URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Màrtirs d’una causa estèril i malforjada

Alternativa | 02 Setembre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Qualsevol mort abans de l’hora esperable, i fruit de violència, és lamentable. A Afganistan ja van 92 espanyols morts, i al juliol ja eren 2000 els morts de les tropes de l’OTAN. Tots aquests morts cobraven un sou, sabent que podien matar i morir. Per això van carregats d’armament. Desgraciadament els tocà morir. La causa que justifica aquesta mort no la decidiren ells. Ells mateixos es feren el dogal, exposant la pell per complir amb la feina que els donava el sou. Es podria dir que són morts d’accident laboral d’una professió que té aquest risc. És així mal soni dur. Hem de compatir als familiars i amics dels morts, ells tampoc decidiren aquesta guerra i en paguen de rebot les conseqüències.

Dins el primer semestre del 2010, es mataren 1271 afganesos civils (176 eren nins) i 1997 quedaren baldats (389 eren nins). Aquests són els vertaders màrtirs involuntaris i innocents que han pagat les conseqüències d’una guerra que tampoc ells decidiren. Ells no rebran cap medalla i els seus ompliran el cor de pena i justa ràbia. L’OTAN ha reconegut, pegant prim, que les seves tropes i d’EEUU foren les que en mataren 386 (?).

Estam davant una guerra que no ha decidit el poble, ja que segons l’enquesta de La Vanguardia i de La Razón, el 58% de la gent d’Espanya i el 63% de Catalunya  creu que s’haurien de retirar les tropes d’Afganistan i sols un 30% les mantendria.

Per altra banda, aquesta guerra, com la d’Iraq, que en lloc d’apagar el terrorisme l’ationa més, ens costa als espanyols un milió d’euros diari (365 milions a l’any). Amb el que es gasta amb instruments per matar es podria matar la fam dels afganesos. ¡Basta ja de participar en guerres que en lloc d’esmolar fan osques, decidides contra la voluntat popular i que ens costen un ronyó!

 

Mariano Moragues Ribas de Pina

imatge de: http://e-pesimo.blogspot.com

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb