Port, el que sense dubte és més beneficiós pel poble

4.- Cal canviar i regularitzar la gestió dels aparcaments al espais públic, zona blava, carrega i descarrega (41 al Port), guals permanents (294)...  partint de l’anàlisi dels vehicles aparcats i les places existents  al Port de Pollença, tant en horari laboral –comercial, com en horari nocturn, en temporada alta i baixa. Amb  el control de temps de l’estacionament, dels guals i de les zones de carrega i descarrega es millorar significativament les places d’aparcament.

 

En definitiva no té sentit fer nous aparcaments, cal optimitzar les places que hi ha i gestionar de forma intel.ligent el patrimoni públic.

 Miquel Sánchez ha resumit el tema en un petit muntatge.

 

Trescant pel mˇn (XCVI) La Cuina del Moro.

Alternativa | 12 Setembre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

De vegades ens dedicam a baixar a la vorera de mar a llocs on no és fàcil del tot, per això qualque vegada fem una mica de muntatge per a fer-ho un poc més fàcil. En aquest cas  posàrem unes plaquetes i uns cables d’acer per a poder anar a la Cuina del Moro sense tant de pressing , cada any hi anam al manco una vegada. Aquest febrer passat férem el muntatge i curiosament aquest estiu no hi hem anat, se veu que estam una mica més enfeinats.

Aquests llocs que ara hi baixa tan poca gent, solen ser racons molt agradables i d’una considerable bellesa, molta gent els visiten per mar amb embarcacions esportives però no sempre ha estat així.

 A molts d’aquests indrets, amb espardenyes, canyes i senalles braceres, hi baixaven jugant-se la vida els pescadors de canyeta que a qualque temps ho han fet per esbarjo però a qualcun altre ho feien per necessitat.

La primera vegada que volguérem baixar a la Cuina del Moro no trobàrem la manera, teníem les referències que havia donat una persona que de jovenet hi havia anat a pescar. Però noltros l’únic que trobàvem era un terreny molt inestable que se desfeia amb molta facilitat i ho trobàrem molt arriscat. Haguérem de intentar-ho en una altra ocasió per poder arribar-hi. Per la dificultat que té accedir a aquestes pesqueres, està clar que aquella gent era d’admirar.     

                                                                                                      A.R.F.V.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb