URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Què hi ha darrera aquestes fixacions asimètriques?

Alternativa | 04 Setembre, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Aquí tenim una nova aportació del nostre company d'Artà Mariano Moragues. Ja sabeu que si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'envair a alternativaperpollenca@gmail.com

Què hi ha darrera aquestes fixacions asimètriques?

 

Em deman, ¿a què ve aquesta fixació obsessiva d’Europa i els Estats Unit amb els recriminats i censurats règims de Cuba, Iran, Corea del Nord i Veneçuela i de rampellada Bolívia? ¿Per què es parla tant d’ells i no se’n diu ni pruna de tants d’altres països on les coses van tan malament o pitjor com allà? S’han de defensar els drets humans i la democràcia, però seria més just que es fes el mateix amb els més de 40 països que potegen tant o més els drets humans i on hi ha monarquies absolutes i règims dictatorials. No és creguedor que aquesta incidència en aquests cinc països neixi d’objectius nobles, quan voltant cantó arreu passen amb cançons personatges com Obiang, Kagame, Abdullah, els sultans d’Oman i Brunei, o els propis reis de Jordània i Marroc, etc., etc., etc., tots ells  firmants de la Carta Internacional de Drets Humans, no en faltaria d’altra, però és lletra morta i se’n fan trons de la democràcia. ¿Com així diaris i televisions, ens donen per pa i per sal les malifetes dels dits cinc països i passen per maia les canallades d’un caramuller d’altres? ¿Seran de l’eix del mal, com deia Bush?

 

Hi ha prou motius per anar orella alta perquè no ens afiquin el gat dins l’esquena i anar vius per afinar el fil de les neules i desllorigar quins interessos s’amaguen davall el terròs. Hi ha exemples escalivadors.  Basta mirar el que pateixen a Palestina i el que passa a Iraq i Afganistan. Sí, Sadam Hussein, feu animalades, no estic segur si més grosses que les que s’han fet i és fan des de la invasió dels Estats Units. Ja sabem i ja sabien que la qüestió de les armes de destrucció massiva i l’amagatall de Bin Laden, eren excuses. És clar que avui ens trobam davant un Iraq pitjor que abans, on els morts quasi diaris són notícia a un raconet dels periòdics. Si l’excusa era la manca de democràcia, dur-la a canonades i des de fora sembla un contrasentit en si mateix. I a Afganistan deu reals del mateix: amb l’excusa dels desastres dels talibans i que fan costat a Bin Laden venga, anem a arreglar el desastre de casa externa a tirs i morts a balquena.

 

La doblarada gastada en aquestes dues guerretes podrien haver solucionat la fam del món. Idò no, venga soldats a morir i matar. No sembla hagin d’arreglar el redol, més bé pareix que s’ha aficat mà dins un abeller, s’ha alçurat l’eixam i en sortiran tots més nafrats i ressentits.

 

Ulls espolsats i fora son per no beure’s qualsevol informació, sense mirar quin dimoni li fa llum. Ja és sabut que les enemistats i les guerres es mouen per dos motius: diners i poder.

 

Nota: Al moment d’escriure aquest articlet surt al diari que el Govern d’Obama  vendrà 84 avions de combat F-15 a Aràbia Saudita governada pel el monarca absolut Abdullah, on els homosexuals i apòstates poden ser condemnats a mort i als lladres els poden tallar les mans. I el genocida P.Kagame, després d’empresonar els adversaris i tancar medis de comunicació, acaba de guanyar les eleccions de Rwanda.

 

Mariano Moragues Ribas de Pina

Imatge de:www.kalvellido.net/

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb